Tesettür Giyim

Ferace tesettürlü kadınların çok sık tercih ettiği bir kıyafettir. Çünkü herhangi bir kıyafete ihtiyaç duymadan tek kıyafetle kombin yapılabilmektedir. Feraceler uzun ve fermuarlı bir şekildedir. Ferace her mevsim kullanılabilir. Ama bu kıyafet kış mevsiminde ve soğuk aylarda daha az tercih edilir. Yazlık ferace ise daha çok kullanılmaktadır.

Yazın tüm insanlar kat kat giyinmeyi sevmedikleri için tek kıyafet yeterli olacaktır. Vakti olmayan kişiler için zaman tasarrufu sağlamaktadır. Kombin yapmaya gerek kalmadan tek kıyafetle günü geçirebilirsiniz. Yazlık ferace ince bir kumaş olduğu için terletmez ve iç göstermez. Yaz aylarının sıcağında kurtarıcı parçalardır. Feracenin içine giymek için herhangi bir kıyafet tercih etmek zorunda değilsiniz.

Feraceler siyah olarak bilinmektedir. Fakat her rengi bulunmaktadır. Kendi zevkinize yaşınıza göre dilediğiniz feraceleri seçebilirsiniz. Feraceler yaz ayına uygun renklerde olması sizin bunalmamanız için gerekli bir kriterdir. Açık renkli kıyafetler güneşi çekmezler. Böylelikle bunalmamış olursunuz.

Nerelerde Kullanılabilir?

Feraceler günlük kullanıma daha uygundur. Rahat ve kullanışlı olması bakımından çok abartıya yer verilmemiştir. Bunun için özel bir davet için çok fazla tercih edilmemektedir. Daha çok günlük ve zamandan tasarruf edebilmek için kullanılır. Tek kıyafetle hazır olma rahatlığını tüm tesettürlü kadınların bilmesi gerekmektedir. Feracenizin üzere uyumlu bir renk başörtüsü taktığınızda kombininiz hazır olacaktır. Başörtüsünün de yaza uygun olması hem ren hem de incelik bakımından çok önemlidir.

Neden Ferace?

Ferace kullanımı oldukça rahat ve basit olduğu için tercih edilir. Feraceleri genellikle orta yaştaki kadılar tercih etmektedirler. Çünkü artık hareketleri yavaşlamakta ve zamanlarını kombin yapma harcayamamaktadırlar. Ama genç kızlarda kullanmıyor diyemeyiz. Küçük bir kısmı kullanım sağlamaktadırlar. Herhangi bir ani buluşmalarda kurtarıcı parça olduğu için sık tercih edilir. Hem de çok fazla kıyafet kalabalığından insanları kurtarmaktadır.

Ferace kullanan kişilerin kıyafetleri dikkat çekmediği için farklı renklerde feraceler giyseler de elbise gibi görünecektir. Bu özellikten dolayı her gün aynı kıyafeti giyiyor algısı yaratmamaktadır. Çok fazla kıyafet insanların kafasını yoran bir durumdur. Çünkü bu kişiler kombin yapmakta zorlanıyorlar.

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz https://www.modaselvim.com/ferace adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ferace Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

feraceTesettürlü hanımlar kıyafet alışverişlerinde rahatlık gibi konulara önem vermektedir. Bir kıyafetin içinde istediği gibi hareket etmek isteyen hanımlar gün içinde rahat olacak parçalar aramaktadır. Bazı temel parçalar rahatlık ve konfor gibi ihtiyaçları gidermektedir. Ferace de bu parçalardan biridir. Tek parça ile konforu sağlamak mümkün olmaktadır. Bu rahatlığı daha önce yaşayan ve farkında olan hanımlar tercihlerini ferace çeşitleri yönünde kullanmaktadır.

 

Günümüzde tesettür giyimin bu denli gelişmesi ve kendini yenilemesi ferace çeşitleri içinde alıcılarına çok farklı tercihler sunmaktadır. Feracelerin model, renk, kumaş, kalite ve birçok faktörden farklı olması tüketicilerin seçim imkânını da arttırmaktadır. Tesettürlü hanımlar bu ürünü seçerken pek çok noktaya dikkat etmektedir. Ürünün istenilen kriterleri sağlaması gerekmektedir. Bu hususta model ve kumaş büyük bir önem teşkil etmektedir. Bunun nedenleri ise şöyle sıralanabilir:

 

 Feracenin Modeli

 

Kadınlar birçok kıyafeti almadan önce modeli ve şekli hakkında düşünmektedir. İstenilen model arayışına giren kadınlar, markaların o üründeki tüm modellerini gözden geçirmektedir. Bu durum feracelerde de böyledir. Feraceler model ve şekil olarak birbirinden ayrılmaktadır. Darlık ve genişlik, uzunluk ve kısalık, renk ve şekil olarak içlerinde farklılaşmaktadır. Çeşitli markalar feracelerin modellerinde kendi tasarımlarını üretmektedir. Feracelerin satın alımında dikkat edilmesi gereken hususların başında nasıl bir model seçilmesine karar verilmesi gerekmektedir.

 

Bu alışverişi daha kolay hale getirecektir. Kombin yapmada kolaylık sağlayan feraceler, sade modellerle kolaylıkla bütünleşmektedir. Bu bağlamda çanta, ayakkabı ve başörtüsü ile siyah bir ferace çok şık bir görünüm oluşturmaktadır. Feracelerin modeli bu tür kombinler oluştururken büyük bir öneme sahiptir. Feracenin modeli satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken hususların başında gelmektedir.

 

 Feracenin Kumaşı

 

Mevsime göre giyilmesi gereken kumaşlarda değişmektedir. Örnek olarak yaz aylarında polyester kumaşı ter ve koku yapabilmektedir. Bunun yanında kış aylarında ise ince feraceler tesettürlü hanımları üşütebilmektedir. Feracenin kumaşı bu hususta önemlidir. Mevsime ve yerine göre kumaşlar farklılık göstermektedir. Şık ve rahat bir görünüm için feracenin kumaşına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Feracelerin alımı esnasında kumaş niteliğine ve kalitesine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Ferace Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Tesettür giyim ülkemizde giyim sektöründe ailen çok rağbet gösterilen ürünler içerisinde yüzde 35 gibi büyük bir orana sahip. Tesettür giyimi tercihinde bulunan kişiler içerisinde de yüzde 85 oranında ferace tercihi görülüyor. Bu derece ilgi gören feracelerin özelikle her ortamda giyilebilir özelliği olması bu ilginin en önemli etkenlerinden.

 

 Ferace giyimde en çok dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Her giyim ürününde olduğu gibi ferace giyiminde de en önemli etken doğru renk seçimidir. Doğru renk seçimi ile seçilmiş bir feraceyi her ortamda giyebilirsiniz. Renk seçimi yaparken de dikkat etmeniz gereken birinci husus ten renginiz. Sizi daha çok açacak ve üzerinizde iyi duracak bir ferace seçiminiz sizi daha rahat ve daha güzel gösterecek bir renk seçimi olur. Örneğin beyaz tenli kişilerin ferace seçiminde daha çok mavi ve kahverengi tonlarını yanı sıra siyah tonlarını seçmesi gerekirken, esmer tenli kişilerin ise seçmesi gerekenler genelde siyah ve yeşilin renkler olmalıdır.

 

 Aksesuar seçimi ferace giyiminde önemli mi?

 

Aksesuar seçimi kesinlikle ferace giyiminin olmazsa olmazı konumundadır. Doğru bir çanta ve doğru bir başörtü seçimi ile harika bir kombin oluşturabilirsiniz. Özellikle feracenize tamamen zıt renkte örtüler seçmemeye dikkat etmelisiniz. Örneğin siyah feracenin üzerine sapsarı bir örtü ve yanında yeşil bir çanta güzel bir görünüm ortaya koymaz. Fakat siyah feracenin üzerine takılan pembe veya yeşil renkler ile sade bir çanta harika bir görünüm katar.

 

 Özel günlerde ferace giyiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?

 

Ferace giyiminin en önemli özellik ve artılarından biri de her ortamda her zaman giyilebilir bir ürün olmasıdır. Normal bir gün içerisinde arkadaşlarınızla gezerken de, çok önemli bir arkadaşınızın doğum günü partisine giderken de, okulunuzun mezuniyet törenine giderken ve hatta Düğüne dahi giderken giyebileceğiniz ferace çeşitleri mevcut. Dikkat edilmesi gereken hususlar belirttiğimiz gibi ten rengi ve ferace rengi arasında ki uyum, seçilen ferace ile şal arasında ki uyum ve son olarak aksesuar seçiminde ki uyum ve hafif motifli veya sade ferace seçimleriniz işe her ortama ayak uydurmanız ve şık görünmeniz mümkün.

 

Hangi Çeşit Ferace Giyersiniz?

Türk kadınlarının eskiden sokakta giydiği, bol kesim ve pelerin gibi bol ve etekleri uzun kıyafetlerin bugünkü karşılığı olan üstlüktür. Genellikle kumaşı koyu renk olup, çuha, sof ve fantezi kumaşlardan yapılmaktadır. Bazılarının cep ve yakaları işlemelidir. Eskiden ilmiye sınıfından olanların törenlerde giydikleri cüppeye de ferace denilmektedir. Tanzimat’tan önce şehzadeler ve saray ileri gelenleri de samur kürklü feraceler giyerlermiş. Günümüzde yerini çarşafa benzeyen ferace, Anadolu köylerinde hâlâ giyilmektedir.

 

Mantoya benzer, kadınların sokakta giydikleri, , arkası bol, yakasız, çoğu kez yerlere kadar uzayan üst giysisidir. Dervişlerin giydiği bol bir tür hırkadır. Geçmişte Osmanlı Devletinde, kadınların çarşaftan önce sokakta giydikleri üstlüktür. 1848 yılından sonra ilmiye sınıfının giydiği bol yenli uzun giysidir.

 

 Ferace Kumaşları

 

Günümüz kapalı giyim ve tesettür giyim tarzında yeni nesil ürünüdür. Ferace; özellikle ilk ismini bulma tarihi itibariyle çok sade ve kalın kumaşlardan yapılmıştır. Geçmişte bayan dış giyim ürünü iken zamanla insanların özellikle rahat giyim konusunda oldukça güzel ibareler bırakmıştır. Ferace özelikle salaş bir giyim ürünü olması sebebiyle özelikle ev hanımlarının rahat kullanımdan dolayı gündelik hayatlarında kullanış sebeplerinden birisidir. Ferace gerek model gerekse kullanım tarzı ile senenin 12 ayı giyilebilmektedir.

 

Ferace eskiden sadece dış giyim olarak kullanılırken sadece kış mevsimlerinde dış giyim olarak kullanılması artık sona ermiştir. Ferace modelleri artık yazlık, kışlık ve baharlık olarak mağazalarda ve elektronik ticaret satış sitelerinde yerini almıştır. Her gün internet üzerinden onlarca modelin vitrinlerde sergilendiği feraceler kapalı giyim giyinen bayanların gözdesi olmaya devam etmektedir.

 

 Ferace Çeşitleri

 

Günümüzde ferace artık tam olarak bir tarz haline gelmiştir. Önceleri sadece üstten boyundan dik olarak giyilen feraceler şimdi artık fermuarlı, britli, çıtçıtlı, düğmeli, kulplu, dantelli ve değişik desenlerde dikilmesinden dolayı giyim şekilleri de tam olarak değişkenlik göstermiştir. Ferace dikim ve imalat tarzına, vücut şekline göre pek çok değişik şekilde giyilmektedir. Ferace kıyafetler sosyal yaşamda artık rastladığımız kıyafet türlerinden biri olsa da, her tesettürlü kıyafet giyen bayan tarafından tercih edilmemektedir. Kolay kullanım amacıyla, yandan, arkadan ve önden fermuarlarla günlük değişimlere daha uygun hale getirilmektedir.

 

Ferace Modelleri İle Kombin Oluşturmak

Dış giyim modasının vazgeçilmez parçalarından biri olan ferace modelleri birçok kadının yaz aylarında sıklıkla kullandığı bir kıyafettir. Tesettürlü bayanların işlevsel anlamda kullanmalarının yanı sıra ferace modelleri aynı zamanda günlük şıklığı tamamlama konusunda da büyük bir role sahiptir. Sıcak yaz aylarında giyilebilen ince bir kumaş ile tasarlanmış olan bu feraceler, son sezona ait değişik detayları gözler önüne sermektedir. 2018 ferace modasına göre daha çok sade ve aşırı detay içermeyen modeller kadınlar arasında daha çok tercih edilmektedir. Modaselvim sitesinden yapacağınız ferace alışverişinde bu çok sade görünümlü modellere ulaşabilirsiniz.

 

Yazlık feraceler ile kombin yaparken birçok farklı yöntem denenebilir. Siteden seçeceğiniz tek renkten oluşan bir ferace ile kombin yapmak oldukça kolaydır. Seçtiğiniz feracenin renk tonuna uygun gösterişli ve bol desen içeren bir başörtüsünü kullanabilirsiniz. Feracenin altına giyeceğiniz ayakkabıları da renk uyumu ile birleştirebilirsiniz. Sade görünümlü ferace modelleri ile harika kombinler ortaya çıkarmak için tek yapmanız gereken tarzınızı yansıtan modeli sitemizden bulmak!

 

 Kışlık Feraceler İle Göz Kamaştıran Kombin Seçenekleri

 

Kışlık ferace modelleri ise kadınları soğuk hava şartlarından koruyabilecek kalın kumaşlar ile tasarlanmıştır. Bu sayede kadınlar iki farklı kriteri aynı anda karşılamış olur: hem soğuklara karşı önlem almak hem de değişik tasarımlı ferace modelleri ile tarzlarını en iyi şekilde yansıtmak. Bazı kadınlar kış aylarında soğuktan korunabilmek adına şıklığı ikinci plana atabilir. Ancak Modaselvim sitesinde bu iki özelliğin buluştuğu muhteşem feraceler bulunmaktadır. Kış mevsiminde bu gösterişli ferace çeşitleri ile kombin oluşturmak oldukça kolaydır. Farklı detaylara sahip olan feracelerden birini seçerek başörtünüz ile harika bir ahenk ortaya çıkarabilir ya da atkı, eldiven veya bere gibi çeşitli kışlık ürünleri feracenizin rengi ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

 

Ayrıca kışlık bot ve çizmelerle de harika bir kombin ortaya çıkarmak mümkündür. Kışlık feraceler ile her kadın soğuk aylarda bile şıklıklarını ikinci plana atmak zorunda kalmadan harika kombinler ile görenleri büyüleyebilir. Siz de kendi tarzınızı yansıtan muhteşem ferace modellerine sahip olmak için hemen Modaselvim sitesinden alışverişe başlayın!

 

Yeni Sezonda Ferace Modelleri Fiyatları Nedir

Her sene birbirinden değişik model ve renkler kapsamında harika bir uyum içerisinde piyasaya sunulan ferace çeşitleri, bu zengin seçeneğinin yanı sıra aynı zamanda yeni yıl içerisinde fiyat olarak da hanımların beğenisini kazanmaktadır. Tabii her ne kadar fiyatlar bu sene daha düşük olsa da yine de belirli kriterler kapsamında farklı ferace çeşitlerinin fiyatları da doğal olarak değişebilmektedir. Yani sade bir model ile birlikte üzeri farklı desen ya da aksesuar kapsamında üretimleri gerçekleştirilmiş ferace çeşitlerinin fiyatları arasında bir takım değişiklikler de söz konusu olabilmektedir. Tabii aynı zamanda kaliteyi de işin içine katmak gerekir.

 

Bilindik ve büyük markalar dahilinde tamamen kaliteli bir kumaş yapısı altında üretimden geçen birbirinden özel ferace çeşitleri, bu kapsamda fiyat olarak da bazı değişiklikler yaşanabilmektedir. Fakat genel olarak bakıldığında ise hanımların bu sene daha uygun bütçeler dahilinde kişisel özelliklere bağlı kalarak birbirinden güzel ferace modellerini satın alma şansı bulunmaktadır.

Ferace modellerini inceleme ve satın almak için sitemizi inceleyebilirsiniz. Alışverişe Başla

 Çok uygun fiyatlarda ferace modelleri

 

Özellikle hanımlar güzel bir alışveriş yaparken ve giyim seçimi gerçekleştirirken mutlaka her ne kadar renk ve model uyumlarına baksa da fiyatlar da bu konu büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle de konu bir dış giyim olduğu zaman hanımlar fiyatların önemi çok daha büyük bir hale gelebilmektedir. Tüm bunların üzerine bir de ferace modelleri işin içine katıldığı zaman, hem dış giyim olarak soğuk havalarda sıcak tutmak için hem de güzel bir elbise görünümü kapsamında kullanmak adına tüm bu seçenekler dahilinde fiyatlar değişebilmektedir. Bu sene özellikle değişik inci tasarımları ile birlikte fırfırlı düğme modellerinin yanı sıra kol kısımları ile birlikte birçok değişik noktasına yapılan desenler kapsamında fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilmektedir.

 

 Kaliteli site bünyesinde uygun fiyatlar

 

Birbirinden güzel ve zengin renk ile model uyumu altında yeni sezon kapsamında moda uzmanlarının piyasaya çıkardığı ferace çeşitleri, Modaselvim bünyesinde tüm hanımları bekliyor. Uygun bir bütçe dahilinde alınabilecek sade modeller ile birlikte değişik aksesuar veya desenler kapsamında üretimleri gerçekleştirilmiş seçenekler arasından keyifli bir alışveriş yapılabilir ve dolaplar süslenebilir.

Ferace modelleri ile tercih edebileceğiniz aksesuar ve takılar yazımızı buradan okuyabilirsiniz.