Yazlık Tesettür

Tesettürlü giyime önem veren bayanların en çok sevdiği kıyafeti olan tesettür tunik, şimdilerde değişk modelleri ile karşımıza çıkıyor. Her kesimden ve her zevkten insana yönelik ürünler yapılmaktadır. Genellikle bu ürünlere olan ilginin artması üreticiler yönünden dikkate alınmakta ve üretilen ürün sayısı ile birlikte model fazlalığı da artmaktadır. Genellikle mevsimlere göre tasarlanan ürünler bayanlar tarafından oldukça ilgi görmektedir.

Vücut hatlarının belli olmasından çekinen ve giydikleri dar pantolonlardan ötürü kalçalarını saklamak isteyen bayanlar için bu ürün oldukça iyidir. Genellikle dizin üst kısmına kadar uzanması bayanlar tarafından tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biridir. Ayrıca bol oluşu bayanların vücut hatlarını gizlediğinin yanı sıra rahat hareket etmelerine yardımcı olmaktadır.

Tesettür tunik yapımında mevsimler önemlidir. Çünkü çoğu ürün mevsimsel ve modaya uygun olarak üretilmektedir. Yazlık tesettür kıyafetleri sıcak havalar düşünülerek biraz daha ince olarak yapılmaktadır. Böylece kullanan kişilerin o kıyafetin içerisinde bunalması en aza indirilmiş olur. Bunun yanında yaz aylarında canlı renkler seçilmektedir. Özel renk kombini ile çok güzel görünümler ortaya çıkmaktadır. Ayrıca tasarımcılarca özel desenler de kıyafetlere işlenmektedir.

Bunlar genelde geometrik şekiller olabilirken kimi zaman da çiçek desenler de olabilir. Ancak birçok bayan tarafından düz kıyafetler tercih edilmekte ve tasarımcılar da ona göre tasarımlar gerçekleştirmektedirler. Kış aylarında ise, ürünlerin üretiminde kalın kumaşlar kullanılmaktadır. Bunun nedeni kullanan kişileri soğuktan korumaktır. Ayrıca kış aylarında birçok kişi tarafından koyu renkler tercih edildiği için tasarımcılar da bu dönemlerde koyu renkleri kullanıcılar için üretmektedirler. Bütün bunların yanında tuniklerin de çok farklı modelleri bulunmaktadır.

Yazlık tesettür tunik normal hayatta giyilebildiği gibi özel gün ve gecelerde de giyilebilmektedir. Fakat günlük kullanılan ürün ile özel geceler de kullanılan ürünler birbirinden farklıdır. Genellikle özel gün ve gecelerde giyilen bu ürünler daha gösterişli olur. Bunun yanında daha hoş bir görünüme sahip olmak amacıyla almış olduğunuz tuniklerin altına ne giyeceğinizi de belirlemelisiniz. Çünkü kıyafet uyumu çok mühimdir. Alınan ürünün altına uyumsuz bir pantolon giymeniz kişiyi hoşa gitmeyen görüntülerle karşılaştırır.

 

Tesettür Hakkında Bilgi

Elbise ile örtün. Kapanmak, sözlükte kapalı, örtülü, giyimli ve donanımlı” anlamına gelen Arapça setr kelimesinden türetilmiştir. Hicap, özel kısım olarak kabul edilen vücut kısımlarını göstermeyen kadın ve erkekleri ifade eder.

Başörtüsü, vücut kısımlarını göstermeyen kadın ve erkekleri ifade eder ve bu kısımlar özel kabul edilir.

 Kadınlar Ve Erkekler

İster erkek ister kadın olsun, insanları kıyafetlerini giymeye veya örtmesi için birçok neden vardır. Ait olduğu ülkenin doğal koşulları, iklimi, mevsimleri, kültürel değerleri, inandığı dinler ve teslimiyetler hakkında emir ve yasaklar ve hatta gümrük, adet ve ahlak, ahlak, ekonomik koşullar, kıyafetler ve aşınma ve tesettür modellerini etkileyecektir.

Yeryüzünde yaşayan insanların, bulundukları ülke ve dinin coğrafi ortamını anlamak kolaydır. Uluslararası kültürel değişimler, insanların moda adına giyinme, örtme ve yayılma şeklini etkilese de, ulusların ve yerlerin eğlencesi her zaman önemli bir rol oynar.

Buna ek olarak, din tarafından belirlenen önlemler yüzlerce yıldır değişmeden kalan perdenin ana içeriğidir. Bununla birlikte, insanlar ayrıca kendi ulusal kültürlerinde ve medeniyetlerinde yaşamaktan zevk alırlar. Tesettür peçe formunun koşulları, her ülkenin ulusal kültürüne ve dini inançlarına göre her dönemde değişmiştir.

 Yaşamın Bir Parçasıdır

Bu, örtmek için kıyafet giymek ve yemek yemek gibi insan hayatını sürdürmek için temel bir gerekliliktir. Perdenin şekli, rengi ve tadı ne olursa olsun, onu giymek yaşamın devamını tatmin edebilir, insanların utanç duygusunu kapsar, utanç ve utancın kaybolmamasını sağlar ve bireylerin toplumda utanmamalarını sağlar ve kaba. Çıplaklığın neden olduğu çirkin yaşam, fuhuşu önler.

Erkeklere ve kadınlara arkadaşları arasında muhteşem bir statü verir. Sizi hayvanlar gibi yaşam tarzlarından kurtarır. Irk ve onurlarını korumaya ve aile düzenini korumaya yardımcı olur.

 Kapalı Elbisede Aranan Özellikler

Tüm vücudu kaplayan bir elbise olmalı.

İnce ve şeffaf olmamalıdır.

Dar olmamalı ve vücut çizgilerini açığa çıkarmamalıdır.

Erkek elbisesi gibi görünmemelidir.

Elbise dekore edilmemelidir.

Müslüman olmayanların kıyafetlerine benzememelidir.

 Tesettürün Hikmeti

Fitnelere meydan vermemek.

Hanımları kötü niyetli insanlara karşı korumak.

Çocukların terbiyesi ve dünya huzuru için ortam oluşturmak gibi nedenler sayılabilir.

 

 

Yazlık Tesettürler

Çok avantajlı olan yazlık tesettür kategorisi içerisinde bulunan ürünler arasında fırfır detaylı tesettür tunikler, kolyeli ikili tesettür takımlar, kolları pul payet fermuarlı feraceler, kapüşonlu ikili tesettür takımlar, fermuarlı ikili tesettür takımlar, çiçek desenli tesettür elbiseler, yakası fiyonklu tesettürler gibi birçok ürün bulunmaktadır. bunlara ek olarak yazlık tesettür kategorisi ürünlerinde bir çok indirim mevcuttur.

Fırfır Detaylı Tesettür Tunikler

Viskon kumaş özelliğine sahip bu ürün dört mevsimde de giyilebilmektedir. Ayrıca astar bulunmayan bu üründe sırtta kullanabilecek bir fermuara bulunmaktadır. Düğmeler sadece aksesuar olup manşet lastikli bir üründür. Bunlara ek olarak 30 derece sıktırmadan yıkanılması önerilmektedir.

Kolyeli İkili Tesettür Takımları

Likralı örme kumaştan üretilmiş olan bu takıma tunik ve pantolon da dahildir. Ayrıca dört mevsim giyilebilen ürün astarsız olup bisiklet yakalıdır. Ayrıca bu ürün kafadan giyilebilir özelliğe, bisiklet yaka modeline ve pantolon belinde lastiğe sahiptir.30 derecede yıkanması önerilmekle birlikte kolye ürüne dahildir. Taba, siyah, bordo gibi birçok renk seçimi de mevcuttur.

Kolları Pul Payet Fermuarlı Feraceler

Hakim yaka tipine sahip bu ürün pul payet ve medine ipeği kumaşından üretilmiştir. Dört mevsim giyilebilen ürün manşet lastiklidir. Detayları dikili olup cep ve önde kullanılabilen fermuara sahiptir. Gri, taba, gül kurusu gibi renkler seçeneği bulunan ürünün 30 derecede yıkanması tavsiye edilmektedir.

Kapüşonlu İkili Tesettür Takımlar

Likralı kumaştan üretilen bu ürüne tunik ve pantolon da dahildir. Dört mevsim giyilebilen bu ürün astarsız olup kafadan giyilebilen bir modeldir. Pantolon beli lastikli ve turkuaz, taba, siyah gibi birçok renkli modeli bulunmaktadır. 30 derecede sıkılmadan yıkanması önerilmektedir.

Fermuarlı İkili Tesettür Takımlar

Dört mevsim kullanılan ve likralı örme kumaştan üretilmiş bu ürün astarsız olup ürüne tunik ve pantolon dahildir. Ayrıca ürün içinde bir adet kemer bulunmakta ve tercihe göre kullanılabilmektedir. Pantolon beli lastikli olup taba, siyah, mor gibi birçok rengi mevcuttur. Bunlara ek olarak 30 derecede yıkanması önerilir.

Çiçek Desenli Tesettür Elbiseler

Bisiklet yakalı olan bu ürünün üretiminde viskon kumaş kullanılmıştır. Sırtta kullanılabilen bir fermuarı bulunan ürünün yakası bağcıklı ve manşeti lastiklidir. Ürüne bir kemer dahil olup isteğe göre kullanılabilmektedir. Mor, bordo, petrol renkleri bulunan ürünün 30 derecede yıkanması önerilmektedir.