KADİFE İLE NOSTALJİK DOKU VE MODERN TASARIMLAR

Kadife, geçen kış aylarına damga vurdu ve yine bu yılda moda gündeminde. Pürüzsüz dokusu ve ışıldayan renkleri ile hanımları kendine cezb ediyor. Kadife elbise modelleri yaz aylarına kıyasla kış aylarında daha fazla tercih ediliyor. Bunun sebebi ise sıcak tutmaya meyilli dokusu.  Tesettür giyimde de kadifenin vurgulu etkisi kendini gösteriyor.  Kombin bütünlüğü içerisinde kadife modellerin baskın ve gösterişli duruşu ilgi çekmekte.  Bu dikkat çeken tutumu ile kadife elbise modelleri kına, nişan gibi özel davetlerde sizi en şık konuk yapabilir.  Güpür, dantel işlemeler ve boncuk, taş süslemeler ile bezenen modeller ile tarzınızı yakalamak çok kolay olacaktır.

 

 

Kadife Kış Aylarına Albeni Katıyor

 

Bu sezon kadife kumaşın tepeden tırnağa bütün giyim ve aksesuar parçalarda kullanıldığını göreceğiz.  Saray giyiminin asil ve soylu kumaşı olarak bilinen kadife, artık özgün sokak stilinin de tamamlayıcısı. Modanın özgün giyim ve tasarım arayışı kadife ile özdeşleşiyor. Geçen yıl pantolon tunik kombin modellerinde popülarite kazanan kadife bu yılda şanına yeni parçalar ekliyor. Ayakkabıdan çantaya birçok tamamlayıcı aksesuarda da karşımıza çıkıyor. 

 

Nostaljik Detaylar

Desen ve motifler ile de muazzam bir bütünlük yakalayan kadife burcu burcu nostalji kokuyor. Saray modasının öncü kumaşlarından olan kadife, geçtiğimiz yılların da en popüler ikonlarındandı. Son yıllarda ise abiye tasarımlarda kendini gösteren kumaşımız tesettürlü hanımlar tarafından da çok sevildi. Özellikle günlük kıyafet modasına giriş yaparak moda takipçilerini şaşırttı. Son dönemlerin en sevilen akımı vintage tarzının sembolü büyük gül motiflerinin de kadife üzerine taşındığını görüyoruz. Bu şaşırtıcı ortaklık ile kadifenin nostaljik tadı daha da artıyor. Kadife tasarımlar şimdiden kış aylarına muazzam dokusu ile fark katacağının sinyallerini veriyor.

 

Özel günlerin ve davetlerin asili kadife

 

Kadife Kullanım açısından sevilmesinin yanı sıra albenisi yüksek stili ile de hanımların gözdesi. Bedeni saran uzun elbiseler ile gece davetlerinin en şık bayanı siz olabilirsiniz.  Dantel ve güpür gibi klasiğe ve gelenekselliğe bağlılığınızı ilan eden ayrıntılar sizi tamamlayacaktır. Işıldayan taş süslemeler ile zarafetinize asil bir boyut kazandırabilirsiniz. Kadifenin en sade halinde bile ayrı bir şahane görünüm elde etmeniz mümkün. Bu zarif tasarımları İnci ya da beyaz taş işlemeli kolyeler ile kombin yapabilirsiniz. Asil görünümünüzü taçlandıracak detay ve aksesuarları kadife kumaş üzerinde daha net vurgulayabilirsiniz.