Bayanların Vazgeçilmezi Pelerinler

setrms-kis-gunesi-pelerin-15k413-ekru-kopya1-19880-41-B

Pelerin kelime anlamı; omuzlardan aşağı dökülen, geniş, kolsuz, bir çeşit üstlük anlamına gelmektedir. Bu kıyafetin geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Eski Roma İmparatorluğu dönemlerinde imparatorların taç giyme törenlerinde pelerin takılırmış. Ayrıca eski dönemlerdeki krallıklarda da krallar, kraliçeler, şövalyeler, prensler ve prensesler de gündelik yaşamlarında pelerini çok sık kullanırlarmış. 1900’lü yılların öncesinde aristokrat bayanların süslü kıyafetlerini leke ve tozlardan korumak için pelerin giydikleri binmektedir.

 

Geçmişte İngiliz kadın ve erkekleri yağmurdan korunmak için, Arap kadın ve erkekleri ise tozdan korunmak için bu kıyafeti kullanırlarmış. Dünyanın her yöresinde farklı modeller ve farklı kullanım alanlarıyla pelerinler insanların vazgeçilmez parçalarından biri olmuştur. Bazen de günümüz filmlerinde sıklıkla karşılaştığımız bazı kahramanların pelerin giydiğini görmekteyiz. Örneğin Süperman, Batman, Harry Potter vs. Bazen de sünnet düğünlerinde çocuklara farklı renk ve modellerde pelerin takıldığı görülmektedir.

 

Geçmişten günümüze kadar gelen bu kıyafeti genellikle bayanlar kullanmaktadırlar. Özellikle kış mevsimi için çok kullanışlı ve şık duran bir parça olmakla birlikte her mevsim farklı kreasyonlarla karşımıza çıkıyor. Her bayanın dolabında bulunması gereken parçalardan biridir pelerinler. Pelerinler sayesinde kışın soğukluğu artık bayanların şıklığını engelleyemez hale gelmiştir. Bayanların farklı renk ve modellerle kendilerine en uygun kombini yapıp farklarını ortaya çıkarabilecekleri bir parçadır.

 

Klasik mont ve kabanlardan sıkılan bayanların kış kıyafetleri arasında yer alan pelerin rahat ve hafif duruşuyla da bayanların ilgisini üstüne çekmektedir. Son yıllarda bayanların kıyafet seçimlerinde yer alarak öne çıkan

Pelerin Modelleri İle Hayatı Renklendirin

Son bahar ve baharın vazgeçilmezlerinden biri de pelerinlerdir. Battaniyesinden kopamayan, duygusal insanlar, sıcak ve romantik duruşu yüzünden bu kıyafetleri oldukça sık tercih etmektedirler.

 

Masalsı duruşu sebebiyle oldukça sevilen pelerin modelleri, yeni tasarımlar sayesinde artık her yerde kullanılabilmektedir. Peki, pelerinin kullanım alanları ve kombin uygulamaları ne kadar çeşitli olabilir?

 

Mevsim geçişlerinde anne-kız kombin çalışmalarınız için kurtarıcı nitelik taşıyabilmektedirler. Her yaşa uyum sağlayabilen duruşu sayesinde bir örnek giyip rahatça gezebilirsiniz. Ayrıca masalsı görünümü ile çocuklar da pelerinleri çok sevmektedirler. Onları sevdikleri çizgi karakterlere benzeterek giyim sürecine eğlence katabilirsiniz.

 

Bir diğer uygulama yönü de tesettür giyimdir. Tesettürlü bayanların en çok tercih ettiği modellerden biri olan pelerinler, hem kıyafet bütünü olarak hem de hırka gibi ince mevsimlik olarak oldukça kolaylık sağlarlar. Fakat eşarp ya da şal duruşunu bozmamak adına genelde kapüşonu olmayan pelerinlerden yana tercih yapmalarında fayda vardır. Ayrıca özel günlerde şık elbise modellerini pelerinle bütünleyebilirsiniz.

Bu sayede dilediğiniz açık modeli diktirip, üzerine uygun kumaş ile önü kısa arkası yerlere uzanan bir pelerin model ile tesettürünüzü tamamlayabilirsiniz. Hazır modelleri de mevcut olan bu abiyelerin sizin için en idealine karar vermek adına biraz araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Piyasada özellikle tesettürlü bayanlar için pelerin modellerin çeşitliliği oldukça fazladır. Çünkü hem şık hem bol bir kıyafet bulmak her zaman kolay bir süreç değildir.

 

Tesettürlü bayanlar, pelerin modellerinden gelinlik ya da nişanlık seçiminde de faydalanmaktadırlar. Gelinliklerde duvak, başörtüsü detayı olarak kullanılan, aynı zamanda yerlere kadar uzanan işlemeli pelerinler ile en güzel gününün prensesi olmak isteyen tüm kadınların hayalleri gerçek olacaktır.

 

Hamile bayanların da favorisi olan pelerinler, tesettürsüz bayanlarca genelde kapüşonlu tercih edilmektedir. Kapüşon genişliği mümkün olduğunca fazla tutularak, saç modelinize zarar vermeden korunmanız hedeflenmektedir. Tüm bu farklı kullanım alanlarında pelerini yakıştırmak için önemli olan doğru kesim ve kullanılan kumaştır. Gelinlik ya da abiye kıyafetlerdeki dökümü yakalamak için kullanılan kumaş ve modelleri, günlük hayatta kullandığınız pelerinlerde bulmanız imkânsızdır.