Kışlık Ferace İle Kullanılan Ayakkabı Ve Çantalar

kışlık feraceDış giyimin klasik tercihlerinden olan feraceler uzun olmaları sebebiyle kombin yaparken kolaylık sağlıyor. Feraceler ince ve rahat olmaları sebebiyle genellikle yaz aylarında tercih edilirken kış aylarında ve sonbaharda daha kalın olan kışlık feraceler tercih ediliyor.

 

           Kışlık ferace soğuk ve yağmurlu havalarda kullanıldığından altına giyilen ayakkabılar da kış için uygun olmak zorunda kalıyor, feracenin uzun olması ve düz bir görüntüsü olması sebebiyle ayakkabı seçiminde zorluk yaşanabiliyor. Ferace alırken onu her ayakkabınızla giyemeyeceğinizi hesaba katmanız gerekiyor. Elbette her ayakkabıya uygun bir ferace var ama her feraceye her ayakkabı uygun olmayabiliyor.

 

 Kışlık Feraceler ile Botlar

 

Soğuk günlerde ve özellikle sonbahar aylarında tercih edilen feraceler uzun ve düz oldukları için düz kısa botlarla tercih ediliyor. Topuklu bilek boy botlar da tercih edilen botlar arasında. Spor botlar ise kışlık ferace için tercih edilen bir tür değil, yine de iki renkli, işlemesiz ve spor görünümlü olan feracelerle birlikte kullanılabiliyor.

 

 Çizmeli Kışlık Feraceler

 

Çizmeler aralıktan marta bütün bir kışın en çok tercih edilen ayakkabısı, çizmeler sadece ve zarif olabilirken gösterişli ve ağır da olabiliyor; feraceler bu iki tür çizme için de uygun fakat birkaç ayrıntı göze çarpıyor. Feraceler uzun giysiler oldukları için kısa çizmeler onlar için en uygun ayakkabıyken yağmur arazi çizmesi de feraceye uyum sağlayan bir ayakkabılardan biri. Kışlık ferace süet ya da deri çizmelerle kullanılabilir. Uzun çizmeler ise alt tarafı biraz açık olan feracelere tam uyum sağlıyor, düğmesi ya da fermuarı biraz yukarıdan başlayan kışlık feraceler bu şekilde olan süet ya da deri, topuklu ya da topuksuz çizmelerle kullanılabiliyor.

 

 Feracelerle Çanta Uyumu

 

Kışlık feracelerle yapılan kombinin tamamlanması için ona uygun bir çanta tercihi yapmak gerekiyor. Kışlık feracelerin, kol çantaları ya da omuz çantalarıyla kullanımı tercih edilirken açık renkler, bez çantalar ve çiçek desenleri onlar için uygun bulunmuyor. Sonbahar kış sezonunun trendleri pastel tonlara uygun olan kahveler, bronzlar, hakiler ve elbette siyahlar uygun görülüyor. Sırt çantaları ise kışlık feraceler pek için tercih edilen bir seçenek değil.