Tesettür Modasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Tesettür modası artık renk renk ve çeşit çeşit modelleri ile kadınların seçim zevkine birçok model sunumu yapıyor. Eski çağlardan günümüze kadın; giyimine, bakımına ve güzelliğine büyük bir önem göstermiştir. Şimdi de durum böyledir ve moda her zaman kadın için bir tutku olmaya devam edecektir. Kadınların güzel görünmek ve bakımlı olmalarındaki temel amaç kendileri için bunu yapmalarıdır. Tercihlerini yaparken en önem verdikleri şey aynada kendilerine bakarken iyi göründüklerini bilmektir. Artık tesettür modası kadınlara birçok seçenek sunuyor. Bu seçenekler arasından seçim yaparken bazı hatalar yapabiliyoruz ve tam istediğimiz görüntüye kavuşamayabiliyoruz. Bir kadının giyiminde seçim yaparken dikkat etmesi gereken temel şeyler neler hep birlikte göz atalım.

 

Renk uyumu

 

Tesettür giyiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey renk uyumudur. Giydiğimiz kıyafetler birbirinden bağımsız ve birbiri ile uyum içinde olmayan renklere sahip olur ise ne kadar iyi seçimler yaparsak yapalım istediğimiz görüntüye kavuşmamız biraz zor olabilir. Bu konuda ilk önceliğimiz mevsimlere göre renk seçimi olmalıdır. Soğuk kış aylarında tercih edeceğimiz ferace modelleri ve montların renkleri kışa uygun ve tamamlayıcı olmalıdır. Yaz aylarında ise daha sıcak renler ile mevsime ayak uydurmak giyimde farklı bir hava katmada yardımcı olacaktır.

 

Vücuda göre giyinme

 

Giyim modasında renkten sonra en önemli şey vücuda göre giyinmektir. Vücudunuzu tanımak bu noktada en önemli şeydir. Vücut yapınıza uygun kıyafetler seçerek çok daha iyi görünebilirsiniz. Örneğin boyunuz istediğiniz kadar uzun değilse boyunuzu uzun gösterecek çizgiler seçmek ve ona uygun ferace seçimleri yapmak daha iyi bir görüntü sağlamanızda size yardımcı olacaktır.

 

Takım uyumu

 

Giydiğiniz kıyafetle bir şiir gibi akmalıdır üzerinizde. Bunun için seçtiğiniz alt ve üst kıyafetler birbirlerini sevmeli ve ortak bir görüntü sunmalıdır. Altınıza giydiğiniz salaş bir etek ile üzerinize de salaş bir bluz almanız yapacağınız bir hata olur ve sizi olduğunuzdan kilolu gösterebilir. Bu hataya düşmemek için salaş eteğin üzerine dar bir bluz almanız gerektiğini unutmayın ve bu kombininizi uygun bir ferace ile tamamlayın.

 

Feracelerde İnce Ayrıntılarla Elbise Havası Yakalamak Mümkün

Ferace hem yazın hem de kış aylarında uzun yapısı sayesinde rahatlıkla tercih edilen tesettür giysidir. Gelişen sektör sayesinden oldukça zengin içeriğiyle kullanıcılarına internet üzerinden tüm detaylarını sunan Moda Selvim ciddi bir renk ve model ağına sahiptir. Tesettür tercih eden kadınların kullanacağı her kumaş türünü ferace içerisinde kullanan platform renkler içinde aynı taktiği kullanmaktadır. Böylece her zevke hitap eden bir yapı konumundadır.

 

 İnce İşlemeler

 

Etek kısmında güpür ayrıntılarının bulunduğu ferace kol kısımlarında da aynı eklentiyle tasarlanmıştır. Alımlı bir duruşa sahip olan bu model zarif bir abiyeyi andırmaktadır. Fiyonk yapmaya müsait uzun kemeri ve gösterişli düğmeleriyle özenle tasarlandığını göstermektedir. Yaka uçlarından uzayan nakışlarla göğüs kısmında bulunan dikkat çekici bir görsele sahip olan ferace ip kemere sahip olup fermuarla açılıp kapanmaktadır. Boydan boya fermuar yapısı ve kumaşı sayesinde oldukça rahat bir kullanıma sahip olan bu ürün şık çizgisinden de uzaklaşmamaktadır.

 

 Kaşe Sadeliği

 

Daha sade modeller isteyen kişiler ferace seçerken kaşe kumaşları tercih etmektedirler. Kaşe yapısı özellikle etekli ürünlerde aşağıya inerken dümdüz bir görünüm sağlar. Bu görünüm tesettür giyimde vücut hatlarını hem saklamak hem de daha alımlı görünmek için özellikle aranılan bir unsurdur. Kaşe ürünlerde yer alan detaylar genellikle düğme ya da kemer gibi ayrıntılardır. Yakalar çok ön planda olmayan klasik şekilde dikilmiştir. Kollarda eğer istenilirse açık olarak kullanılabilecek gömlek kol yapısı kullanılmıştır.

 

 Elbise Feraceler

 

Şık ve gösterişli elbiseleri andıran feraceler iş hayatında özel günlerde ya da günlük yaşamda giyilmeye uygun şekilde tasarlanmıştır. Bu kıyafetlerde genellikle güpürler kendisini gösterir. Dirseklerde ve boydan boya ferace önündeki düğmeleri çevreleyen güpürler oldukça şık bir tasarımın eseridir. Renk konusunda oldukça cömert olan Moda Selvim bu elbise ferace için de renkli bir yapı oluşturmuştur. Üç boyutlu tasarlanan işlemeler de yine aynı şekilde görsel anlamda zarafet katan ama aynı zamanda içerisinde rahat ettiren ürünlerin başında geliyor. Çiçekler belin bir kısmında ve tersi hedeflenerek göğsün tek bir kısmında yer alıyor. Lazer kesim deri işlemeli modellerde de püskül kemerler farklı bir görünüm amaçlayanların eseridir.