Tesettür Alışverişinde Olmazsa Olmaz Parçalar

tesettürTesettür nedir diye sorulacak olursa herhalde buna birçok açıklama getirilecektir. Ancak tesettür öncelikle bir yaşam tarzıdır ve bu yaşam tarzının vücuda gelmiş halidir. Tesettür, bireyin giyiminde belli ölçüler çerçevesinde meydana getirdiği bir tarzdır da denilebilir. Bu ölçüler kişinin hayata bakışına ve tarzına göre farklılıklar içermektedir. Bu açıdan da her bireyin tesettürü yorumlayışı farklıdır. Bu durum sonucunda da geniş bir alışveriş pazarı meydana gelmekte ve her görüşe hitaben ürünler bireylerin beğenisine sunulmaktadır. Tüm bu farklılıklara rağmen tesettür giyiminde olmazsa olmaz denilebilecek unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

 

Başörtüsü

 

Öncelikle tesettür kombininde kesinlikle olması gereken parça başörtüsüdür denilebilir. Bu nedenle alışverişlerde mutlaka edinilmesi gereken parça elbette başörtüsü olacaktır. Tesettürü yaşam biçimi olarak benimsemiş bireylerin alışverişlerinde dikkat etmesi ve mutlaka alınacaklar arasında bulundurması gerekli olan unsurdur denilebilir. Çeşitli türleri bulunmakla birlikte en yaygın kullanılanları eşarp ve şaldır. Bu iki çeşidi bireyler kendi tarzlarına göre yorumlamaktadırlar, fakat genel itibariyle en çok rağbet gören çeşit şallardır. Çünkü hem spor hem klasik kullanımlara uymakla birlikte eşarp daha çok klasik kullanıma uymaktadır. Bu nedenle tesettürü yaşam biçimi olarak benimsemiş olan kadınların bu unsura dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

Trençkot

 

Tesettürlü kadınların dolaplarında olmazsa olmaz parçalardan bir tanesi trençkottur. Her açıdan tam bir kurtarıcıdır denilebilir. İçerisine her türlü kombini yaparak tarz bir görünüm elde etmekle birlikte, içerisine sıradan bir şey giyerek yakasını kapatıp kendinizi sokağa atabileceğiniz bir parçadır. Bu nedenle tesettürlü kadınların en çok kullandıkları ve hemen hemen hepsinin dolabında mutlaka yerini almış bir trençkot bulunmaktadır. Bu nedenle tesettürlü bireylerin alışverişlerinde mutlaka bulunması gereken bir parça olmakla birlikte, dolabında bulunmayan kadınların derhal edinmesi gereken olmazsa olmaz bir parçadır.

 

Uzun Ceketler

 

Kimi zaman kot kimi zaman klasik kimi zamanda farklı şekillerde üretilen ve piyasaya sunulan bu ceketler yine tesettürün olmazsa olmaz parçalarındandır. Öncelikle tesettürü bir yaşam biçimi olarak benimsemiş kadınların bu tarz uzun ceketlerden edinmesi onun trençkot haricinde başka bir kurtarıcı parça elde etmiş olmasını sağlar. Kombinlerini kendi yorumuyla ister klasik isterse günlük giyim şeklinde yorumlayabilir. Yukarıda belirtilen bu üç parça tesettürün olmazsa olmaz unsurları arasında sayılmakla birlikte tesettür alışverişinde öncelik verilmesi gereken parçalardır.

 

 

 

 

 

Tesettür Giyimde Kullanılabilecek Aksesuarlar

tesettürGiydiğimiz kıyafetleri çoğunlukla kullandığımız aksesuarlar detayları ile tamamlamaktayız. Bu aksesuarlar nereye gideceğimize, kıyafetleri nerede giyeceğimize göre değişmekte ve tıpkı kıyafetlerin modasının geçtiği gibi aksesuarlarda da bu durum geçerlidir.

 

Çantalar

 

Kadınlar için en önemli aksesuarlardan biridir. Neredeyse her zaman yanımızda olan bu aksesuarlar gerekli olan eşyalarımızı yanımızda taşımamızda büyük kolaylık sağlıyor. Bu yıl moda olan ve en çok kullanılan kalın saplı çantalardır. Bu çantaların farklı markalara göre farklı tasarımları bulunmaktadır. Beslenme kutularını anımsatan çantalar bu tasarımlar ile günlük kullanıma aday görünüyor.

 

Binek atlarının sırtına konan eyer biçimindeki çantalar da bu sezon oldukça trend. Farklı sap seçenekleri ile tesettür kombin aşamanız tamamlanacaktır. Renk olarak da toprak renklerinin kullanıldığı bu çantalar sizleri şık gösterecektir. Püskül daha önce de çantalarda kullanılmıştı. Bu sene yine püskül çantalar bizleri bir Batı filmi setindeymiş gibi hissettirecek. Büyük çantalarda da kullanılan püsküller uzun boyutlarda ve çantanın her yerini kaplamaktadır.

 

Uzun Kemerler

 

Sokakta giyilen kıyafetler, moda haftaları ve ünlü insanların giydikleri kıyafetler çoğu zaman birden trend haline gelmektedir. Bunlardan biri de uzun kemer kullanmaktır.

 

Uzun kemerleri nerelerde kullanabiliriz sorusunun cevabı çeşitlenmektedir. Hem dış giyimde hem de üst giyimde tercih edebilirsiniz. Örneğin tesettür giyimde başı çeken trenckolarınıza farklı bir dokunuş yapmak isterseniz uzun kemerler kurtarıcınız olacaktır. yuvarlak metal halkalarında bir çok alanda kullanıldığı moda sektöründe kemerlerde bundan nasibini almıştır. Eğer yeni bir tarz denemek istiyorsanız uzun kemerler ile kaban ve montlarda bunu deneyebilirsiniz. Kabana direk kemeri takmaktan başka boynunuza uzun bir şal takarak bu şalı belinizde kemer ile sabitlemek zarif bir görüntü ortaya çıkaracak.

 

Şallar

 

Özellikle ilkbahar yaz aylarının gelmesi ile beraber hem kıyafetlere hem de aksesuarlara renk geldi. Özellikle tesettür giyimde baş örtüsü olarak kullanılan ve boyna alınarak kombin tamamlayıcısı olan eşarp ve şaldır. Eşarp ve şallar çiçek desenleri kullanılarak sizlere sunulmaktadır. Aynı zamanda geometrik desenlerde trend haline gelmiştir. Kıyafetlerde de kullanılan ve trend olan ekose desen şallarda da tercih edilebilir. Desenlerinde farklılık olmasına karşın artık üreticiler yazın kullanıma uygun terletmeyen pamuklu ve keten ürünlerde üretmektedir.