Modaselvim’de Tesettür Şal Modelleri

tesettür şalŞal, son yıllarda kadınların pek çok şekilde kullandığı kıyafete hem şıklık hem de zariflik katan bir aksesuardır. Özellikle tesettürlü kadınların çok fazla talel gösterdiği şallar, oldukça şık bir başörtü aksesuarı olarak kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra şal, boyun ve omuz kısmına da bağlanılarak kullanılabilmektedir. Son yıllarda oldukça trend olan şallar pek çok değişik modelden meydana gelmektedir. Kadınlar giyim tarzlarını tamamlayacak şal modellerini seçerler. Bu şal modelleri çoğunlukla kumaş cinsine göre de farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra zaman zaman şalın üzerine ya da kenarına kullanılan işleme ve desenlerle daha farklı bir hava elde edilebilmektedir. Pek çok online tesettú sitesinde zengin renk ve desenlerde şallar satışa sunulmaktadır.

 

 İpek Şal Modelleri

 

Tesettürlü kadınların en fazla tercih ettiği tesettür şal modelleri arasında ipek şallar yer almaktadır. Çünkü ipek şalın kendine özgü bir zarifliği ve şıklığı bulunmaktadır. İpek şal modelleri özel gün ve özel gecelerin harika tamamlayıcısıdır. İpek şalların hem parlak bir görünümü vardır hem de her renkte üretilmektedir. Son yıllarda renk geçişleri bulunan ipek şal modeli oldukça trend bir hale gelmiştir. Çoğunlukla kenarında ince püskül detayları yer almaktadır. İpek kumaşından üretimi gerçekleştiğinden dolayı kaygan ve yumuşak bir yapısı vardır. Kaliteli bir görünüm isteyen kadınların başlıca tercihleri arasında yer almaktadır.

 

 Penye Şal Modelleri

 

Günlük hayat içerisinde kadınlar en fazla tesettür penye şal modelini tercih etmektedir. Penye şal modelleri her kıyafete ve her mekana uyum sağlamaktadır. Aynı zamanda sade ve desenli modelleri de bulunmaktadır. Penye şal modelinin üzerinde çoğunlukla çeşitli çiçek desenleri kullanılmaktadır. Ancak çiçek desenlerimin yanı sıra düz modelleri de bulunmaktadır. Kullanışlı bir yapısı vardır ve penye olduğu için ağırlık yapmaz. Penye şal modelinin ucuna yapılan işlemeler ve püskül detayları bu modelin tamamlayıcısıdır.

 

 Şifon Şal Modelleri

 

Yaz mevsiminin kurtarıcısı olan bir şal modelidir. Şifon şal çok ince olduğu için terletmez ve boğmaz. Kumaşı itibari ile çok fazla dayanıklı değildir. Şifon şal modellinin ucu düzgür ve püsküller olmaz. Ancak şal üzerinde değişik desenler olmaktadır.

Tesettür Kıyafetlerde Eşarp Kullanımı

başörtüsüTesettür giyimin ana teması kıyafetler olduğu kadar eşarplar da söz konusudur. Eşarp bir tesettür kıyafetin en önemli parçasıdır. Eşarp giymenin popüler bir zamanı yoktur. Tesettür giyimde dört mevsim kullanılmaktadır. Eşarplar bir kıyafeti olduğu gibi değiştirebilme özelliğine sahiptir. Sevimli güzel bir kombin yapabileceği gibi, kıyafet bütünlüğünü de bozabilir. Bu özelliği ile tuniklerin, uzun elbiselerin ve ferace modellerinin görüntüsünü değiştiren en önemli etken olduğu kuşkusuzdur. Sıcak havalarda daha ince ve ipeksi kumaşlardan yapılanlar kullanıldığı gibi, soğuk aylar boyunca sizi sıcak tutmaya yardımcı olacak kalın kumaşlardan imal edilenler kullanılmaktadır. Farklı kesim boyutları bulunan modellerin günümüzde birçok bağlama tekniği bulunmaktadır. Bu bağlama teknikleri ile tesettür kıyafetler daha zarif ve harika kombinler haline gelmektedir.

Tüm başörtüsü modellerimiz için: https://www.modaselvim.com/bas-ortusu

 Tesettür Kıyafetlere Uygun Orantıda Eşarp Kullanılmalıdır

 

Tesettür giyimi benimsemiş herkes için eşarplar gardırobun vazgeçilmez parçası haline gelmiştir. Her zaman kıyafetler bir eşarp ile birlikte kullanılır. Bunu kullanmanın farklı yolları ve bağlama teknikleri bulunur. Klasik bağlama tekniği günübirlik kullanımlar için daha pratiktir. Yaz ve ilkbaharda hafif kumaştan oluşan tesettür elbise veya ferace ile birlikte bir eşarp kullanmak, orantılı renk ve desenler seçmek önemlidir. Eşarp seçmek söz konusu olduğun yüzlerce çeşit model, renk ve desen arasından seçim yapmanız gerekecektir. Ancak herkesin genelde kullandığı belirli renkleri bulunur. Bu renkler için de uygun kıyafetler satın almak gerekebilir. Eşarplar birçok renklere ve boyutlara sahiptir. Üzerindeki desenler ve boyutları farklı büyüklüklerde ve kişisel tarzlara uygun olarak değişiklik gösterir.

 

 Dikdörtgen Eşarplar

 

Eşarplar farklı kesimlerde imal edilirler ki, bunlardan biri de dikdörtgen eşarplardır. Bu eşarplar günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan en popüler modellerdir. Kullanımı kolaydır ve birkaç harekette bağlanabilmektedir. Bu tür eşarplar dikdörtgen özelliği ile uzundur ve çok yönlü olarak kullanılır. Her mevsimde ve kıyafetle birlikte rahatlıkla kullanılırlar. Hafif kumaştan imal edilirler, pamuk, yük ve ipek çeşitleri mevcuttur. Bazıları karıştırılmış kumaş türlerinden imal edilerek, dört mevsim kullanılmaktadır. Bazı dikdörtgen eşarplar çiçek desenli, çizgili veya ekose baskılı olarak bulunabilir. Daha çok ferace kıyafetlerin üzerinde değişik bağlama stilleri ile ideal eşarp modelleri oluşturulmaktadır.

 

2018 Yılı Tesettür Giyim Trendleri

 

Tesettür giyim de belki de en çok dikkat çeken kısım şal ve eşarpların bağlanma şekli, desenleri ve renkleridir. Herkesin sürekli kullandığı bir bağlama şekli olsa da 2018 yılının en moda şal trendlerini biliyor musunuz? İşte size günlük hayatınıza kolaylıkla adapte edebileceğiniz en moda şal tarzları…

 

1-Şalınızın üzerini aksesuarlar ile zenginleştirin: Her gün bağladığınız boynunuzdan sarkan şalınızın uçlarını bir kaç tane yüzük yardımıyla zenginleştirip yepyeni bir tarz yaratabilirsiniz. Eğer daha sade ama dikkat çekici bir tarz istiyorsanız düz renkli yüzükler kullanabilirsiniz eğer daha şatafatlı bir görünüm istiyorsanız taşlı yüzüklerle de şalınızın görünümü zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın ki tesettür giyim kurallarına göre giyinmek trendlerin gerisinde kalmak anlamına gelmiyor.

 

2-Büyük küpeler takın: Özellikle Arap kadınlarının severek kullandığı bu tarz 2018 yılının trendleri arasında yerini almış durumda. Tesettür giyim endüstrisinin hızla büyümesi modayı çok seven Arap kadınlarının da üzerine ilgiyi yöneltmiş durumda. Kulaklarınızı kapatacak şekilde şalınızı bağlayın ve büyük küpeler takın. Yeni sezonda büyük ve taşlı küpeler oldukça moda! Küpelerinizi göstererek şal takmanın bir diğer yolu da şalınızı türban şeklinde bağlamaktır.

 

3-Gözlük kullanın: İster gözünüz bozuk olsun ister olmasın bu sezon günlük hayatta çerçeveli gözlüklere sahip olmak çok moda. Gözlük takarken başörtünüzü çok sıkı bağlarsanız kulaklarınızda gözlük saplarının da yarattığı baskıdan dolayı acıma hissi oluşabilir. Bunu saçınıza bir bone takarak ve başörtünüzü daha serbest biçimde bağlayarak önleyebilirsiniz.

 

4-Yüzünüzün şekline en uygun bağlama şeklini bulun: 2018 yılı her ne kadar başörtüsünde rahat şıklığı ön plana çıkarsa da yüzünüze en uygun şekli bulmanız konusunda da ısrarcı davranıyor. Tesettür giyimin belki de en önemli parçası olan başörtünüzü yüzünüzün şekline göre bağlayıp şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

 

-Oval Yüzler: Kadınların en çok sahip olmak istedikleri bu yüz şekline sahipseniz çok şanslısınız. Çünkü her modeli rahatlıkla deneyebilirsiniz.

 

-Dikdörtgen Yüzler: Muhakkak bone kullanmalısınız. Bone sayesinde yüz çizginiz daha kısa görünecek ve oval görünüme yaklaşacaktır.

 

-Kare Yüzler: Keskin yüz hatlarınızı daha yumuşak çizgilere yaklaştıracak modelleri denemelisiniz. Eşarp ve şalınızı sımsıkı bağlamak yerine daha serbest formlarda kullanmayı denemelisiniz.

 

-Yuvarlak yüzler: Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz mutlaka bonenizin başörtünüzden çıkıp görünmemesine dikkat etmelisiniz. Bonenizi ve yanaklarınızı gizleyerek böylece yüzünüze daha uzun bir görünüş kazandırabilirsiniz.

 

Şal ile bayramı taçlandırın

 

 

Şal ile bayramı taçlandırmak için bu yazımıza kula verin. Şal modelleri son dönem çok çeşitlendi. Şalı artık kullanmam diyen bayanlar bile dolabından eksik etmiyor. Peki kombininizi hangi şal modeli ile taçlandıracaksınız?

 

Bayram arifesindeyiz ve bayramlık telaşımız az da olsa durulmuş olmalı. Ne giyeceğinize karar verdiniz mi? Peki ya bayramı hangi şal ile taçlandıracağınıza karar verdiniz mi?

 

şal modelleri ve ten rengimiz

 

Sizlere bu yazımızda birbirinden şık ve güzel şal alternatifleri önereceğiz. Önerilerimize kulak verin ve şal ile bayramı taçlandırın. Biz hanımlar şal tercihimizi yaparken bir detayı gözden kaçırabiliyoruz. Seçtiğimiz ya da beğendiğimiz şalın renk tonlarını giysi kombinimize göre belirliyoruz. Oysa, önce kendi ten tonumuzu tanımalıyız. Giyim tercihlerimizde renk seçimlerini de buna göre yapmalıyız. Ten tonumuz ise en iyi şal ve eşarp modelleri üzerinden keşfedebiliriz. İlk olarak açık tenli bayanlar her zaman koyu tonlardan yana tercih yapmalı. Koyu tonlar açık teninize renk katacak ve gözlerinizdeki bakışı canlandıracaktır. Ten rengi beyaz ve açık buğday olan hanımlarımız soluk tonlu renklerden uzak durmalı. Bu tonlar yüz hatlarınızın açısını düşürecek ve gözlerinize soluk bir bakış verecektir. Koyu ten tonuna sahip hanımlarımız ise açık ton şal renklerinden yana tercihlerini kullanmalı. Ten renginize açık tonlar can katacaktır. Neşe ve cazibenizi renkler ile ön plana çıkarabilirsiniz.

Güzellik göreceli fakat şıklık baki

Güzellik görecelidir fakat şıklık ve zarafet temin edilebilir kavramlardır. İlk bakışta insanlar yüzümüz ile muhatap olur. Bu nedenle de ne kadar enerjimiz yüksek ve görünümümüz bakımlı olursa o kadar beğeni kazanırız. Atalarımızın da dediği gibi “dost başa, düşman ayağa bakar” yani dostlarımıza da düşmanlarımıza da şıklığımızı ilan etmeliyiz. Elbette ki öncelikle dostlarımız için şıklığımızı gözetmek biz hanımların öncelikli vazifesi. Şimdi de sizi tamamlayacak şal modellerimizi inceleyelim. Ten tonunuza göre şal modellerimizde renk tercihini size bırakıyoruz. Modellerimiz ise hem günlük ve hem de özel günlerinize hitap ediyor.

Şal ile şıklığın alternatifleri

Ekose şal modelleri: bu modellerimiz ekose desenlere sahip, spor çizgiler taşıyor ve her renk alternatifi bulunuyor. Bayram kombininizi sade tonlarda yapmış iseniz bu desenler ile spor bir tarz yakalayabilirsiniz. Canlı ve rengarenk tonlar ile şaşalı bir görünüm de kazanmanız mümkün. Özellikle beyaz ton kıyafetler ile harika kombinleyebileceğiniz bir modeldir.

Şifon şal modelleri: Bu şal modelleri ise biz hanımların günlük kombinlerine hitap ediyor. Hem de özel şıklık isteyen kombinlerimizi kurtaracak bir model. Sade renk seçenekleri ile Moda Selvim siz hanımlara sunuyor. Şifon, tür olarak asil kumaş niteliğine sahip, biz hanımların en sevdiklerinden de biri. Bazı şifon şalların baş kısmında güpür detaylar yer alıyor. Abiye ve şık kombinlere özel bu modeller de göz zevkimize ayrı hitap ediyor.  Peki şifonu bu kadar ayrı kılan nedir? Elbette ki dökümlü duruşu ve buna eş değer mat dokusu şifon kumaşı biz hanımlar için özel kılıyor. Günlük tesettür elbise kullanımına uygun. Aynı zamanda özel günlerde tesettür kombinlerinize layık.

Krep şal modelleri: kendinden modelli bu şallar hazır dikim olup, kullanımı da kolaydır. Biz hanımlar saatlerce ayna karşısında eşarp ve şal yapmaya özeniyoruz. Son yıllarda moda dünyası buna hazır dikim modeller ile çare buldu. Bu şallar da moda sektörünün bize sunduğu en kolay kullanımlı modellerden biri. Bazı modellerin baş kısmında yer alan desenler ayrı bir tarz uyandırıyor. Düz renk sevmeyen hanımlarımıza farklılık sunuyor. Böyle farklı desen alternatifleri ile yeni tarz seçenekleri de önümüze çıkıyor.

Tafta şal modelleri: Hem günlük hem de özel günlere hitap eden bir şal. Renklerinin çeşitliliği bir yana canlı dokusu onu esas özel kılan unsur. Şık duruşu ve kaymayan, kırışma yapmayan kumaşı bu şalları özel kılıyor. Biz hanımlar hem görsel olarak dikkat çeken ve hem de kolay kullanılabilen modelleri özellikle seviyoruz. Tafta şal modelleri de onlardan biri. Ayrıca düz renk olması da onu çok amaçlı kullanılabilir kılıyor. Günlük her ton kıyafet ile kullanabilirsiniz. İpek tafta modeller sayesinde daha vurgulu ve canlı renk tonları ile yüzünüze ahenk katabilirsiniz.  Her tarz ile kolay uyum sağlamaya müsait bir şal modelidir. Şal ile bayramı taçlandırın diyor ve size bu şal modelini özellikle öneriyorum.

Simli şal modelleri: bu yılın gözde modası bu şallar oldu. Şık duruşu ile popülariteyi yakalayan bu şal modelleri biz hanımlara güzellik ve görsel şölen katacaktır. Durgun bir gününüzde sade giyiminizi bile bu şal modelleri ile eşsiz hale getirmeniz mümkün. Şıklığın son günlerde sembol parçalarından olan bu şallar bayramda da bize fark katacaktır. Her giyim tarzı ile kolay kombin yapabileceğiniz bir modeldir. Simli şallar, düz ve farklı renk tonları üzerine sim baskılar sayesinde yaldızlı bir görünüm sağlıyor. Biz hanımların en sevdiğinden. Gösterişli, şık ve tavrı net bir model. Ne göz bayacak kadar sade ne de göz yoracak kadar caf caflı. Aynı zamanda tek başına tüm giyimin şıklığını üstlenecek kadar da cesur.  Şal ile bayramı taçlandırın, tercihimizi bu modelden yana yapıp bayrama şenlik katabiliriz.

Taş ve güpürlü hazır bone: Bu modellerimiz özellikle süsünü başında taşımak isteyen hanımlarımıza özel.  Taş işleme ve güpür desenlerin ön plana çıktığı bu şal modellerini tesettürlü hanımlarımız çok seviyor. Bu şal modellerimiz hazır bone özelliği sayesinde kolay yapılabiliyor. En şık abiye elbiseye bile kolay uyum sağlayan bu modelleri incelemelisiniz. Şık bayram ziyaretlerimize bu modeller ile fark katabiliriz. Alışılmışın dışına çıkıp kendi ayrıcalığımızı vurgulayacağımız bir tarz oluşturabiliriz.

 

 

www.modaselvim.com olarak sizlere şimdiden hayırlı bayramlar diliyoruz. Umarız ki şıklığınıza katkımız olmuştur. Bizden daha fazla öneri almak istiyorsanız takipte kalmanız yeterli.

Moda Selvim’in online satış sitesinde bulunan site içi bloğumuzu da ziyaret etmelisiniz.

Nefis öneri ve tanıtım yazıları ile aklınızı karıştırıp, zevkinize yenilik katacak yazılar sizi bekliyor.

Mutlu, huzurlu ve kutlu bayramlar

Şal Çeşitleri Ve Özellikleri

 

sal           Son zamanlarda kapalı bayanların tercihinde olan şallar, en çok gençler tarafından tercih ediliyor. Daha şık ve daha spor bir görünüş sağlıyor. Bağlanmasının kolay olması da tercih edilme sebeplerinden biridir.

 

Saten şal

 

Saten yani parlak şallar genellikle saten abiyeler üzerinde kullanılmaktadır. Bu saten şalların renkleri daha canlı renklerdir ve saten olduğu için renk ne olursa olsun parlak görünmektedir. Saten şallarda bu senelerde moda olan renkler altın sarısı, gold, saks mavisi, mürdüm, şarabi renklerdir.

 

İpek şal

 

Şalların arsında bağlama olarak en güzel duran ve en düzgün duran şallardandır. İpek şallarda daha pastel renkler kullanılır.

 

Şifon Şal

 

Şifon şallar genellikle yazın tercih edilir. Çok ince bir kumaş olduğu için sıcak havalarda tercih edilmesi uygun bir şaldır.

 

Desenli şallar

 

Her kumaştan şallarda desenli olanları da vardır. Sade yani tek renk şallar genelde hareketli ve desenli giysiler üzerine kullanılır. Desenli şallar ise sade ve tek ve ya iki renk, düz giysiler üstüne kullanılabilir. Desenli şal kullanımında desenine ve rengine dikkat edilip kullanılmalıdır.

 

Dantelli şallar

 

Dantel hemen hemen her giysi ve aksesuarımızda kullanılmaktadır. Şallara da çok yakışan dantel ve ya gipürler, sıklıkla kullanılmaktadır. Dantel genellikle pastel renkteki şallarda kullanılmıştır.

 

Püsküllü şallar

 

Son modada olan püsküllü şallardır. Püsküller genellikle daha ağır duran kumaşlarda kullanılmıştır.

 

Boneli şallar

 

Bone ile beraber olan şallardır. Bu şallarda ek bir bone kullanımına gerek yoktur. Şalda bağlanınca dışardan görünen bir bonesi vardır. Boneli şallardaki bone şal rengi ile aynı renktir.

 

Şal Bağlama Şekilleri

 

           Şal bağlamak diğer başörtüleri bağlamaktan daha kolay ve pratiktir. Birden fazla şekilde şal bağlanabilir. Klasik şal bağlama, dolama şeklinde bağlama gibi. Her bayan kendi yüzüne yakışır şekilde şal bağlar. Şallarda yüzde olan kısım genelde sivri durur ama yuvarlak yapmak isteyenler şalı çapraz katlayıp yüze gelen kısmın yuvarlak olmasını sağlayabilir.

 

           Şal ve birçok başörtüsünde fazla çeşit bulabileceğiniz adresimiz www.modaselvim.com a bekleriz. Moda Selvimde fiyatları uygun ve çeşitli şalları zevkinize göre bulabilirsiniz. İyi alışverişler.

Oğuzhan Arkan

Şal Hakkında Tüm Detayları

şalŞal, en bilinen tanımıyla kadınların hem soğuk havalardan korunmak amacıyla hem de kıyafet kombinlerini tamamlamak amacıyla kullandıkları bir çeşit atkıdır. Son zamanlarda kullanım alanının yaygınlaşması göze çarpmaktadır.

 

Kararsız havalar vardır. Yağmur yağacak gibi kapalı ve serin fakat kapalı bir mekâna girildiğinde bunaltan. İşte bu havalarda ne giyeceğimizi bilemeyiz. Kalın giyinsek sıcak olur, ince giyinsek üşürüz. Bu havaların şüphesiz en iyi kurtarıcısıdır şallar. Yanımıza aldığımızda sıcaksa çıkarabilir ve serinse üzerimize alabiliriz. Hem pratik bir kullanımı vardır hem de kullanımı oldukça rahattır.

Gerek sanal satış yapan yerlerde gerekse dışarda gezerken rastladığımız mağazalarda oldukça değişik modellerde şallar bulmamız mümkündür. Şal modelleri içerisinde, sade modeller olduğu gibi değişik ve daha hareketli modellerde mevcuttur. Çift taraflı kullanılan şallar da son zamanlarda dikkat çekmektedir. Birden çok şekilde kullanıldığı için alternatif sağlamaktadır. Hangi tarafı kullanılırsa kullanılsın kullanılmayan tarafının da görünmesi ayrı bir şıklık katmaktadır.

 

Şalların, tesettür giyiminde de kullanımının yaygınlaştığı aşikâr bir gerçektir. Kapalı bayanlar eşarp ya da türban yerine şalı da kullanmaktadırlar. Farklı bir bağlama tekniğine sahip olmakla birlikte, gayet hoş bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca şalın modellerinde ki fazlalık buna bir sebeptir. Mesela son zamanların trendi içerisinde dantel desenli ve ekoseli şallar gelmektedir. Böyle hareketli şallar tercih ediyorsak kıyafetimizin daha sade olmasına dikkat etmeliyiz. Aksi halde bir karmaşa yaratmış oluruz. Tabii ki dikkati tek bir yöne çekmek her zaman daha doğrudur. Ya da renk uyumunu doğru seçmek bizi her zaman bir adım önde tutar. Bu noktalara dikkat edersek en doğru kullanım şeklini tercih etmiş oluruz.

 

Şalın başka bir kullanım alanı ise dekolteli üstlerdir. Göğüs ya da sırt dekolteli bir üst giydiğimizde şalımızı sadece omuzlarımıza almak yerine boynumuza da şık bir şekilde dolayabiliriz. Biraz fular havası katmakla birlikte oldukça elit ve cool bir havası da vardır. Tüm bunlar göz önüne alındığında görüldüğü üzere şallar ister sade ister hareketli detaylara sahip olsun, dolabımızın olmazsa olmaz parçalarından ve bizim vazgeçilmez aksesuarlar arasındadır.

 

 

 

Başörtüsü Seçmek Sanattır

Başörtüsü tesettür giyimin belki de en önemli parçası, olmazsa olmazıdır. O sadece bir kumaş değil, dini inancın simgesi ve tesettürlü bayanların şıklığını tamamlayan en önemli detaydır. Yüzü çevreleyen başörtüsü kişinin görünümünü tamamen değiştirebilecek bir güce sahiptir, bu yüzden başörtüsü seçimi oldukça önemlidir.

 

Moda Selvim’de görebileceğiniz yüzlerce başörtüsü modelinden biri mutlaka sizin kalbinizi fethedecektir. Ama burada önemli olan hangi mevsimde, nerede, nasıl bir başörtüsü kullanmanız gerektiğini bilmektir. Yeni bir başörtüsü almadan önce Moda Selvim’in sizler için hazırladığı bu yazıdaki ipuçlarına dikkat ederek çok daha sağlıklı ve şık bir seçim yapabilirsiniz.

 

Her şeyden önce dikkat etmeniz gereken başörtüsü ile kıyafetinizi büyük bir uyum içinde kombinlemek olmadır. Günlük yaşamda varaklı, yaldızlı fantezi başörtüsü modellerinden uzak durmalı; ipek ve tivil eşarpları tercih etmelisiniz. 15-30 yaş arası bayanların tercihi yarı mat görünümdeki tivil kumaşlar olmaktadır. İpeğin parlaklığı ise zarif ve kaliteli bir duruş sergiler, 30 yaş ve üzerindeyseniz günlük hayatta gönül rahatlığıyla ipek eşarpları tercih edebilirsiniz. Saten türevi eşarpları ise sadece özel davetlerde kullanmalısınız.

 

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde başörtüsü seçiminde önemli bir kriter de kumaşın mevsimlere uygunluğudur. Bahar ve yaz aylarında ince tivil kumaşlar, kış aylarında da soğuktan korunmak için pamuklu ya da kalın tivil başörtüleri tercih edilmelidir. Başörtüsü seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da düz mü yoksa desenli bir model mi seçeceğinizdir. Başörtünüz her zaman kıyafetinizle uyumlu olmalıdır; kıyafetiniz sadeyse desenli bir başörtü kullanabilir ya da tam tersini uygulayabilirsiniz. Yani desenin, hareketin sadece kıyafette ya da başörtüsünde olmasına özen göstermelisiniz. Şal, çiçek, serpme veya geometrik desenlerde ise renk uyumuna ve desenlerin geçişine dikkat ettiğiniz sürece her zaman asil ve şık görüneceğinizi söyleyebiliriz.