Kapların Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

 

 

Kap; ince kumaştan yapılmış, diz altında bir boya sahip olan dış giyim ürünüdür. Kaplar son yıllarda tesettür modasının gelişmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Kaplar son yıllarda şık görünüm kazandırdığı için, çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Özellikle tarz giyim ürünleri arasında girmektedir. Tesettürlü bayanlar kaplara büyük ilgi göstermişlerdir. Bunun sonucunda modacılar kap modellerine yönelmektedirler. Çünkü bir ürünün gelişmesi için o ürüne talep gelmesi gerekmektedir. Kaplara da, satışa sunulduğundan bu yana pek çok talep gelmektedir. Böyle olunca moda tasarımcılar, kap modellerini geliştirmiş ve yeni modeller ortaya çıkarmışlardır.

 

Özellikle son zamanlarda tasarlanan kapların farklı renk ve modelleri beğeni odağı olmuş durumdadır. Kaplar düğmeli, fermuarlı, belden sıkma kemerli gibi çeşitlerde tasarlanmaktadır. Kapların hem spor hem de şık giyime olanak sağlaması tercih edilme sebeplerinden biridir.

 

Kapların Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?

 

Kaplar, son yıllarda tasarlanmasından bu yana çok fazla tercih edilmekte ve ilgi görmekte olan bir dış giyim ürünüdür. Genellikle bayanlar kaplar ile pardösüleri karıştırmaktadırlar. Ancak ikisi arasında birçok benzerlik olsa da farklar da bulunmaktadır. Pardösü ile kap arasındaki en önemli fark, boy farkıdır. Yani pardösü ayakkabı hizasında olurken, kaplar dizin hemen altında olmaktadır.

 

Kapların boyu diz altı ya da bilek hizasında olabilir ancak pardösüler sadece uzun modellerde bulunmaktadır. Kaplar ince kumaştan yapılırken, pardösüler hem ince hem de daha kalın kumaşlardan yapılmaktadır. Yani pardösüler soğuk havalarda dış etkilerden korurken, kaplar sadece bahar aylarında ve yaz aylarında giyilmektedir. Kapların tercih edilmesindeki bir diğer önemli detay ise, rahat olması, genellikle tesettür kap ürününün altına dar pantolon ya da tayt giyilmektedir. Bu da daha spor bir tarz yakalama imkanı vermektedir. Bu da önemli tercih nedenleri arasında yer almaktadır. Tesettür giyimde kap oldukça önemli bir üründür. Çeşitli tasarımları ile başta genç bayanlar olmak üzere, bütün bayanlara hitap etmektedir. Bu şekilde kap modellerine ilginin artması, tesettür giyimde kapların değer kazanmasını sağlamaktadır. Her geçen gün değişen ve gelişen moda ile beraber, kaplar da gelişmekte ve yeni tasarımlar ortaya çıkmaktadır.