Tesettür Kıyafetlerde Boy Ve Kilo Oranlarına Dikkat Edilmelidir

tesettürSeçtiğiniz kıyafetler sizin kişiliğinizi ve nasıl görüneceğinizi belirlemektedir. Vücudu daha dar, daha uzun ya da daha orantılı göstermek kişinin kendi elindedir. Tarzınıza bağlı kalarak yapılacak küçük dokunuşlarla ve değişimlerle kendinizi daha güzel gösterebilirsiniz. Ancak tesettür kıyafet giyenlerin genel kuralı vücut hatlarını tamamen gizlemek olduğu için, kıyafet tercihleri de biraz daha dikkat istemektedir.

 Boyunuzla Orantılı Ölçüler Seçin

 

Kısa boylu iseniz boyunuzu uzun göstermek için bileklerde kesimi biten pantolonlar, bacaklarınızı uzun göstermek için de düz inen yüksek belli pantolonları tercih etmelisiniz. Pantolon tercih etmeniz halinde üzerine payetli ya da saçaklı uzun bir tesettür gömlek veya tunik kullanmalısınız. Kalça hizasında kısa ceketler yerine bel hizasından aşağıda duran ceketler tercih edilebilir. Kontrast yapmak istiyorsanız elbise üzerine ferace gibi değişik kumaş türünden oluşan üst giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. Dize kadar ya da baldırların ortasına kadar gelen düz kesim tesettür elbiseler sizin için daha uygun olabilir.

Kısa boylular boylarını uzun gösterecek v yakalı bluzlar veya elbiseler kullanmalıdırlar. Boynunuz kısa değilse ne giyerseniz giyin bir sakınca yoktur.

 

 Kilolu Olanlar Daha Dökümlü Kıyafetlere Yönelebilir

 

Kilolu iseniz dökümlü kumaşlardan oluşan pantolon ya da tesettür tunik tercih etmelisiniz. Asla vücuda yapışmayan etek ve elbiseler kullanmamalısınız çünkü dar kıyafetler kilonuzu belli eder.

 

 Geniş Kalçalılar Dar Kıyafetlerden Uzak Durmalıdır

 

Zaten tesettür giyim tercih ettiyseniz, dar kıyafet kullanmamalısınız. Ama yine de geniş kalçalıysanız taytları kesinlikle tercih etmeyiniz. Koyu ve tek renk düz kesim pantolonlar geniş kalçalı kadınlar için idealdir. Eğer vücudunuzun üst kısmı darsa ve kalçanız genişse dikkati üst kısma vermelisiniz. Kalçaları gizlemek adına göz makyajı, dudak makyajı yaparak ve aksesuarlar ile üst giysileri giyerek dikkati üst kısma çekebilirler. Elbise ve etekte de bele fazla oturmayan uzun ve düz kesimler sizin için en uygun tercihtir.

 

 Yüksek Topuklu Ayakkabılarda Orantıyı Aşmayın

 

Topukta yüksekliği belirleyen asıl faktör eteğinizin uzunluğudur. Uzun etekle daha kısa topuk kullanmak gerekir. Boyunuz kısaysa 5-6 cm kalın topuk, kiloluysanız orta boy topuk kullanmanız gerekir. Unutmayın ki uzun boylu olsanız bile hafif topuk daha hoş durur.