Düğmeli Ferace Modelleri

 

Ferace modelleri içerisinde en çok tercih edilenler arasında yer alan düğmeli ferace modelleri; gizli düğmeli ve açık düğmeli olacak şekilde iki farklı tasarım ile karşımıza çıkar. Bu hususta; eğer gizli olmayan düğmeli modelleri tercih edecek olur iseniz; o halde uzunca bir düğme sıralaması ile feracenizin ön kısmını oluşturmuş ola aksesuarlar ile karşılaşırsınız. Düğme aksesuarı ferace modelinin kaybolmasına sebep olmaz; aksine çok daha net ve eğer klasik kumaş ise şık bir görüntü sunar.

 

Gizli Düğmeli Ferace Modelleri

 

Gizli düğmeli ferace modellerinde;

Feracelerin üst kısımlarında bir düğmeleme işleminin yapıldığı görüntüsü verilmez saklı tutulur. Bu hususta düğmelemenin yapıldığı alanın üst kısmında feracenizin rengi ve tasarımı ile uyumlu olan ek bir kumaş ayrıntısı yapılmış olur. Gizli düğmeli ferace modellerinde; bir kısmı için alt tarafa kadar akan gizli düğme şeridi söz konusu olur iken bir kısmı için yalnızca göğüs kısmından başlayan ve göbek kısmında son bula düğmeleme ayrıntısı yer alır. Bu modellerde; alt kısım daha dar kesimdir ve kendiliğinden kapalı bir görüntü sunar. Ve bir kısmının ise bacak sonlarına doğru açılma tasarımı söz konusudur.

 

Düğmeli Feracede Kemer Süsü

 

Düğmeleri dışarıdan belirgin olarak görünmekte olan ferace modellerinde kemer ayrıntısı kullanılmaz. Ancak gizli düğmeli ferace modellerinin nerede ise her enginde ve tasarımında farklı kemer modellerinin kullanılması ihmal edilmez. Bu hususta kemerlerin bel bölgesinden başlaması ve kimi kemer tasarımı için bol ve kenardan sarkan kumaşın tercih edilmesi ile birlikte kimi modeller için düz ve dar kemer ayrıntısı uygun görülmektedir.

 

Yarasa Kol düğmeli Ferace Modelleri

 

Düğmeli ferace modellerinin bir kısmında ise yarasa kol ve daha bol kesim söz konusu edilir. Bu hususta sizin de tercihinizi yapar iken kilonuza göre davranmanız ve var ise bedeninizde beğenmediğiniz ve kusurlu olan alanları da etkin şekilde kapatmanız gerekir. Eğer zayıf ve ferace modellerinde var olan hatları taşıyabilecek bir bedene sahip iseniz; bol kesim ve yarasa kol ferace modellerinin sizler için çok daha uygun olduğunu fark edeceksinizdir.