Tesettürlü Bayanların Dolaplarında Mutlaka Olması Gereken Parçalar

Tesettüre girmeye hazırlanıyorsunuz ya da henüz yeni tesettüre girdiniz; ancak bu yeni hayatınızda size en çok gerekecek parçaların neler olduğu konusunda net bir fikir sahibi değilseniz. Size bu konuda yardımcı olacak önerileri aşağıda bulabilirsiniz. İşte tesettür giyim de en çok ihtiyaç duyacağınız parçalar şunlardır:

 

1- Siyah Bone: Siyah her zaman kurtarıcı olan bir renktir. Özellikle de kapalı bayanlar için siyah bir bone en önemli olan eşyalar arasında yer almaktadır. Pek çok farklı renkten bone almak yerine hem ağır duran hem de pek çok farklı renkte başörtü ile kolayca kombinleyebileceğiniz siyah boneyi mutlaka gardolabınıza eklemelisiniz.

 

2- Tunik: Tunik hem rahat hem şık hem de kolay kombin yapılabilmesi açısından pek çok bayanın vazgeçilmez kıyafeti olmayı başarmıştır. Yeni tesettüre giren ve henüz ne alacağını bilmeyen bayanlar da mutlaka farklı, canlı ve kendine yakışan renklerde bir iki tuniği gardolabına eklemelidir.

 

3- Ferace: Ferace özellikle dış kıyafetsiz dışarı çıkmak istemeyen bayanlar için son derece ideal bir dış kıyafettir. Hem rahat hem şıktır. Üstelik modası da geçmeyen bir üründür. Hatta öyle ki ince kumaştan üretilen ve yazlık olarak tasarlanmış feraceyi kışın da giyseniz abes durmayacaktır. Ferace tesettür dünyasında bu denli önemli bir yere sahiptir.

 

4- Elbise: Tesettür giyim denildiği zaman geçmişten bugüne en çok kullanılan ve ilk akla gelen kıyafetlerden birisi de elbisedir. Tek parça bir kıyafet olduğu için; tercih eden kişilere hazırlanma açısından kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca hem rahat hem de oldukça şıktır. Tüm bunların yanında kombin yapılması da oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken elbiseye uygun bir başörtü bulmaktır. Özellikle bu son sebep; yeni tesettüre girmiş ve çok fazla kıyafeti olmayan kişilerin gardolaplarında mutlaka bir iki tane elbise bulundurması için yeterli bir sebeptir.

 

5- Pantolon: Pantolon, genellikle tuniklerin altına tercih edilen en popüler kıyafettir. Eteğin çok rahat olmaması ve giyen kişinin hareketlerini kısıtlıyor olması sebebi ile tunik giyen pek çok bayan altına pantolon giymeyi tercih etmektedir. İster jean ister kumaş seçim size kalmıştır…