Tunik Giyim Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tunik modelleri

Tunik modelleri

Eski Yunan ve Roma dönemlerine kadar kullanılan ve günümüzde de yoğun ilgi gören tunikler, modern tarza uygun kombinleyerek muhteşem görünümler elde edebilirsiniz. Orta Çağda kadınlar ve erkekler tarafından tercih edilen tunikler, günümüzde ise sadece bayanların kullandığı şık ve rahat bir giyim ürünüdür. Kelime anlamı olarak etek veya pantolon üzerine giyilen, dizlere kadar uzunluğu olan giysiler olarak ifade edilmektedir.

 

Tunikleri farklı şekilde nasıl kullanacağımızdan bahsedelim;

 

Hoşunuza giden kot pantolon veya etek ile tuniği içe sokarak kullanabilirsiniz. Uzun bir giysi olan tuniği pantolon veya etek içine soktuğunuzda bel kısmında bir kabarma olacaktır. Bunun önüne geçmek için bluz olarak kullanacağınız tuniğin ince olmasına dikkat edin. Tunik modelleri ile pantolonlarınızı renkli ve kalın kemerle kombinleyerek farklı bir tarz elde edebilirsiniz. Eğer ince alternatifiniz yoksa tuniği etek veya pantolon içerisine soktuğunuzda oluşan kabarıklığı kemer kullanarak engelleyebilirsiniz. Vücudunuza uygun şekilde hazırlanan tayt, pantolon ile tuniğinizi kombinleyebilirsiniz. Bu şekilde pantolonlarla tuniğiniz kalça kısmını kapatarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şortlar veya eteklerle de tuniğinizi kombinleyebilirsiniz fakat dikkat edilmesi gereken şort ve eteklerinizin boyunun tunik altında kalmamasıdır.

 

Tuniğinizi tek parça elbise olarak kullanmak ister misiniz? Tunikler uzun giysiler oldukları için elbise olarak kullanabilirsiniz. Mağazalarda tunik elbiselerde artık yerini almış durumdadır. Elbise olarak kullanacağınız bu tunikler diz kapaklarının biraz üstündedirler. Beğendiğiniz bir tuniği almadan önce farklı boylardaki tunikleri, kendi boylarınızla karşılaştırın.1.70 boyunda birine 1.80 boyundaki tuniğin olmayacağını unutmamak gerekir.

 

Tuniği elbise ile tamamladıktan sonra ayakkabı seçimini de dikkat etmek gerekir. Düz sandaletler veya uzun çorap çizmeler arasından seçeceğiniz bir tarz ile tuniğinizi kombinleyerek hoş bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Tuniklerinizi sahillerde pareo gibi kullanın. İnce olan tuniklerinizi bikininizle birleştirerek pareo tarzında sahillerde kullanabilirsiniz. Rahat ve farklı bir plaj elbisesi ile kumsalın keyfini çıkarın.

 

Tuniklerin uzun olması nedeniyle artık tesettür giyiminde de yoğun bir şekilde de kullanılmaya başlanmıştır. Tesettür kesime uygun tunik giyim modelleri artık tüm mağazalarda yer almaktadır. Özel kesimi, en ince detayından ve birbirinden farklı renk seçenekleri ile bayanlarımızı beklemektedir. Biz kadınlarla çok iyi anlaşan, ayna karşısına hoş bir görünüm hediye eden rahat ve kullanışlı tunik giyim modelleri dolabınızdan mutlaka ayırmayın.

Her Yönüyle Tunik Kullanımı Hakkında Bilgiler

Tunik

Tunik

Günümüz dünyasında tesettür kullanan bayanların sayısı giderek artmaktadır. Bu sebeple son yıllarda tasarımcılar daha çok tesettür giyim üzerine ağırlık vermişlerdir. Durum böyle olunca çok farklı model, renk, kumaş ve desenlerde tesettür giyim modelleri üretilmiştir. Sadece bayanlara özel üretilen tesettür giyim markaları arasında her türlü model giyim bulmak mümkündür.

Özellikle gerek açık gerekse tesettürlü bayanların ortak tercih ettiği tunik son dönemlerde çok fazla tercih edilmektedir. Gerek salaş duruşu gerekse vücut hatlarını belli etmeden zarif duruşu ve bayanları şık bir görünüme kavuşturması nedeniyle tunikler günümüzde birçok bayan için tercih sebebi olmuştur. Normalde vücut hatlarının görünmesini istemeyen bayanlar daha bol tunikler tercih ederler. Alt kısımlarına giydikleri kot pantolonlarla kombinlerini tamamlar ve şık bir görünüme sahip olurlar.

 

Fiziğine güvenen ve tesettürlü olmayan bayanlar ise dar tunikler de tercih edebilmektedirler. Tunik seçimi yapılırken özellikle altınıza giyeceğiniz giysi çok önemlidir. Sonuç itibari ile bol kesim bir tuniğin altına dar pantolonlar şık durmaktadır. Ya da tunik altına etek kombini hoş görünmeyecektir. Ancak dar ve koyu renkli tunikler tercih edildiğinde alt kısma geniş paça kesim kotlar da tercih edilebilir.

Bunun haricinde yapılacak kombinler kötü görünümlere sebep olabilmektedir. Diğer taraftan tunik seçimi yapılırken bulunduğunuz mevsim de oldukça önem arz etmektedir. Çünkü bazı tunikler kumaşı gereği yalnızca yaz aylarında bazıları ise kalın kumaşlı ve kış aylarına uygundur. İsteğe göre tasarımcılar kısa kollu tuniklerde üretmişlerdir. Bazı tunikler ise yeterli uzunlukta olduklarında alt kısma tayt giyilerek de kullanılabilmektedir.

Kısacası tunikler formlarına, mevsimlerine ve giyildikleri mekâna göre şekil değiştirebilmektedirler. Örnek vermek gerekirse, şık bir restoran da güzel bir akşam yemeği için bile tunik tercih edilebilir. Böyle bir gecede siyah ya da koyu renk tercihi ile klasik tunikler kullanılarak ayakkabı olarak topuklu klasik bir ayakkabı ile çok şık bir hanımefendi olabilirsiniz. Ya da sabah uyandınız ve işe geç kaldığınızı fark ettiniz. Taytınızın üzerine bir tunik giyerek yine günü kurtarmış olabilirsiniz.

Desenli Şık Tunik

tunikTesettür giyimde olduğu gibi kapalı olmayan bayanların tercih edebileceği tunik modelleri yeni sezonun en şık seçimlerini oluşturmaktadır. Zig zag desen peplum tunik siyah üzerine zigzag desenler şeklinde görünmektedir. Oldukça şık duran tunik iç kısmında gömlek detayı bulunmaktadır. Önü kısa arkasında uzantısı bulunan bir modeldir.

 

Yeni sezonun en moda modelleri arasında bulunan bu model istenildiğinde günlük veya özel günlerde rahatlıkla tercih edilebilir. Gömlek formunda olan bu tunik krep kumaştan hazırlanmıştır. İçinde astar bulunmayıp içini göstermeyen bir modeldir. Ön kısmı tamamen düz siyah gömlek şeklinde yan ve arka kısımlar zigzag desenli olarak tasarlanmıştır. Bu hali ile iki farklı ürün şeklinde bir görünüme sahiptir.

 

Tunik içinde gömlek ve üzerinde hırka şeklinde bir görünüme sahiptir. Oldukça şık bir model olmasının yanından oldukça kullanışlı bir model olarak tercih edilebilir. Kurtarıcı bir ürün olarak istenildiğinde her ortamda rahatlıkla kullanılabilir. Pantolon üzerine kullanılacak olan bu model ön kısmı kısa olarak arka kısmı diz hizasının altında olarak ayarlanmıştır.

 

Kol kısımları gömlek kolu şeklinde hazırlandığından geriye kıvrılarak da kullanılabilir. Siyah pantolon ve farklı renk şallar ile birlikte rahatlıkla kullanılabilir. İç kısmını göstermediğinden içine bir şey giymeye gerek kalmayacaktır. Bu şekilde tek başına üst giyim olarak rahatlıkla sezonda kullanılabilir. Ürün tam kalıp olarak hazırlandığından normal kullanılan bedenlere göre tercih edilmesi daha doğru sonuçlar alınmasına yardımcı olacaktır.

 

Ürün üzerinde bulunan zigzag desenler oldukça hoş bir görünüm oluşturmaktadır. Pantolon üzerine tunik modeli arayanlar için oldukça şık ve zarif yeni moda model olarak tercih edilebilir. Uzun olması da kullanım açısından daha rahat edilmesini sağlar. Farklı bedenlere göre tercihler yapılarak bu ürün sezonda istenilen her yerde şık bir seçim olarak rahatlıkla kullanılabilir.

 

Günlük hayatta genç ve orta yaşta ki bayanların rahatlıkla tercih edebileceği yeni sezonun gösterişli modellerinden yalnızca biridir. Siyah zigzaglar oldukça farklı ve zarif görünmesini sağlamaktadır. Günlük hayatında şık olmak isteyenler bu modeli istedikleri zaman pantolon üzerine farklı renklerde düz şallar ile rahatlıkla kullanabilirler.

 

Bayanların Tercihi Tunikler

Kadınların, pantolon ya da eteklerinin üzerine giymeyi tercih ettiği tunikler, son tuniklerzamanlarda en çok kullanılan kıyafetlerdendir. Pek çok farklı tarz ve renkte tuniğe hemen hemen her mağazada rastlamamız mümkündür.

 

Tuniği kombinlemek aslında çok geniş bir çerçeve içerir. Çünkü sadece pantolon ya da etek üzerine değil, tayt ya da çoraplarla da kombin yapabiliriz. Mesela fermuar detaylı bir tunik tercih ettiğimizde tayt ile şık bir görünüme kavuşabiliriz. Tuniğin diğer bir geniş tercih alanında ise tesettür giyim vardır. Tesettürlü kadınların çoğunda tunik görebiliriz. Bu yoğun tercihten dolayı üretimi de çok fazla yapılmaktadır. Sadece mağazalarda değil, internetten de araştırma yaptığımızda birbirinden güzel modeller bulabiliriz.

 

Tuniklerin diğer bir tercih nedeniyse kilo fazlalarımızı kapatmaktır. Tuniğin boyu, en kısa kalça altında olduğu için ve omuzlarımızdan belimize kadar olan, kalça kısmını da kapattığı için o bölümdeki fazlalıklarımızı gizlememize yardımcı olur. Fakat tunik giyerken, dikkat etmemiz gereken ise kat kat giyinmemektir. Bu bizi hem olduğumuzdan kilolu gösterir.

Kat kat kıyafetimizin üzerine bide tuniği eklersek pek hoş bir görünüme kavuşmuş olmayız. Dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta ise ayakkabılardır. Tunikle birlikte seçimimiz mesela uzun bir çizme olabilir. Tuniğimiz ister kısa ister uzun olsun, uzun çizmelerle daha ince ve uzun bir görünüme kavuşabiliriz. Ama seçimimiz düz bir ayakkabıdan yana olacaksa eğer tuniği daha kısa tutmalıyız. Böylece bacak boyumuz daha uzun görünecektir.

 

             Tunikler, genellikle ince bir kumaştan yapıldığı için yaz ya da bahar mevsiminde giyilir. Kış mevsiminde tek başına kullanılmazlar. Fakat paltoların içinden tercih edilebilir tabi ki. Tuniklere eklenen farklı detaylar vardır. Bunlardan en çok kullanılan ise kemerlerdir. Böylece bel kısmı daha ince tutulur ve daha zarif bir görüntüye kavuşturur bizi. Diğer bir kullanım alanı geniş olan detay ise kapşonlardır. Hem değişik bir hava katarken hem de yağmurlu ya da serin havalardan bizi korur. Görüldüğü üzere bu trend kıyafet dolaplarımızda yerini alması gereken kıyafetler içinde olup, kullanım alanı itibariyle bize en çok yardımcı olanlar içerisindedir.