Tesettürde Klasik Giyim Tarzı

klasik tesettür giyimTesettür giyim sektörü gelişen moda algısı sayesinde son dönemlerde giderek popüler hale gelmiştir. Klasik, modern, zarif, şık ve fonksiyonel tesettür giyim modelleri ile birlikte tesettür giyim tarzını benimseyen insanların kıyafet bulma problemi ortadan kalkmıştır. Moda algısı sürekli bir değişim içinde olsa da hiç kuşkusuz klasik giyim tarzı her daim tercih edilmektedir. Bu sebeple klasik giyim tarzı modadan bağımsız olan zamansız parçalardan oluşmaktadır.

 

 Klasik Tesettür Giyim Kullanım Alanı

 

Her daim kendine has bir kullanım alanı olan klasik tesettür giyim kadınların vazgeçilmez tercihlerindendir. Klasik tesettür günlük kullanımlarda, iş hayatında, resmi davetlerde tercih edilmek ile birlikte maskulen, feminen ya da spor tarzı ile birlikte de kullanılmaktadır. Günlük kullanımlara uygun olarak düz ve sade tunikler, etekler, elbiseler, feraceler ve kap modelleri bulunmaktadır. Kadınların iş hayatında toplantı ya da davetlerde kullanmaları için de şık gömlekler klasik kap ve tunikler ile kombinlenebilmektedir. Düz bir elbise ya da kap şık bir eşarp, bileklik ve kolye ile modern ve şık bir kombine dönüşebilmektedir. Ya da düz renk bir tunik ile kot pantolon ve spor ayakkabı ile farklı tarzlar bir arada da kullanılabilmektedir. Klasik tesettür giyim kullanım alanı konusunda kadınların hayal ettikleri tarzları oluşturmalarına fırsat vermektedir. Böylece en çok tercih edilen tesettür giyim tarzı arasında yerini almıştır.

 

 Uzun Soluklu Parçalar

 

Klasik tarz her daim kendi modasını devam ettirdiğinden dolayı bu tarzdaki parçalar uzun soluklu kullanım sağlamaktadır. Pek çok kadının dolabında bulanan beyaz bir gömleği vardır. Tesettür beyaz gömlekler tunik olarak da kullanıldığından sıklıkla tercih edilmekte ve uzun yıllar kullanılabilmektedir. Düz renk pastel tonlarda bir elbise de tek parça ile sade ve şık olmak isteyenlerin dolabında her daim bulunan parçalardandır. Bununla birlikte giderek popüler hale gelen feraceler de uzun soluklu ve kolay kullanımı sayesinde çoğu kadının tercih ettiği klasik parçalar arasındadır.

 

 Sade, Zarif ve Siyah

 

Klasik tesettür giyim denildiğinde ilk akla gelen renk hiç kuşkusuz asaletin temsili siyahtır. Sıklıkla feracelerde tercih edilen bir renk olsa da her kadının dolabında siyah bir eteği, gömleği, tuniği, eşarbı ve pardesüsü bulunmaktadır. Her daim modası geçmeyen bir renk olan siyah, sade ve zarif görünümüyle klasik tarzın en gözde rengidir.