Pantolon Çeşitlerinde Size Uygun Modeller

Son dönemde bir alışveriş yapmak, gardrobunuzu yenilemek isteyebilirsiniz. Sonbahar aylarında yeni sezon ürünleri de gelmeye başladığı için, artık yazın giyilen pantolonlar rafa kalkmaya başladı. Yazın giyilen, şort ve ya façalı kotlar artık kış aylarının yaklaşması ile birlikte yerini farklı pantolon türlerine bırakmaya başladı. Özellikle soğuk aylarda giyilen keten ve kadife kumaşlı pantolonlar yeni sezonun ürünleridir. Renk seçimlerinde de her sene daha canlı ve farklı renkler ortaya çıkmaktadır.

Daha öncelerde keten ve kadife pantolonlarda kahverengi ve siyahın tonları ağırlıklı olurken, bugün biraz daha yeşil tonları çok sık giyilmektedir. Tabi ayrıca kot pantolonlarda sonbahar ve kış aylarında giyilebilmektedir. Kotlarda renklendirmeli modeller olduğu gibi tek renk ve ya sade modellerde giyilebilmektedir. Her ikisi de modaya uygundur ancak oluşturacak kombin yani birlikte giyilecek ayakkabı ve üstün kıyafetlerde çok önemlidir. Özellikle pantolona uygun kemer ve ayakkabı pantolonun da kalitesini arttıracaktır.

Kot pantolonlar içerisinde levi’s, polo gibi markalar en çok tercih edilenlerdir. Bunlar marka takıntısı olanlar için genellikle vazgeçilmezdir. Keten ve ya kadife biraz daha resmi kıyafetler olduğundan ve genellikle işte giyileceğinden fabrika, altınyıldız, damat gibi markalardan alınabilir. Üstelik kadife pantolonlar eğer kaliteli değil ise çabuk yıpranacağından dolayı, iyisini almak gerekir. Özellikle bazı kalitesiz bayan pantolon markalarından alınan pantolonlar daha ilk yıkamada ya çeker ya da renk solmaları hemen başlar.

Yukarı da belirtilen ve onlar gibi kaliteli olan markalarda ise aldığınız bir pantolonu çok uzun yıllar giyme şansınız vardır. Üstelik genellikle modaya uygun kıyafetler ürettiklerinden, yeni sezonu oluşturan kreasyonları olduğundan buradan aldığınız her ürün emin olun ki modaya uygun olacaktır. Pantolonlarda fiyatta tabi önemlidir. Ancak kalite ve zaman faktörü de birlikte hesaplandığında bu markalardan aldığınız biraz pahalı olabilir ama en az 2 yıl giyebilirsiniz. Diğer basit ve ya çok ucuza satanları daha 1 yıl bile giymeden atmak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden 1 liraya alıp 6 ay giyeceğinize, 2 liraya 2 yıl giymeniz daha hesaplıdır.