Bu Senenin Ferace Modası

 

Tesettürlü bayanların en çok tercih ettiği dış kıyafetlerin başında ilk sırada ferace gelmektedir. Bir yere giderken giy – çık kolaylığı sağlayan pek çok başörtü ve şal ile de uyum içerisinde kullanılabilen hem rahat hem de şık duruşu feracenin bu kadar çok sevilerek giyilme nedenlerindendir. Ferace bayanlar tarafından o kadar çok sevilmiştir ki ince olarak sıcak havalarda giyilmek için tasarlanmasına rağmen soğuk havalarda da bayanların bir numaralı tercihi olmaktadır. Üzerine giyilen bir panço ya da şal ile soğukluk kapatılmaya çalışılmıştır. Peki soğuk havalarda bile vazgeçilmesi imkansız olan ferace de bu sene kullanılan modeller nelerdir? Bu soruyu sizler için araştırdık ve aşağıda yer almaktadır.

 

Feraceler de Çiçek Modası Sizi etkisi Altına Alacak

 

Genellikle sade ve koyu renklerde görmeye alışılan feracenin bu sene çiçek desenleri ile renklendiğini göreceksiniz. Kimi ferace modellerinin etek uçlarında yer alan çiçek desenleri kimi modellerde kollarda ya da serpme şekilde görülecektir. Çiçek desenli olarak üretilen ferace modellerinin kol bölgesi ise bol kesim yapılarak ferace modellerinin daha bir şık olması istenmiştir. Feraceye klasiklik katan çiçek esintisi daha çok klasik giyinmekten hoşlanan bayanlar tarafından tercih edilecektir.

 

Feracelerde İki Renkler Modası Geldi

 

Çiçek desenlerinden sonra en çok ilgi görecek ferace modelleri iki renkli olanlardır. Sağ kısmı farklı bir renk sol kısmı farklı bir renk olarak tasarlanmış iki renkli feraceler özellikle de spor giyinmekten hoşlanan bayanlar için ideal çeşitler arasında yer almaktadır. Ferace de iki renk kullanımını bunun dışında iç kısmı farklı dış kısmı farklı renk şeklinde de görmeniz mümkündür. Bu tarz bir ferace satın alarak; bir ferace ile iki farklı ferace elde edebilirsiniz.

 

Feracelerde Renk Modası

 

Ferace de bugüne dek siyah ve koyu renkler kullanılmaktaydı. Bugün ise bu durum tam tersine dönmüş durumdadır. Yeni sezon feraceler de renklilik hakimdir. Bebe mavisi, tozpembe, açık yeşil ve bu gibi… Sıcak havalarda güneş ışınlarına direk maruz kalmak istemeyen kişiler bu renk tonlarından birini tercih edebilirler.

Modaselvim ferace modelleri – Alışverişe Başla

 

Feracelerde İnce Ayrıntılarla Elbise Havası Yakalamak Mümkün

Ferace hem yazın hem de kış aylarında uzun yapısı sayesinde rahatlıkla tercih edilen tesettür giysidir. Gelişen sektör sayesinden oldukça zengin içeriğiyle kullanıcılarına internet üzerinden tüm detaylarını sunan Moda Selvim ciddi bir renk ve model ağına sahiptir. Tesettür tercih eden kadınların kullanacağı her kumaş türünü ferace içerisinde kullanan platform renkler içinde aynı taktiği kullanmaktadır. Böylece her zevke hitap eden bir yapı konumundadır.

 

 İnce İşlemeler

 

Etek kısmında güpür ayrıntılarının bulunduğu ferace kol kısımlarında da aynı eklentiyle tasarlanmıştır. Alımlı bir duruşa sahip olan bu model zarif bir abiyeyi andırmaktadır. Fiyonk yapmaya müsait uzun kemeri ve gösterişli düğmeleriyle özenle tasarlandığını göstermektedir. Yaka uçlarından uzayan nakışlarla göğüs kısmında bulunan dikkat çekici bir görsele sahip olan ferace ip kemere sahip olup fermuarla açılıp kapanmaktadır. Boydan boya fermuar yapısı ve kumaşı sayesinde oldukça rahat bir kullanıma sahip olan bu ürün şık çizgisinden de uzaklaşmamaktadır.

 

 Kaşe Sadeliği

 

Daha sade modeller isteyen kişiler ferace seçerken kaşe kumaşları tercih etmektedirler. Kaşe yapısı özellikle etekli ürünlerde aşağıya inerken dümdüz bir görünüm sağlar. Bu görünüm tesettür giyimde vücut hatlarını hem saklamak hem de daha alımlı görünmek için özellikle aranılan bir unsurdur. Kaşe ürünlerde yer alan detaylar genellikle düğme ya da kemer gibi ayrıntılardır. Yakalar çok ön planda olmayan klasik şekilde dikilmiştir. Kollarda eğer istenilirse açık olarak kullanılabilecek gömlek kol yapısı kullanılmıştır.

 

 Elbise Feraceler

 

Şık ve gösterişli elbiseleri andıran feraceler iş hayatında özel günlerde ya da günlük yaşamda giyilmeye uygun şekilde tasarlanmıştır. Bu kıyafetlerde genellikle güpürler kendisini gösterir. Dirseklerde ve boydan boya ferace önündeki düğmeleri çevreleyen güpürler oldukça şık bir tasarımın eseridir. Renk konusunda oldukça cömert olan Moda Selvim bu elbise ferace için de renkli bir yapı oluşturmuştur. Üç boyutlu tasarlanan işlemeler de yine aynı şekilde görsel anlamda zarafet katan ama aynı zamanda içerisinde rahat ettiren ürünlerin başında geliyor. Çiçekler belin bir kısmında ve tersi hedeflenerek göğsün tek bir kısmında yer alıyor. Lazer kesim deri işlemeli modellerde de püskül kemerler farklı bir görünüm amaçlayanların eseridir.