Tesettür Kombinleme Önerileri

Güzel giyinmek, şık gözükmek, dikkatleri üzerine çekmek, aynaya bakıldığında kendini beğenmek, insanların zihninde iyi giyimli olarak hatırlanmak neredeyse her kadının hayali olmaktadır. Renkleri birbiri ile bütünlemek kimi zaman zorlu olabilmektedir. Özel günlerde ya da günlük rutinde doğru kombinlemeler yapmak da önemli ölçütler arasına girmektedir. Eğer beğeni zevkiniz kuvvetli ise, bütün bu konulardan başarıyla çıkacağınız kesindir. Fakat tam tersi kombinleme yeteneğiniz daha az ise, zevkine güvendiğiniz kişilerin önerilerine dikkat etmeli, kıyafet alışverişlerinde yine zevkine güvendiğiniz kişileri yanınızda bulundurmanız sizin için iyi bir yöntem olacaktır. Her kadın güzel olduğu gibi yine her kadın güzel giyinmeyi hak etmektedir.

 

Güzel giyinmek pahalı kıyafetler almak demek değildir. Vücut ölçülerinizi ve tem renginize uyacak renkleri seçtiğinizde uygun fiyatlı ürünler ile şıklığı yakalamak oldukça mümkündür. Tesettürlü kadınları baz alan tesettür kombin seçenekleri hem zevkli hem de zor olabilmektedir. Rengarenk çeşitliliği zevkli yönü oluştururken, tunik, pantolon, şal – eşarp, ayakkabı, çanta bütünlemesi ise zorlu yönü göstermektedir.

 

 Tesettür Tunik Kombinleri

 

Çapraz bağcıklı, indigo rengi, peplum bir tunik elde ettiyseniz, bu tuniğin kombinini beyaz pantolon ve beyaz babet ya da beyaz renk topuklu ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz. İndigo ve beyaz renklerini barındıran bir eşarp ile de şık bir kombin oluşturmuş olursunuz. Tesettür kombin oluştururken renk cümbüşü yapmamak ideal olacaktır. Zıt renkleri uyarlarken dahi birbirine uygun zıtlıktaki renkleri bütünlemek hoş gözükmeniz açısından iyi bir yol olacaktır. Lacivert renginde, ön kısmı yarım düğmeli bir tuniği, paça kısmı bol gelen beyaz bir pantolon ve içerisinde lacivert bulunduran şık bir eşarp ile bütünleyerek, özel günlere ve davetlere bu kombinle katılabilirsiniz.

 

 Şık Tesettür Gömlekler

 

Her mevsimde kullanılmaktan vazgeçilmeyen ve tesettür kombin yapımında büyük ilgi gören gömlekler gözde bir parça oluyor. İster pantolon üzeri, ister etek üzeri her kıyafette yer edinen gömleklerle şıklığı yakalamak oldukça kolay. Bebe mavisi pilise detaylı gömleği, lacivert balık model etekle düşünmesi bile iç açısı oluyor. Lacivert topuklu ayakkabı ve içerisinde canlı renkleri bulunduran bir eşarpla gömleği tamamlayabilirsiniz.

 

Tesettür Tunik Ve Modelleri

 

Tesettür tunik modelleri bakımından oldukça zengin bir giyim kategorisi içinde yer almaktadır. Tesettür tunikler sadece başörtülü kadınlar tarafından kullanılmamaktadır. Modeli, boyu ve deseni beğenildiği takdirde tüm kadınların alabileceği birbirinden farklı tunik modeller mevcuttur. Tesettür tunik alırken dikkat etmeniz gereken konular mevcuttur. Sizi rahatsız etmeyecek bollukta olmalıdır ve bedeninize uygun bir tunik modeli seçmelisiniz. Hangi mevsimdeyseniz ona uygun bir kumaşta tunik modeller almalısınız. Tunik rengine ve içinizi göstermemesine de dikkat etmelisiniz.

 

Tesettür tunik çeşitleri nelerdir?

 

           Tesettür tunik modelleri uzunlukları bakımından ikiye ayrılmaktadır. Bazı tunik modeller dize kadar olurken bazıları da diz altına kadar olmaktadır. Uzunluk bakımından çeşitleri olan tuniklerin kumaş bakımından birçok farklı çeşidi mevcuttur. Pamuklu, saten, kot ve triko olarak alabileceğiniz tunikleri aynı zamanda uzun kol, fakir kol ya da yarasa kol şeklinde de alabilirsiniz. Fermuarlı, fermuarsız, bisiklet yakalı ya da gizli düğmeli tuniklerde vardır. Kombin yaparken genellikle pantolonlarla yapmanız önerilmektedir.

 

Tesettür tunik modellerinin kullanım alanları nelerdir?

 

           Tesettür tunik modelleri çeşidine göre olarak her alanda kullanılabilmektedir. Günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz tunikler varken özel davetlerde giyebileceğiniz tuniklerde mevcuttur. Bunların yanı sıra spor yaparken, işe giderken ve alışverişe giderken bile kullanabilirsiniz. Belirli bir kullanım alanı yoktur ve bu nedenle de her alanda kullanıma sahiplerdir.

 

Tesettür tunik kombinleri nasıl yapılır?

 

           Tesettür tunik modelinize uygun olarak aldığınız bir pantolonla kombin yapmanız önerilmektedir. Kombin yapmak sadece tunik ve pantolonla olmadığı için yardımcı aksesuarlarınızı da seçmelisiniz. Şal ya da eşarp seçimi yaparken giymiş olduğunuz tunik ve pantolon sade ise desenli bir seçim yapabilirsiniz. Ancak tunik ve pantolon desenli ise eşarbınızı sade seçmelisiniz. Giyeceğiniz ayakkabı kombinlediğiniz kıyafetinizle doğru orantılıdır. Şık bir kombin yaptıysanız topuklu ayakkabı ile bunu destekleyebilirsiniz. Spor bir kombin yaptıysanız gündelik bir ayakkabı giymeniz önerilmektedir. Takacağınız çantanın büyüklüğü ve modeli kombinizi tamamlamalıdır. Spor bir kombinse sırt çantası alabilirken şık bir kombinse elde tutacağınız küçük bir çanta almanız gerekmektedir. Tüm bu aksesuarlarınızın yanı sıra kombininizi güçlendirmek istiyorsanız küpe ve kolyelerden destek alarak tamamlayabilirsiniz. Zevkinize göre tunik modeller kombinleyerek kendinizi güzelleştirebilirsiniz.

 

 

Tesettür Tunik İle Kombin Yapmak

 

Belki de giyimler arasında en güzel kombin yapma fırsatı veren çeşitler hiç şüphesiz birbirinden değişik model ve renkleri altında tasarımları gerçekleştirilen tesettür tunik modelleri olarak ön plana çıkar. Hem tek başlarına harika bir elbise imkanı veren bu giyim örnekleri aynı zamanda birçok farklı giysi üzerine de harika bir kombin yaratma fırsatı sağlamaktadır. Özellikle hanımların ortak bir şekilde tunik modellerini almalarının en önemli nedenlerinden biri kesinlikle kombin yapma tercihidir. Bu konuda her kadının kendine göre zevkleri olduğundan dolayı değişik giysiler eşliğinde de yine yeni sezon içerisindeki farklı tunik modelleri ile harika bir kombin yapma imkanı sunulmuş durumdadır.

 

Kombin yapılacak olan değişik elbise çeşitleri

 

Güzel bir tesettür tunik modeli ile kombin yapılmak istendiği zaman bu konuda özellikle alt kısmına gelecek olan güzel bir keten veya kumaş ile birlikte kot pantolon seçeneklerinden bir tercih yapılabilir. Ve üstelik buna yeni sezon kapsamında piyasaya çıkmış olan kadife tarzı kombin ile mükemmel bir görünüm yakalama imkanı elde edilebilir. Bunun temel nedeni ise özellikle bu seneki kadife tarzı tunik modelleri kapsamında alt kısmından uzun bir kuyruk bırakılmış tasarımı sayesinde harika bir izlenim yaratmasıdır. Bu sayede mükemmel bir görsel yakalamakta ve alt kısmına girecek olan hoş bir pantolon ile güzel bir uyum elde etme fırsatı vermektedir. Diğer taraftan üst kısmı yine gelecek olan hoş bir bluz ya da gömlek çeşidi ile kısa kollu tunik modelleri harika bir izlenim vermektedir.

 

Tunik modelleri ile kombin yapma imkanı

 

Gidilmek istenen herhangi bir organizasyon ya da özel davet ile birlikte arkadaşlarla dışarı çıkarak bir kafeye gitmek veya alışveriş yapmak adına da gidecek olan birbirinden güzel yeni sezon içerisindeki tesettür tunik modelleri arasından seçim yaparak alt kısmına gelecek hoş giysi çeşitleri ile kombin yaratma imkanı bulunabilmektedir. Yine dış giyim olarak üst kısmına tercih edecek olup bir panço ya da mont ile birlikte birbirinden güzel kap seçenekleri de tunik modelleri altında harika bir görünüm yaratmaktadır. Çok uygun fiyatlar altında bu fırsatı değerlendirmek için tek yapmanız gereken hemen Modaselvim sitesine giriş sağlamaktır.

Tesettür Kombini Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Pek çok kıyafet arasından seçim yaparak bir tesettür kombin oluşturmak hiç de kolay bir işlem değildir. Bunun için en azından bu konular ile ilgili bir kaç yazı okumalı ve moda dergilerini karıştırmalısınız. Kombin yapmadan önce hangi giyim tarzından hoşlandığınızı belirlemelisiniz. Spor mu yoksa klasik mi? Ona göre bir karar vererek kombin parçaları seçmeye başlayabilirsiniz.

 

 1- Tunik Kombinleri

 

Spor giyinmeyi sevenler için en çok kullanılan parça hiç tereddüt etmeden söylenebilir ki tuniktir. Tunikte tesettür kombin yapmak ise gayet kolaydır. Hangi renk tunik giyerseniz giyin altına dar parça jean pantolon uyumlu olacaktır. Başınıza ise tunik rengi ile uyumlu bir başörtü ya da şal takmanız yeterlidir. Tunik sade bir ren ise desenli başörtü kullanabilirsiniz. Klasik olmak istiyor iseniz; tuniğin altına tunik ile uyumlu olan bir renk kumaş pantolon giymeniz ve başınıza yine uygun bir başörtü takmanız yeterli olacaktır. Size bir püf nokta verebiliriz. Siyah renk kumaş pantolon pek çok renk le uyumlu olacaktır. Farklı bir pantolon kullanmak istiyorsanız tercihinizi krem ya da beyazdan yana kullanabilirsiniz.

 

 2- Etek – Bluz Kombinleri

 

Orta yaşlı bayan grubu ev gezmelerinde daha çok etek – gömlek, ya da etek – bluz tesettür kombin tercih etmektedirler. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; ters orantı kuralını uygulamanızda fayda vardır. Peki, nedir bu ters orantı? Eteğiniz desenli ve karışık olacak ise üzerine giyeceğiniz gömlek ya da bluz sade renk olmalıdır. Başörtüsü ise gömlek ya da bluz seçimi ile ters orantılı olmalıdır. Tam tersi sade bir etek kullanacaksanız bu kez desenli bir gömlek ya da bluz tercih etmelisiniz. Yine başörtünüz de gömleğin aksi olarak düz sade bir renk olmalıdır. Bu ters orantı kombinini her zaman aklınızda tutarak pek çok farklı parça da uygulayabilirsiniz.

 

 3- Renkler de Kombin

 

Kullanacağınız kıyafetlerde belirleyeceğiniz renk seçimi ise mevsimlere göre değişmelidir. Yaz ve ilkbahar mevsimlerinde hava ile uyumlu olarak daha açık renkleri tercih etmelisiniz. Kış ve sonbahar mevsiminde ise koyu renkler tercihiniz olmalıdır.

 

Tunik Beden Ölçüleri

Tunik satın alacaksanız mutlaka beden ölçüleri hakkında fikir sahibi olmanız gerekir. Çünkü tunik bedenlerinin büyük bir kısmı standarttır ve standart ölçülerin nelere denk geldiğini bilmek kullanılabilir bir alışveriş yapmanızı sağlar. Tunik beden ölçüleri her marka için farklılık gösterebilecek kadar farklı kalıplar taşı dahi beden ölçüleri bilinir ise; ölçülere denk gelecek şekilde beden seçilir ve hangi beden olduğunun önemi olmadan tam olarak tercih ettiğiniz ölçüleri almış olursunuz.

 

Beden Seçimi

 

Tunik beden seçiminizi yapar iken muhakkak; bel – göğüs ve basen ölçüleriniz bilmeniz gerekir. Size en sık kullanılan tesettür markalarının standart olarak kabul etmiş oldukları ölçüleri verelim ve sizler kendi ölçülerinize göre hangi beden tunik giydiğinizi ayarlama hakkınızı kullanın. İlk olarak; standart 1 için beden ölçülerinizin; 86 – 68 92 olması gerekir. Yani siz standart bir adı verilen beden ölçülerine sahip iseniz o halde bedeninizin en genel kabul edilen şartlar dahilinde 36 olduğunu söylemek yanlış olmaz. Standart 2 için ise yani bedeninizin 38 olduğunu söylemek için ise; 90 – 72 – 96 ölçülerine sahip olmanız gerekir. Sırası ise; göğüs, bel ve kalça olarak bu ölçüleri taşımanız tesettür giyim ürünlerinden tunikleri rahatlık ile gerekir.

 

Büyük Beden Tunik Ölçüleri

 

Tunik kombini yapmayı tercih ediyor ancak büyük beden olduğunuz için ölçülerinizi tunik bedenleri ve standartları dahilinde denk getirmek konusunda güçlük çekiyor iseniz o halde yapmanız gereken yine aynı şekilde genel kabul görmüş olan ölçüler ile bedeninizi belirlemekten başka bir şey değildir.

 

Tunikte Beden

 

Büyük beden sayılabilecek ölçüler ise; 104 – 88- 114 olarak 44 beden ilk sırada gelir. 46 beden ölçüleri ise; göğüs, bel ve kalça olarak sırası ile 108 – 92 -118 olarak şekillenmiştir. Üçüncü büyük beden ise; 48 olarak belirlenmiştir. 112 – 96 – 122 sırası ile ölçüleri gösterir. 54 ise en büyük tunik bedeni olarak belirli aralıklar ile karşımıza çıkmakta olup ölçüleri sırası ile 124 – 108 – 134 olarak belirlenmiştir. Tesettür Tunik bedenlerinizi seçer iken ürünün kalıplarındaki bol ve dar kesimleri göz önünde bulundurmanız gerekir.