Tesettür Kıyafetlerde Eşarp Kullanımı

başörtüsüTesettür giyimin ana teması kıyafetler olduğu kadar eşarplar da söz konusudur. Eşarp bir tesettür kıyafetin en önemli parçasıdır. Eşarp giymenin popüler bir zamanı yoktur. Tesettür giyimde dört mevsim kullanılmaktadır. Eşarplar bir kıyafeti olduğu gibi değiştirebilme özelliğine sahiptir. Sevimli güzel bir kombin yapabileceği gibi, kıyafet bütünlüğünü de bozabilir. Bu özelliği ile tuniklerin, uzun elbiselerin ve ferace modellerinin görüntüsünü değiştiren en önemli etken olduğu kuşkusuzdur. Sıcak havalarda daha ince ve ipeksi kumaşlardan yapılanlar kullanıldığı gibi, soğuk aylar boyunca sizi sıcak tutmaya yardımcı olacak kalın kumaşlardan imal edilenler kullanılmaktadır. Farklı kesim boyutları bulunan modellerin günümüzde birçok bağlama tekniği bulunmaktadır. Bu bağlama teknikleri ile tesettür kıyafetler daha zarif ve harika kombinler haline gelmektedir.

Tüm başörtüsü modellerimiz için: https://www.modaselvim.com/bas-ortusu

 Tesettür Kıyafetlere Uygun Orantıda Eşarp Kullanılmalıdır

 

Tesettür giyimi benimsemiş herkes için eşarplar gardırobun vazgeçilmez parçası haline gelmiştir. Her zaman kıyafetler bir eşarp ile birlikte kullanılır. Bunu kullanmanın farklı yolları ve bağlama teknikleri bulunur. Klasik bağlama tekniği günübirlik kullanımlar için daha pratiktir. Yaz ve ilkbaharda hafif kumaştan oluşan tesettür elbise veya ferace ile birlikte bir eşarp kullanmak, orantılı renk ve desenler seçmek önemlidir. Eşarp seçmek söz konusu olduğun yüzlerce çeşit model, renk ve desen arasından seçim yapmanız gerekecektir. Ancak herkesin genelde kullandığı belirli renkleri bulunur. Bu renkler için de uygun kıyafetler satın almak gerekebilir. Eşarplar birçok renklere ve boyutlara sahiptir. Üzerindeki desenler ve boyutları farklı büyüklüklerde ve kişisel tarzlara uygun olarak değişiklik gösterir.

 

 Dikdörtgen Eşarplar

 

Eşarplar farklı kesimlerde imal edilirler ki, bunlardan biri de dikdörtgen eşarplardır. Bu eşarplar günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan en popüler modellerdir. Kullanımı kolaydır ve birkaç harekette bağlanabilmektedir. Bu tür eşarplar dikdörtgen özelliği ile uzundur ve çok yönlü olarak kullanılır. Her mevsimde ve kıyafetle birlikte rahatlıkla kullanılırlar. Hafif kumaştan imal edilirler, pamuk, yük ve ipek çeşitleri mevcuttur. Bazıları karıştırılmış kumaş türlerinden imal edilerek, dört mevsim kullanılmaktadır. Bazı dikdörtgen eşarplar çiçek desenli, çizgili veya ekose baskılı olarak bulunabilir. Daha çok ferace kıyafetlerin üzerinde değişik bağlama stilleri ile ideal eşarp modelleri oluşturulmaktadır.

 

Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi Ve Saçların Bakımı

Tesettür giyimde en şık ve gösterişli parçalardan biri olan eşarplar, kıyafetin bütünleyici ve tamamlayıcı parçası olarak öne çıkmaktadır. Bununla beraber kıyafet ile uyumsuz seçilen eşarplar, seçilen kıyafet ne kadar güzel olursa olsun, bütünsel bir bakışla bir eksiklik hissi oluşmasına neden olmaktadır. Tesettür abiye bir kıyafet içerisinde olunsa da, şıklığına düşkün bayanlar tarafından bu eksiklik hissedilecektir.

 

 Eşarp Seçimi

 

           Tesettür abiye ya da normal tesettür giyimde herkesin ilk aklına gelen giyilen kıyafete uygun bir eşarp kullanmanın yeterli olduğu düşüncesidir. Ancak bu tek başına yetersiz kalmakta ve kıyafet dengesini sağlayamamaktadır. Kıyafete uygun eşarp hakkında fikir yürüten kadınlar mutlaka ten renklerine de dikkat etmelidirler. Örneğin esmer bayanlar, kıyafet bütünlüğünü sağlarken nispeten açık renkli eşarp kullanmaları daha şık bir görüntü verecektir. Tunç ve siyah ağırlıklı renkler, esmerlerin kaçınması gereken eşarp renkleridir. Kumrallar ile sarışın tenliler için ise, genelde lila ve mavi tonlu eşarplar tercih edilmesi ten ile eşarbın uyumlu bir görüntü vermesini sağlayacaktır. Mavi yerine parlak mavi ya da koyu kırmızı ve bordo renkli eşarpların tercih edilmesi, kumral ve sarışın bayanları olduklarından daha sert bir kisveye bürüyeceğinden, kullanılması tavsiye edilmemektedir.

 

 Tesettürde Saçların Bakımı

 

Saçların şekli özellikle özel bir günde tesettür abiye giysilerin şıklığı onu giyen bayanlar için önem arz etmektedir. Bununla beraber tesettürlü bayanların, tesettür abiye kıyafetler için tercih ettikleri saç modeli genelde sıkı topuzlar olmaktadır ki üzerinde tekrar düşünülmesi gereken bir husustur. Zira, uzun süreli bone ve eşarp kullanımı nedeniyle yeterli miktarda hava alamayan saçlar ve baş derisi, bir de sıkı topuzlara maruz bırakıldığında sonradan sıkıntı olabilecek durumlara sebebiyet verilebilmektedir. Bu nedenle de bone ve eşarp kullananların saç tercihleri, topuz olsa bile çok sıkı topuzlar yerine derinin hava almasını sağlayacak yumuşaklıkta bir tarzda topuz olmalıdır.

 

Bunun yanında saç bakımını etkileyen diğer faktör eşarbın içeriğidir. Parlak görüntü veren saten ve polyester eşarplar yerine, daha pamuklu veya pahalı olsa da ipek kumaşlardan imal edilmiş eşarpların kullanılması gerekmektedir. Bu şekilde, derinin hava alması kolaylaşacak, saçların daha uzun süre sağlıklı kalması sağlanabilecektir.