Tesettür Giyimde Şişme Mont Modası

 

Şişme montlar, son zamanlarda tesettür giyim modellerinde de tercih edilen mont çeşitlerinden biridir. Özellikle, şişme montların farklı yapılardaki tasarımları montları hem günlük hayatta spor tarzı yansıtmak için hem de klasik bayanların iş kadını havasını korumak için rahatlıkla kullanılabilmektedir. Farklı desen ve model çeşitleriyle de oldukça şık kombinler yakalayabilen bayanlar son zamanlarda trend modeller arasında kürklü şişme montları tercih etmektedir. Kürk detayının oldukça fazla kullanılması ve bayanlar arasında fazlaca tercih edilmesi bu detayı modanın trend parçaları haline getirmiştir. Tesettür giyim modellerinde şişme montların tercih edilmesindeki diğer bir sebep ise, farklı fiziki yapılardaki bayanların şişme montlar sayesinde daha şık ve daha ince görünmesini sağladığı içindir.

 

Basen ve Göğüs Genişliği Fazla Olan Bayanlar İçin Şişme Montlar

 

Çoğu bayanın şikayet ettiği konulardan biri göğüs ve basen genişliğidir. Özellikle, kum saati olarak tabir edilen bu vücut tipinde bel kısmı diğer bölgelere göre daha ince durumdadır. Eğer, kum saati tipinde bir vücut yapısına sahipseniz, tesettür giyim şişme mont tercihi ile görünümünüzü daha düzgün hat şeklinde tasarlayabilirsiniz. Bu yapıdaki bayanlar şişme mont tercihi yaparken özellikle bel kısmı kemerli ve uzun montlardan yararlanabilir. Bel kısmındaki kemer sayesinde vücut proporsiyonu daha uygun şekilde görünecektir. Aksi halde, bel oyumu görünmezken basen ve göğüs genişliği gözle görülür hale gelecektir.

 

Kilolu Bayanlar İçin Şişme Mont Modelleri

 

Basen, göğüs ve bel kısmından şikayetçi olan bayanlar genel olarak elma tip vücut yapısında olarak bilinir. Bu tip bayanlar tesettür giyim modellerinde olduğu gibi şişme mont modellerinde de kemersiz ve düz kesim modelleri tercih etmelidir. Bu tarzda modeller sayesinde vücut tipinde bir bütünlük sağlanır ve kusurlar kolay bir şekilde örtülebilir. Fakat bel kısmı kemerli yapıda şişme montlar beli ince olmayan bayanların kilolarını daha da gözler önüne serecektir. Aynı şekilde boy ile ilgili şikayeti olan bayanlar da diz hizasının üstünde şişme mont tercihi yaparak boylarını daha uzun gösterebilirler. Boyu uzun bayanlar ise daha uzun, diz altı şişme montlar ile daha şık bir görünüm elde edebilir.