2020 Yılındaki Tesettür Şal Trendleri

Tesettür giyimin en önemli parçalarından biride tesettür şal modelleridir. Tesettür şal modelleri birçok model ve renk seçeneği ile kadınların beğenisine sunuluyor.

Tesettür Şal Modelleri

Tesettür şal modellerinde modayı takip edebilmek sizin görünümünüzü güncel tutmanızı sağlar. Modayı takip etmeniz ile modern ve güzel bir görünüme sahip olursunuz. Şal modelleri için genel olarak hep benzer tarzda ve aynı şekilde görünen şallar yerine artık daha modern, modaya uygun olan şallar tercih edilmesi iyi bir tercih olacaktır.

Trendleri takip ederek kendinize uygun olan stili zaman içinde bulabilirsiniz. Tesettür şal modelleri de stilinizi yansıtan en iyi tesettür giyim modellerinden biridir. Tesettür şal modelleri düz renkte giydiğiniz kıyafetleri hareketlendirip, canlandırdığı gibi yanlış bir şal kullanmanız halinde sizi tamamen sönük gösterebilmektedir.

Kıyafetlerinize göre seçeceğiniz ve aynı zamanda trend olan şal modelleri sizin görünümünüzü en iyi şekilde tamamlayacaktır. Şallar kıyafetlerinizi tamamlayan ve sizi daha iyi gösterecek olan giyim ürünleridir. Rengi ve modelini doğru seçmeniz halinde size bambaşka hava katacaktır.

2020’de Trend Olan Renkler

2020 yılında geçtiğimiz sezonlara göre sıcak tonlarda renge sahip şal modelleri bulunuyor. Doğanın renkleri şallara taşınıyor. Doğanın renkleri ve sıcak tonlar 2020 yılında şalları süsleyecek renkleri oluşturuyor. Şal dışında birçok tesettür giyim ürününde de vizon ve kiremit renkleri kış modasında çok moda olan renkleri oluşturuyorlar. İndigo, pudra pembesi, ekru, mor gibi renkler de çok sık karşılaşılan renkler olacaktır.

2020’de Desenli Şallar

Geçtiğimiz yıllarda ve uzun yıllar boyunca hayatımızda olan desensiz, tek renge sahip olan şalların yanı sıra 2020 yılında desenli ve birkaç rengin bir şalda bir araya geldiği modeller bulunuyor. Çoğunlukla geometrik desenlere sahip modern çizgideki desenli şallar 2020 yılında görülecek tesettür şal modellerindendir.

Desenler tamamen simetrik şekilde olmadığı gibi köşeli ve sert çizgilerin bulunduğu şal modelleri bulunuyor. Oldukça şık, modern aynı zamanda spor olan bu şallar çok sevilen modelleri oluşturuyor. Yeni trend olan desenli şallar düz renkli desensiz kıyafetler ile kombinlenebilir. Bunun yanında küçük detaylı kıyafetlere uygun olan desenli şallar da kombinlenebilir.

Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi Ve Saçların Bakımı

Tesettür giyimde en şık ve gösterişli parçalardan biri olan eşarplar, kıyafetin bütünleyici ve tamamlayıcı parçası olarak öne çıkmaktadır. Bununla beraber kıyafet ile uyumsuz seçilen eşarplar, seçilen kıyafet ne kadar güzel olursa olsun, bütünsel bir bakışla bir eksiklik hissi oluşmasına neden olmaktadır. Tesettür abiye bir kıyafet içerisinde olunsa da, şıklığına düşkün bayanlar tarafından bu eksiklik hissedilecektir.

 

 Eşarp Seçimi

 

           Tesettür abiye ya da normal tesettür giyimde herkesin ilk aklına gelen giyilen kıyafete uygun bir eşarp kullanmanın yeterli olduğu düşüncesidir. Ancak bu tek başına yetersiz kalmakta ve kıyafet dengesini sağlayamamaktadır. Kıyafete uygun eşarp hakkında fikir yürüten kadınlar mutlaka ten renklerine de dikkat etmelidirler. Örneğin esmer bayanlar, kıyafet bütünlüğünü sağlarken nispeten açık renkli eşarp kullanmaları daha şık bir görüntü verecektir. Tunç ve siyah ağırlıklı renkler, esmerlerin kaçınması gereken eşarp renkleridir. Kumrallar ile sarışın tenliler için ise, genelde lila ve mavi tonlu eşarplar tercih edilmesi ten ile eşarbın uyumlu bir görüntü vermesini sağlayacaktır. Mavi yerine parlak mavi ya da koyu kırmızı ve bordo renkli eşarpların tercih edilmesi, kumral ve sarışın bayanları olduklarından daha sert bir kisveye bürüyeceğinden, kullanılması tavsiye edilmemektedir.

 

 Tesettürde Saçların Bakımı

 

Saçların şekli özellikle özel bir günde tesettür abiye giysilerin şıklığı onu giyen bayanlar için önem arz etmektedir. Bununla beraber tesettürlü bayanların, tesettür abiye kıyafetler için tercih ettikleri saç modeli genelde sıkı topuzlar olmaktadır ki üzerinde tekrar düşünülmesi gereken bir husustur. Zira, uzun süreli bone ve eşarp kullanımı nedeniyle yeterli miktarda hava alamayan saçlar ve baş derisi, bir de sıkı topuzlara maruz bırakıldığında sonradan sıkıntı olabilecek durumlara sebebiyet verilebilmektedir. Bu nedenle de bone ve eşarp kullananların saç tercihleri, topuz olsa bile çok sıkı topuzlar yerine derinin hava almasını sağlayacak yumuşaklıkta bir tarzda topuz olmalıdır.

 

Bunun yanında saç bakımını etkileyen diğer faktör eşarbın içeriğidir. Parlak görüntü veren saten ve polyester eşarplar yerine, daha pamuklu veya pahalı olsa da ipek kumaşlardan imal edilmiş eşarpların kullanılması gerekmektedir. Bu şekilde, derinin hava alması kolaylaşacak, saçların daha uzun süre sağlıklı kalması sağlanabilecektir.

 

Bu Yılın Eşarp Modası

Her geçen yıl ayakkabı da ve giyimde moda değiştiği gibi tesettür eşarp modasında da değişiklikler olmuştur. 60’lı yılların eşarp modası daha küçük ve yerel motifler taşıyan eşarplardı. Günümüzde o boyutta eşarplar artık boyun bağı olarak kullanılıyor. Bir dönem çok uzun ve çok büyük eşarplar modaydı. Günümüz de ise bu görünüşte eşarplar daha demode bir görünüm veriyor. Bir dönem eşarp modasında ise büyük ve iri desenler, çiçekler ve çok belirgin karmaşık renklerde eşarplar modaydı. Yakın bir geçmişte ise eşarplarda ipek modası hakimdi. Aynı işlevi görmesine rağmen bugün bu eşarpları tekrar kullanmak şık görünüşünüzü etkiler.

 

Şal Eşarplar

 

Özellikle yaşı daha genç insanlar kalın kumaştan veya satenden yapılmış eşarplar yerine şal türü eşarpları kullanmayı tercih ediyor. Özellikle yaz aylarında daha kullanışlı olan şal eşarpları her yerde kullanmanız mümkün. Şal değişik türleri ve kullanılan kumaşı sayesinde daha şık duran bir eşarp türüdür. Tesettür şalı kullanılırken nasıl bağladığınız da önem kazanır. Örneğin bir kez önden bağlayıp iki ucu arkasına atabilir ve kenarına bir yaka iğnesi takabilirsiniz. Daha özel yerler içinse şalınızı daha özenli bağlayarak şık bir görünüş elde edebilirsiniz.

 

Modern Tesettür Ürünleri

 

Şalların eşarp olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte çeşitli şal bağlama teknikleri ortaya çıkmıştır.  Sizde kendinize yakıştırdığınız bir bağlama tarzı yaratabilirsiniz. Benim önerim ve daha çok moda olan şalın bir ucunu ön tarafa getirip diğer ucunu boynunuza dolayarak saklamanızdır. Bu sayede hem boyun gözükmeyecek hem de ön tarafınız eşarp ile kapanmış olacak. Tesettür şalların diğer şallara göre daha büyük boyutta olduğunu biliyoruz. Bu nedenle şal tercihi yaparken deneyerek almanızda fayda var.

 

İpek Şallar

 

Şalların eşarp kullanımında daha çok ortaya çıkmasıyla birlikte özellikle ipek şallar daha da önem kazandı. Diğer eşarplara göre daha pahalı olan bu şalları özellikle özel günlerde, düğünlerde, nişanlarda kullanabilirsiniz. Kullanımı saten eşarplara göre daha rahat olan bu türü rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Çünkü bazı şallar daha küçük boyutta üretiliyor. Bu da görünüşü ve kapatmanız gereken saçlarınızın görünmesine yol açıyor.