Şal ile bayramı taçlandırın

 

 

Şal ile bayramı taçlandırmak için bu yazımıza kula verin. Şal modelleri son dönem çok çeşitlendi. Şalı artık kullanmam diyen bayanlar bile dolabından eksik etmiyor. Peki kombininizi hangi şal modeli ile taçlandıracaksınız?

 

Bayram arifesindeyiz ve bayramlık telaşımız az da olsa durulmuş olmalı. Ne giyeceğinize karar verdiniz mi? Peki ya bayramı hangi şal ile taçlandıracağınıza karar verdiniz mi?

 

şal modelleri ve ten rengimiz

 

Sizlere bu yazımızda birbirinden şık ve güzel şal alternatifleri önereceğiz. Önerilerimize kulak verin ve şal ile bayramı taçlandırın. Biz hanımlar şal tercihimizi yaparken bir detayı gözden kaçırabiliyoruz. Seçtiğimiz ya da beğendiğimiz şalın renk tonlarını giysi kombinimize göre belirliyoruz. Oysa, önce kendi ten tonumuzu tanımalıyız. Giyim tercihlerimizde renk seçimlerini de buna göre yapmalıyız. Ten tonumuz ise en iyi şal ve eşarp modelleri üzerinden keşfedebiliriz. İlk olarak açık tenli bayanlar her zaman koyu tonlardan yana tercih yapmalı. Koyu tonlar açık teninize renk katacak ve gözlerinizdeki bakışı canlandıracaktır. Ten rengi beyaz ve açık buğday olan hanımlarımız soluk tonlu renklerden uzak durmalı. Bu tonlar yüz hatlarınızın açısını düşürecek ve gözlerinize soluk bir bakış verecektir. Koyu ten tonuna sahip hanımlarımız ise açık ton şal renklerinden yana tercihlerini kullanmalı. Ten renginize açık tonlar can katacaktır. Neşe ve cazibenizi renkler ile ön plana çıkarabilirsiniz.

Güzellik göreceli fakat şıklık baki

Güzellik görecelidir fakat şıklık ve zarafet temin edilebilir kavramlardır. İlk bakışta insanlar yüzümüz ile muhatap olur. Bu nedenle de ne kadar enerjimiz yüksek ve görünümümüz bakımlı olursa o kadar beğeni kazanırız. Atalarımızın da dediği gibi “dost başa, düşman ayağa bakar” yani dostlarımıza da düşmanlarımıza da şıklığımızı ilan etmeliyiz. Elbette ki öncelikle dostlarımız için şıklığımızı gözetmek biz hanımların öncelikli vazifesi. Şimdi de sizi tamamlayacak şal modellerimizi inceleyelim. Ten tonunuza göre şal modellerimizde renk tercihini size bırakıyoruz. Modellerimiz ise hem günlük ve hem de özel günlerinize hitap ediyor.

Şal ile şıklığın alternatifleri

Ekose şal modelleri: bu modellerimiz ekose desenlere sahip, spor çizgiler taşıyor ve her renk alternatifi bulunuyor. Bayram kombininizi sade tonlarda yapmış iseniz bu desenler ile spor bir tarz yakalayabilirsiniz. Canlı ve rengarenk tonlar ile şaşalı bir görünüm de kazanmanız mümkün. Özellikle beyaz ton kıyafetler ile harika kombinleyebileceğiniz bir modeldir.

Şifon şal modelleri: Bu şal modelleri ise biz hanımların günlük kombinlerine hitap ediyor. Hem de özel şıklık isteyen kombinlerimizi kurtaracak bir model. Sade renk seçenekleri ile Moda Selvim siz hanımlara sunuyor. Şifon, tür olarak asil kumaş niteliğine sahip, biz hanımların en sevdiklerinden de biri. Bazı şifon şalların baş kısmında güpür detaylar yer alıyor. Abiye ve şık kombinlere özel bu modeller de göz zevkimize ayrı hitap ediyor.  Peki şifonu bu kadar ayrı kılan nedir? Elbette ki dökümlü duruşu ve buna eş değer mat dokusu şifon kumaşı biz hanımlar için özel kılıyor. Günlük tesettür elbise kullanımına uygun. Aynı zamanda özel günlerde tesettür kombinlerinize layık.

Krep şal modelleri: kendinden modelli bu şallar hazır dikim olup, kullanımı da kolaydır. Biz hanımlar saatlerce ayna karşısında eşarp ve şal yapmaya özeniyoruz. Son yıllarda moda dünyası buna hazır dikim modeller ile çare buldu. Bu şallar da moda sektörünün bize sunduğu en kolay kullanımlı modellerden biri. Bazı modellerin baş kısmında yer alan desenler ayrı bir tarz uyandırıyor. Düz renk sevmeyen hanımlarımıza farklılık sunuyor. Böyle farklı desen alternatifleri ile yeni tarz seçenekleri de önümüze çıkıyor.

Tafta şal modelleri: Hem günlük hem de özel günlere hitap eden bir şal. Renklerinin çeşitliliği bir yana canlı dokusu onu esas özel kılan unsur. Şık duruşu ve kaymayan, kırışma yapmayan kumaşı bu şalları özel kılıyor. Biz hanımlar hem görsel olarak dikkat çeken ve hem de kolay kullanılabilen modelleri özellikle seviyoruz. Tafta şal modelleri de onlardan biri. Ayrıca düz renk olması da onu çok amaçlı kullanılabilir kılıyor. Günlük her ton kıyafet ile kullanabilirsiniz. İpek tafta modeller sayesinde daha vurgulu ve canlı renk tonları ile yüzünüze ahenk katabilirsiniz.  Her tarz ile kolay uyum sağlamaya müsait bir şal modelidir. Şal ile bayramı taçlandırın diyor ve size bu şal modelini özellikle öneriyorum.

Simli şal modelleri: bu yılın gözde modası bu şallar oldu. Şık duruşu ile popülariteyi yakalayan bu şal modelleri biz hanımlara güzellik ve görsel şölen katacaktır. Durgun bir gününüzde sade giyiminizi bile bu şal modelleri ile eşsiz hale getirmeniz mümkün. Şıklığın son günlerde sembol parçalarından olan bu şallar bayramda da bize fark katacaktır. Her giyim tarzı ile kolay kombin yapabileceğiniz bir modeldir. Simli şallar, düz ve farklı renk tonları üzerine sim baskılar sayesinde yaldızlı bir görünüm sağlıyor. Biz hanımların en sevdiğinden. Gösterişli, şık ve tavrı net bir model. Ne göz bayacak kadar sade ne de göz yoracak kadar caf caflı. Aynı zamanda tek başına tüm giyimin şıklığını üstlenecek kadar da cesur.  Şal ile bayramı taçlandırın, tercihimizi bu modelden yana yapıp bayrama şenlik katabiliriz.

Taş ve güpürlü hazır bone: Bu modellerimiz özellikle süsünü başında taşımak isteyen hanımlarımıza özel.  Taş işleme ve güpür desenlerin ön plana çıktığı bu şal modellerini tesettürlü hanımlarımız çok seviyor. Bu şal modellerimiz hazır bone özelliği sayesinde kolay yapılabiliyor. En şık abiye elbiseye bile kolay uyum sağlayan bu modelleri incelemelisiniz. Şık bayram ziyaretlerimize bu modeller ile fark katabiliriz. Alışılmışın dışına çıkıp kendi ayrıcalığımızı vurgulayacağımız bir tarz oluşturabiliriz.

 

 

www.modaselvim.com olarak sizlere şimdiden hayırlı bayramlar diliyoruz. Umarız ki şıklığınıza katkımız olmuştur. Bizden daha fazla öneri almak istiyorsanız takipte kalmanız yeterli.

Moda Selvim’in online satış sitesinde bulunan site içi bloğumuzu da ziyaret etmelisiniz.

Nefis öneri ve tanıtım yazıları ile aklınızı karıştırıp, zevkinize yenilik katacak yazılar sizi bekliyor.

Mutlu, huzurlu ve kutlu bayramlar

Kadının Simgesi Şallar

şalŞal kullanımı son beş yıl içerisinde ön plana çıkmış daha öncesinde sadece bir alışkanlık ya da serin havalarda takviye olsun diye kullanılan şallara model olarak pek dikkat edilmezdi. Fakat son beş yıllık süreçte neredeyse modanın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bütün kıyafetlerin kombinlerin de bir şal modeli mutlaka kullanılmakta, şal seçimleri ince elenip sık dokunarak yapılmakta. Bayanlara hediye alırken de çoğunlukla şal tercih edilmekte. Şallar hem omuzda hem de başörtüsü olarak kullanılabilmekte olup pek çok farklı desen seçeneği bulmak mümkündür.

 

Abiye giysilerde özellikle sırt dekoltesi kapatmak amacı ile elbiseye uyumlu şal modelleri neredeyse olmazsa olmazlardan bir tanesi halini aldı. Kadınlar için şık bir aksesuar olmanın yanı sıra adeta bir kapatıcı olarak da kullanılmaktadır. Bazen derin bir göğüs dekoltesini, bazen bir türlü saklanamayan büyük göğüsleri. Şal modelleri yazlık ve kışlık olarak farklı kumaşlar kullanılarak yapılmaktadır.

Bunlara örme şalları da eklemek mümkün daha ziyade bahar aylarında havaların şal modelikararsız kaldığı dönemlerde kullanılan bu örme şallar akşam saatlerinde serinleyen havalarda önlem olarak kullanılmakta. Delikli desenlerden yapıldığı için ne çok aşırı sıcak tutmakta ne de üşütmektedir. Bunun yanı sıra başörtüsü olarak kullanılan şallarda ise genellikle bu yıl pastel renkler hâkim diyebiliriz.

Görünen o ki kış aylarında da haki ve koyu yeşil renkler baskın olacaktır. Şallar daha ziyade yazın başörtüsü olarak tercih edilmekte bunun en önemli nedeni ise şalın tamamen kapalı olarak değil daha salaş olarak kullanılıyor ve bu sayede daha fazla hava almayı ve sıcak yaz günlerinde aşırı bunalmayı önlüyor olması.

 

            Şal modelleri içerisinde püsküllü modellerde hatırı sayılır derecede yaygındır. Bu modeller genellikle omuz şallarında kullanılmaktadır. Uzun ya da kısa püsküllü farklı çeşitler bulunabilir. Şallar şık yaka iğneleri ile daha gösterişli hale getirilmekte pe çok farklı yaka iğnesi ile adeta bütün ilgiyi üzerine toplayabilmektedir. Tabi ki şal dendiğinde daima akla ilk gelen ve neredeyse her kadın için kutsal sayılan ipek şallardır. Ne yıllar, ne de değişen moda akımları ipek şalların kadınlar için önemini değiştirememektedir.