Çocuk Giyim 

Giyim firmalarının tasarımında çocuk bölümü önemli bir yeri oluşturur. Sıfırdan bir yaşa kadar geçen döneme bebeklik dönemindeki kıyafetler ayrı bir tasarım konusunu oluşturur. Çocuk giyim daha incelikli bir moda alanı oluşturmaktadır. Bu yüzden çocuk tasarımları sektörün sürekli gelişmesine katkı sağlamaktadırlar.

Küçük oluşu daha çok emek harcanmasından dolayı fiyatta bazen yetişkin gruplarına göre daha fazla göze battığını görebiliriz. Günümüzde birçok çocuk giyim markası oluşmuştur. Tişört, elbise, eşofman, pantolon tayt gibi her yaşa uygun çocuk tasarımları oldukça önemlidir. 

Çocuk Tasarımlarındaki İncelikler

Çocuk teni hassastır. Giysilerimiz, cilt sağlığı açısından son derece önem arz ediyor Söz konusu olan bebeklerse çok daha büyük bir anlam taşıyor. Bebek teni hassastır kullanılan her malzemenin özenle seçilmesi gerekir. Bebek kıyafetleri gün içerisinde sık sık değiştirilir. Tene dokunan her kıyafet kumaşı ve dokuması uygun olmalı pamuklu ve doğal olmalıdır. Çok küçük parçalı olan bebek kıyafetlerinde üretim biraz daha inceliklidir. Bu yüzden fiyat ortalamasında bebek kıyafetleri ücrette biraz daha fazla olabilmektedir.

Çocuk Giyim de Rekabet Piyasası 

Modacılar çocuk modasında rakipsiz olmak isterler. Çocuklar çabuk büyür çeşit boldur. Özellikle günümüz çocukları kendilerine ait stilleri rahat bir şekilde oluşturabiliyor. Çocuk modası kendine has özelliği olmaktadır. Yaz, kış rahatlığına düşkün çocuk giyim de özellikle kumaş tasarım oldukça önemlidir. Çocuğun giyimi, sağlığı ve konforu açısından bu konu büyük önem taşımaktadır.

Çocuk giyim aile bütçesine göre alışveriş gerçekleşecektir. Tüketiciye uygun fiyatta çeşit sunulabilmektedir. Özellikle moda tasarım kurulan siteler markaların sunuşları çocuk modellerin üzerinde reklam tanıtımları yapılmaktadır.

Çocuk Giyimde Aile yapısı 

Sosyal statüyü yansıtan önemli faktörlerden biriside giyimdir. Mevsimsel özellikleri taşıyan kıyafetler çocuklarda tercih edilir yazın serin kışın ise sıcak ve koruyucu olmalıdır. Çocuk kıyafetleri tür olarak daha fazla ayrıntıda ürünü bulabilirsiniz. Çeşit bölümü en fazla olan tür bebek ve çocuk giyimdir. Ancak çabuk büyüdükleri için bütçeyle doğru orantılı gidilmesi gerekir Fakat çocuk giyiminde moda ve güzel kıyafetlerin oluşması aile bütçelerine uygun çeşit sunulması oldukça önemlidir. 

Çocuk Giyim

Her anne babanın kendinde önce düşünmeye başladığı tek kişi çocuktur. Çocuk olarak görebileceğimiz kişilerin yaş aralığı 3 ve 12 yaş aralığı diyebiliriz. Bu yaş grubundaki çocuklar her şeyi isterler. Genelde neyin alınıp alınmayacağına anne karar verir. Anneler çocuklarıyla daha fazla vakit geçirdikleri için onları daha iyi tanımaktadırlar. Öyle her ürünü çocuklarına almazlar.

Anneler için yemekten sonraki en önemli detay ise çocuğun giyimidir. Çocuklar bebekliklerinden kalma kıyafetlerini ve o tarzdakileri giyemeyecektir. Bunun sonucunda da çocuk giyim ortaya çıkmaktadır.

Çocuk Giyim Kategorisi

Çocuk giyim dediğimiz kategori 3 2 yaş aralığına hitap etmektedir. Anneler çocuklarının rahatı için en uygun kıyafeti seçmektedirler. Bu kıyafetlerin fiyatı anneler için çok fazla sorun oluşturmamaktadır. Çocuklarını kendisiyle uyumlu giydiren anneler bile bulunmaktadır. Anneler kıyafet konusunda daha dayanıklı olan ürünleri tercih ederler. Her ay yeni kıyafet alamayacaklardır.

Erkek çocukları yaşlarına göre bir beden büyük giyerlerken kız çocuklarında bu değişiklik göstermeyebilir. Kız çocuğu olanlar genellikle kıyafet için elbise, etek, babet ayakkabı tercih ederler. Bu kıyafetlerin rengi ise genelde pembe olmakla birlikte açık renklerdedir. Bu renklerin seçimi ise kız çocuklarının bu renklere düşkünlüğünden ve daha az hareketli olmalarından dolayıdır.

Az hareket demek daha az kıyafetin kirlenmesi demektir. Erkek çocuğu olanlar ise pantolon, gömlek, spor ayakkabı tercih ederler. Bu kıyafetlerin renkleri ise genelde mavi, siyah, yeşil olmakla birlikte koyu renklerine yakın olmaktadır. Koyu renk seçimleri ise erkek çocuklarının çok fazla hareketli olmasından kaynaklanır. Erkek çocukları daha fazla kıyafet kirletmektedirler. 

Çocuk Kıyafeti Nerelerden Alınır?

Anneler çocuklarına bütçelerine göre kıyafet almak isterlerse eğer bunu pazardan halledebilirler. Pazarda olan kıyafetler her zaman kalitesiz olmamaktadır. Doğru satıcıdan alınan her ürün kalitelidir. Bunun dışında büyük mağazalarda çocuklar için çok fazla ürün seçeneği bulunmaktadır. Hem bu durumda çocuklar kıyafetleri deneme imkanları bulunmaktadır.

Sonrasında tekrardan geri iade etmek zorunda kalmazlar. Diğer seçenek ise internetten sipariş verme olanağıdır. Bedenlerini seçerek mankene göre ayarlayarak seçebilirler. Manken üzerinden çocuğunun bedenine uygun olanı seçebilirler. Vakti olmayanlar zamandan tasarruf edebilirler.

Çocuk Giyim Nedir?

Çocuk giyim çocuklar için önemli bir detay haline gelmektedir. Konforu ve sağlığın yüksek tutulması gereken giyim alanlarındandır. Çocukların giyinmesinden ebeveynler sorumlu tutulmaktadır. İşte bu yüzden çocuk giyim tarzı ürünlerini seçerken muhakkak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar yer almaktadır. Çocukların giyimde rahat etmesi hijyenik olması önemlidir. Özellikle yaz ya da kış aylarında sıcak ve soğuktan koruması gerekmektedir. Bu tarz çocuklar için üretilen giysileri seçerken nerelerde giyileceğini, ne kadar süre giyileceği gibi konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda seçilen giysilerin içerisindeki çocuklar rahat bir şekilde hareket edebilmelidir.

Ebeveynler çocukları için en iyi giysileri satın almak için ellerinden gelenleri yapmaktadır. Çocuk giyiminde modayı takip etmek fazlasıyla kolay bir hale gelmektedir. Kız ya da erkek çocuğa fark etmeden birçok kıyafet ve renkleri türetilmektedir. Artık günümüzde çocukların anatomik yapısına uygun her türlü kıyafetler farklı boyutlarda ve genişliklerde üretilmektedir.

Çocuk Giyim Ürünlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Çocuk giyim modellerinde kıyafetler alınırken muhakkak kumaşında yün olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bazı çocuklarda yünlü kumaşlar kaşıntı yapabilmektedir. Bu yüzden aynı doğrultuda çocuk giyim ürünleri alırken kıyafetlerin 0 pamuklu olmasına özen gösterilmesi gerekir.

Isıyı sürekli tutan kaybetmeyen kıyafetlere de öncelik verilmektedir. Aynı zamanda kıyafetlerin kolay giyilip kolay bir şekilde çıkarılabilmesi önemli noktalardandır. Çocuk giyimlerinde muhakkak çocuklar için şapkalar eldivenler kullanılmalıdır. Böylece herhangi bir güneşte çocuklarda şapka yardımıyla güneş çarpmasının önüne geçilmektedir.

Çocuk Giyim Fiyatları Nasıl Olmaktadır?

Kalitesine göre çocuk giyim fiyatları artıp ya da azalmaktadır. Tek bir fiyat söylemek mümkün değildir. Alınan ürünlerin ne olduğuna kumaşlarının yapısına kaç yaş olduğuna dikkat edilmelidir. İncelik de dikkat edilen her detay fiyatlarda değişkenlik yaratmaktadır. Çocukların yaş grupları ilerledikçe fiyatlarda düşüşler meydana gelebilmektedir. Bunun sebebi küçük yaşlarda daha hassas, her şeyden etkilenen cilt yapılarına sahip olmalarıdır. Bu sebepten dolayı yaş aralıklarına göre fiyatlar sürekli değişmektedir. Fiyatları değiştiren diğer bir husus ise kumaş türünün kalitesidir. Çocukların üstlerinde taşıdığı kumaşlar ne kadar kaliteli olursa fiyatlarda aynı oranlar ile artmaktadır.

Çocuklarınızın Kıyafetlerine Gereken Özeni Gösteriniz 

Çocuklar gelişim dönemlerinde olmalarından dolayı onlarla ilgili her şey daha çok dikkat etmeliyiz. Çünkü merdiven altı işletmelerin kanserojen madde içeren kumaşlar ile ürettiği ürünler çocuklarımıza kalıcı hasarlar verebilir. Gelecekleri biz ebeveynlerin ellerinde. Çocuk kıyafetleri seçerken dikkat edilecek detaylar vardır.

Çocuklarınızın Zevkinden Haberdar Olun

Çoğu ailenin yaptığı hatalardan biri de çocuklarını kendi tercihlerine göre giydirmektir ama unutmamalıyız ki çocuğun tercihleri ​​çocuk doğduğu andan itibaren ortaya çıkmaya başlar. En iyi yöntem ailelerin çocuklarıyla alışverişe gitmesidir. Onu gözlemlemek, nelerden hoşlandığını görmek, ebeveynlere çocuğunun ne giymekten mutlu olacağı konusunda ipuçları verecektir. Ayrıca çocuk kıyafetlerinin renk skalasını genişletmek, gelecekte daha fazla seçeneği kabul etmelerine yardımcı olacaktır. Örneğin pembe renk bir gömlek seçimi ile geleceğe bir yatırım yapabilirsiniz.

Çocuk Giyim Ürünlerindeki Etiketlerinin Önemi

Çocuklarımız hassas bir cilde sahiptir. Çocuk kıyafeti alırken malzemelerine dikkat etmek son derece önemlidir. Yutulabilecek aksesuarları olan ürünler kısa vadede çocuklarda alerjiye, uzun vadede ise cilt sorunlarına neden olabilir. Çocuk giyim için mümkün olduğunca pamuktan yapılmış ürünler tercih edilmelidir. Özellikle polyester, akrilik ve naylon kumaşlardan kaçınılmalıdır. Örneğin, bir çocuk gün içinde naylon içeren bir kıyafet giydiğinde, çocuğun terini emmediği için çocuğu hasta edebilir. 

Satın Alacağınız Markalara Özen Gösterin

Çocuk giyimi satın almadan önce biraz pazar araştırması yapın. Büyük şirketler sattıkları ürünlerde kimyasallara yer verebilirler. Bu nedenle Greenpeace, zararlı kimyasallar içeren giyim ürünlerinin üretimini önlemek için 2012 yılında bir kampanya başlattı ve birçok giyim firması bu politikayı uygulamıştır. Ailelerin kıyafet almaya gitmeden önce yapacakları araştırma, çocuklarının mutluluğunu ve sağlığını büyük ölçüde etkileyecektir.

Rahat Ürünler Tercih Edilmesi Gerektiğini Biliyor muydunuz?

Çocuk giyim ürünleri üretirken ürünleri birçok şekilde süsleyerek piyasaya sunarlar. Çocuk veya aile baskılı giysiler satın almayı sevse bile, çocuk onu giymekte kendini rahat hissetmeme ihtimali vardır. Bu nedenle aileler, kıyafet alışverişlerinde çocuklarına her koşulda hareket özgürlüğü sağlayan nefes alabilen ürünler satın almalıdır. Aynı zamanda salaş veya rahat kesim kıyafetlere yönelmeleri gerekir. Çocukların hem hızlı büyümeleri sebebi ile hem de rahat etmeleri sebebiyle geniş kıyafetler daha mantıklı olacaktır.