Tesettür Abiye Kıyafetleri Nasıl Kombinlenir?

 

            Özel günlerde girmek için tasarlanmış olan tesettür abiye kıyafetler özel şekilde kombinleme yapılarak farklı bir kıyafet kombinine dönüşüyor. Bu kombinleri hazırlarken bayanların tercih edeceği aksesuarlar çanta, eşarp, şal, kemer, çanta ve ayakkabı gibi özel giyim aksesuarlarıdır. Bu aksesuarların kombinleme yapılırken nasıl kullanacağına şu şekilde değinebiliriz.

 

 Tesettür Abiyede Abiye – Çanta – Ayakkabı Uyumu

 

Bayanlar abiye kıyafeti kombin yaparken öncelikle kıyafetinin giyileceği ortam ve ortamın türlü bilinmelidir. Bu amaca göre seçim yaptıktan sonra abiye kıyafetin tasarımına göre çanta, eşarp, şal ve ayakkabı gibi aksesuarları seçilerek kombin yapılır. Örnek olarak düğmeli güpür detay balık abiye kıyafeti ele alındığında bu kıyafetin dantel ceketi ile tasarlandığını ve düğme ile tasarımı ile tamamlandığını görüyoruz. Abiye kıyafet rengine göre uygun renkte eşarp seçilmelidir. Eğer siyah renkli abiye seçilmişse bu durumda eşarp siyah olmalıdır. Eğer kıyafet yeşilse eşarp yeşil, kıyafet bordoysa da eşarp bordo olmalıdır. Kıyafet ve eşarp kombini böyle yapılırken bunun yanında koyu renk seçimlerde bel bölgesinde gold tasarımlı kemer kullanılabilirken yine benzer şekilde gold tasarımlı kol saati de kullanılabilir. Klasik tasarımlı cüzdanı tercih edilmişse aynı tonda ve çanta ile benzer konsepti olan topuklu ayakkabı tercihiyle ile kombin tasarımı oluşturulur.

 

 Tesettür Abiyede Dantel Detayı

 

Tesettür abiye kıyafetler hemen hemen her modelde görülen az ya da çok şekilde tasarımlarda bulunan dantel, abiyelerin ceket bölümünde kullanılabildiği gibi omuz ve manşetlerde de kullanılabiliyor. Dantel detaylı abiye kıyafetlere baktığımızda öncelikle varak detay kalem abiye modelini söyleyebiliriz. Modelde manşetlerde ve bel bölgesinde görülen dantel işlemeler özel bir görünüm oluştururken bir diğer dantelli tasarım olan beli drapeli dantel balık abiye modeli zarif bir tasarım olarak dikkat çekiyor. Bu modelleri ek olarak dantel detaylı abiye modelleri ile beraber dantel ceket görünümlü balık abiye modeli özellikle ince görünmek isteyen bayanlar için işlevsel bir alternatif oluyor. Abiye kıyafetler tasarım tercihinize göre fizik olarak sizi olduğunuzdan daha ince ve daha uzun gösterebilir. Kıyafet seçimlerinizde şeritler uzunlamasına olursa ince ve uzun bir yapıda görüleceğinizi söyleyebiliriz. Dantel detaylarında şeritlerin uzunlamasına olmasını tercih etmenizde fayda var.