Bayan Yelek Tercih Ederken

bayan yelekGün geçmiyor ki giyim dünyasında bir yenilik yaşanmasın. Bazı kıyafetler moda kavramı içinde değişik şekillere bürünürken, bazıları ise geçmişten günümüze kadar giyilmeye devam etmektedir. Bir takım yeniliklere uğramış olması ya da çeşit itibariyle artış yaşaması da göz ardı edilmemesi gereken bir noktadır. İşte bu tarz kıyafetlere en iyi örnek yeleklerdir.

Yelek, Önceden sadece ceket içine giyilen, kolsuz bir kıyafet iken günümüzde cekete ihtiyaç duyulmadan giyilebilen kolsuz bir kıyafettir. Son zamanlarda yelek modası oldukça rağbet görmektedir. Gerek tek başına gerekse başka parçalarla birlikte kombin yapılabildiği için tercih çokluğu fazladır. Ayrıca hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde giyilebilen ender kıyafetlerdendir. Yaz mevsimi için ayrı, kış mevsimi için ayrı kumaşlardan üretilmektedir.

Öncelikle evde annelerimizin tercih ettiği yelek modelleri farklıdır. Genellikle örgü ya da hazır kumaştan yapılmış, bir yeleğe göre oldukça uzun boyda olan daha olgun yaşlı kadınlar için olanlardır. Daha genç yaşta olanların ve modern dokunuşlu yeleklere sahip olmak isteyenlerin tercihi olan yelekler farklı modellere sahiptir. Bayan yelek çeşitlerine bakacak olursak, öncelikle kumaş olanlar dikkat çekmektedir. Kumaş yelekler, daha çok iş hayatına sahip olan kadınlar tarafından ve klasik giyinmeyi tercih eden kadınlar tarafından giyilmektedir.

Kumaş pantolon ve kumaş etekle çok uyumlu bir kombine sahip olabilir. Birebir aynı kumaşta olabilecekleri gibi, ton farkı ile de uyum sağlanabilir. Bunun dışında bayan yelek içinde çokça tercih edilenler içinde deri yelekler gelmektedir. Deri, kumaşı itibariyle daha özel yerlerde giyilmesi tercih edilmektedir. Deri yelekler kendisi gibi deri olan pantolon, etek ya da elbiseyle kombinlenebileceği gibi kot kumaşlarla da çok uyumlu bir tablo çizmektedir.

Yelek boyutu daha çok bel üstünde yani kısa olarak akıllarda kalsa da uzun boyutlarda yeleklerde mevcuttur. Bu tarz yelekler tesettür giyimde çok tercih edilen bir türdür. Tesettür olmayan giyimde de kombini gayet hoş durmaktadır. Yelek ile aynı boyda bir elbise tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Bunlar haricinde tercih edilen yelekler arasında kot yelekler, mont şeklinde olan yelekler ve spor yeleklerde karşımıza sıkça çıkmaktadır.

  Yelekler Ve Bayanlar

yelekYelek, geçmişi çok eskilere dayanan bir giysidir. Günümüzde genellikle bayanların giydiği ipek, kumaş, kadife ve deriden yapılan işlemeli ve cepleri bulunan bir giysidir. Yelekler geçmişten bugüne bayanların tercih ettikleri kıyafetler arasından en gözdelerden olmuştur. Her mevsim farklı kreasyonlarla karşımıza çıkan yelekler, her bayanın dolabında bulunması gereken giysilerden biridir. Her moda sezonunda trendler arasındaki yerini alan yelekler rahat, hafif ve şık duruşuyla bayanların ilgilerini üzerinden ayırmamaktadır.

 

Dış giyim modeli olarak kullanılan yelekler kimi zaman bir gömleğin, kimi zaman bir tişörtün, kimi zaman bir kazağın üzerinde karşımıza çıkmakla kalmayıp farklı kombinler ve renklerle ışıltılı, canlı ve sıra dışı bir nitelik kazanmaktadır. Her zamanki gibi bayan yelek modelleri mağazalarda yerlerini almaktadırlar. Yelek modelleri bir hayli çeşitlenip özellikle kapşonlu yelek, şişme yelek, triko yelek, kapitone yelek, kürk yelek ve örgü yelek bayanların en çok tercih ettikleri ürünler arasında yer almaktadır.

 

Kapüşonlu yelekler genel olarak yeleğe dâhil edilen başlık ile kombinlenen bir yelek çeşididir. Şişme yelekler ise bayanların daha çok kış tercihleri arasında yer almaktadır. Triko yelek, kazak örülür tarzda üretilen yumuşak ve ısıtıcı bir özelliği olan bir kıyafettir. Kapitone yelek ise içi pamuk veya yün ile doldurularak dikilmiş bir yelek çeşididir. Kürk yelek ise tüylü, hafif ve sıcak tutan özelliğiyle daha çok kış mevsimlerinde kombinlenen bir yelek çeşididir. Örgü yelek de herkesin bildiği gibi insan eliyle, alın teriyle süslenip işlenen yelek çeşididir. Bu denli modelleri bol, şık, rahat ve hafif olan bir giysiyi hangi bayan istemez ki?

 

Elbette ki bayanlar geçmişten bugüne türlü türlü kıyafetler denemişlerdir. Bunlardan bazıları tarihin tozlu sayfalarında kalarak unutulmuş bazıları ise hanımların yüzyıllarca gözdeleri arasında yer alıp değişikliklere uğrayıp günümüze kadar gelmiştir. Günümüze kadar gelip bayanların her zaman kendi duruşlarını ve farklılıklarını sergilemelerine yardımcı olmuş bayan yelek modelleri bu yıl da trendler arasındaki yerini kaptırmamıştır. Her bayanın özgünlüğünü, duruşunu, stilini, ve tarzını yansıtabileceği yelek modelleri gelecek sezonlarda da renk, çeşit ve farklı farklı modelleriyle tüm kadınların gözlerini kamaştıracaktır.