Şık Bir Yere Giderken Nasıl Bir Tesettür Elbise Giymeli?

 

Bir iş toplantısı, okul organizasyonu ya da herhangi bir etkinliğe giderken şık olmanız gerekir ancak bu gibi ortamlar abiye giyilmeyecek yerlerdir ve sizde ne giysem diye saatlerce dolabın önünde harcarsınız. Oysa giyim kodlarını doğru olarak bildiğinizde ve dolabınızda günün her saatine uygun ve özellikle gündüzden geceye geçişlerde size kolaylık sağlayacak anahtar parçaları bulundurmanız sayesinde hem saatlerce ne giyeceğinizi düşünmeyeceğiniz için zamandan tasarruf edebilirsiniz hem de oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

 Bir Organizasyona Giderken Giyilebilecek tesettür elbise Modelleri

 

Bu tür etkinlikler insanların birlik beraberliği içinde başkalarına destek olmak adına bir araya geldiği toplantı türleridir. Bu nedenle bu tarz bir yere gideceksiniz basit ve şık bir tarzda bir tesettür elbise modeli seçmeye özen gösterin. Bu tarz etkinlikler için düz modelde ve daha ciddi duruşu olan elbiseler seçebilirsiniz. Eğer abartıya kaçmadan biraz daha hareket katmak isterseniz omuz kısmında detayları olan ya da kolları volanlı bir elbise de seçebilirsiniz.

En şık tesettür elbise modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Eğer doğum günü partisi ya da diş buğdayı gibi daha hareketli geçecek bir etkinliğe katılacaksanız hem rahat hem de şık olmak adına bolero görünümlü bir elbise de tercih edebilirsiniz. Üstelik bu elbise stili itibari ile kendinden hareketli bir yapıya sahip olduğu için elbisenizin yalnızca rengine uygun olarak bir eşarp ya da şal bağlayabilirsiniz. Aksesuar kullanmanıza gerek kalmayan bu bolero elbiseler hareketli etkinliklerin kurtarıcı parçaları arasında yer alır.

 

 Bir Davete Giderken Giyilebilecek tesettür elbise Modelleri

 

İş yemeği gibi hem şık hem de ciddi olmanızı gerektirecek bir davete katılacaksınız elbisenizi daha sade tutabilirsiniz. Bu tarz bir davet için siyah, bordo, mürdüm, haki ve mavi renkte elbiseler oldukça uygundur. Bu tarz renklerden birini seçip kendinden nakışlı ya da işlemeli bir elbise oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Şayet mezuniyet gibi daha hareketli bir davette yer alacaksanız o zaman yeni sezonun en gözde trendlerinden olan kadife bir elbise modelini tercih edip ortamın hareketini elbisenizin ruhu ile yakalayabilirsiniz.

 

 Gündüz Şık Bir Yere Giderken Giyilebilecek tesettür elbise Modelleri

 

Arkadaşlarınızla gündüz ve şık bir yere gidiyorsanız elbisenizin rengini dilediğiniz gibi canlı bir şekilde seçebilirsiniz. Gündüz için özellikle mercan, saks mavisi, gülkurusu ve nane yeşili renkleri oldukça uygundur. Bunun yanı sıra kolları çifte volanlı, lazer kesim detaylı kollu ya da yaka kısmında bağcık olan hareketleri modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Tesettür Elbise Modellerinde Trend Olan Modeller

 

Elbise; hem rahat olması hem de şık duruşu sebebiyle bir çok farklı kesim tarafından beğenilerek tercih edilmektedir. Genç, orta yaşlı ve daha büyük olan kesimin gardolabında mutlaka bir kaç tane tesettür elbise bulunmaktadır. Acele bir yere gitmeniz gerektiği zamanlarda pratik giyilmesi ve kombin yapmadaki rahatlığı tesettür elbisenin bu denli çok tercih edilmesinin sebepleri arasında yer almaktadır. Ayrıca elbisenin pek çok farklı ortamda kullanılabilmesi onun avantajları arasında yer almaktadır. Günlük olarak daha spor ve rahat elbiseleri tercih edebilir iken; arkadaş toplantılarında daha şık elbiseleri kullanabilirsiniz. Düğün, organizasyon, özel gün ve geceler için de abiye elbiseleri tercih edebilirsiniz. Bu yıl tesettür elbise de trend olan modeller hakkında aşağıdakiler söylenebilir:

 

 Elbise Modellerinde Renk Seçimi

 

Bu yıl ilkbahar ve yaz aylarında mevsim ile uyumlu olarak daha iç ısıtıcı sıcak, canlı renk tonları modacılar tarafından kullanılacaktır. Bu renkler arasında en çok ilgi görenler; sarı, pembe, açık mavi, somon, yeşil ve bu gibi cıvıl cıvıl renkler ile vitrinler renklenecektir. Sonbahar ve kış aylarına gelince bu renklilik yerini mevsimle uyumlu olarak daha koyu tonlara bırakacaktır. Siyah, lacivert, koyu yeşil, kiremit ve bu gibi renkler vitrinlerdeki yerini alacaktır.

 

 Elbise de Kullanılacak Modeller

 

Bu yıl tesettür elbise de modacılar birbirinden farklı çok çeşitli modeller kullanmışlardır. Siz de vitrinleri süsleyen bu modeller arasından zevkinize ve fiziğinize en çok hitap eden modeli alarak gardolabınıza yerleştirebilirsiniz. Bu yıl en gözde modeller şu şekilde olacaktır:

 

– Elbise modellerinin pek çoğunda hakim yaka tercih edilecektir. Birbirinden farklı renk, desen ve modeller de hakim yaka kullanıldığını görmeniz mümkündür. Bu elbise modelleri çok şık durmakta ve hakim yakadan hoşlanan alıcısını beklemektedir.

 

Tesettür elbise modelleri bel kısmın da kemer ya da kuşak kullanımı gözlerden kaçmayacaktır. Bel detayında kemer ya da kuşak bulunan modeller sade ve şık görünmek isteyen kişiler tarafından tercih edilecektir.

 

– Tesettür elbiselerin kol bölümü bazı modellerde dar kesim olarak tasarlanmış iken; bazı modellerde daha bol gelerek manşet ile bitmektedir. Bazı kol modellerini ise bol olarak görmek mümkündür. Size de çok çeşitli bu seçenekler arasından dilediğinizi tercih etmek kalıyor.

 

– Bel bölümünde kuşak ya da kemer detayı kullanmayı sevmeyen bayanlar da bu yıl modacılar unutulmamış ve onlara hitap edeceği düşünülen bel bölümü dantel işlemeli modeller piyasaya sunulmuştur.