Tesettür Abiye Nedir?

Abiye hayatımızın her anlamında şıklığı temsil eden elbiselerden oluşmaktadır. Abiye elbiseler açık ve kapalı kadınlar için ikiye ayrılabilmektedir. Genellikle tesettür abiye modelleri düz elbise şeklinde ve başörtü modeli elbisenin rengi ile aynı renk ve modellerde olabilmektedir. Abiye modellerinde şıklı ön plana çıktığı için bazen şatafatlı görüntü bazen ise sade görüntüler kullanılabilmektedir. Bu elbise seçimleri tamamen tesettürlü kadınların istekleri doğrultusunda değişmektedir.

Bazı abiye kıyafetleri ayrı ayrı parçalardan oluşurken bazı modeller tek parça bütün halde bulunabilmektedir. Tesettürlü abiyelerde salaş bol giyim tarzda tercih edilmektedir. Bu tarz tesettür abiye kına gecelerinde, düğünlerde, nikahta ya da özel bir gecede giyilmektedir. Son zamanlarda tesettürlü abiye çeşitleri fazlasıyla artış göstermektedir. Bu yüzden renk ve modelleri oldukça fazla bulunmaktadır.

Tesettür Abiye Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tesettür abiyeler vücudu sarmayan içinde rahat hareket edebilecek şekilde olmalıdır. Yaz ya da kış tercih edilen abiye modellerinde kumaşları kişiyi yakmadan serin tutabilmesi için özel tasarlanmıştır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen kumaş modelleri kişiyi terletmeyen sıkmayan bunaltmayan kumaşlar arasındadır.

Boyundan bağlamalı eşarplarla birlikte kullanılan tesettürlü abiye modellerinde genellikle koyu renk ağırlıklı giyimler tercih edilmektedir. Düğünlerde ve kına gecelerinde oldukça şatafatlı görüntünün altından giyilen ayakkabılar bu abiyelere uygun olmaktadır. Ölçüler bu doğrultuda belirlenmektedir. Kişi isterse kendine göre abiye çeşidini de özel olarak diktirebilmektedir. Böylelikle abiyesinin nasıl olmasını istediğine kendi karar vermektedir.

Tesettür Abiye Modellerinin Fiyatları Nasıldır?

Bu tarz abiyelerin fiyatları pahalı gibi gözükse de üzerinde taşıdığı pırlantalar, taşlar ve sadeliğine göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle özel dikim abiyeler kumaşları kendi seçildiği için daha fazla fiyatları dikilebilmektedir. Ama tercih edilen modaselvim.com adresinden alınan abiyeler her bütçeye uygun boyutlarda satılmaktadır.

Fazlasıyla şık, rahat, kaliteli kumaşlar içerisinde yapılan abiyelerin alınma oranı çok fazladır. Yat aralığı seçilen modele göre değişebilmektedir. Bu tamamen kullanıcının ve giyecek kişinin seçimine bağlıdır. Kimi abiye modelleri çok pahalı olurken, bazı abiye modelleri oldukça uygun satılabilmektedir. Bu siteden yani modaselvim.com adresinden alınan abiyeler güvence ile geldiği için kullanıcılar fazlasıyla memnun kalarak ürünleri almaktadır.

Abiye Alırken Dikkate Edilmesi Gerekenler

 

           Toplantı, düğün, nişan gibi bütün özel günlerde şık giyinmek ve bakışları üzerinde hissetmek her insanın hakkı. Peki, bu tür özel günlere hazırlanırken giyeceğimiz abiye elbise modellerini nasıl ve neye göre seçmeliyiz? Abiye alırken dikkat edilmesi gereken altın kurallardan birisi giyeceğimiz elbisenin kumaş yapısıdır. Nişan ve düğün gibi önem arz eden günlerde polyester ve saten türü modeller tercih etmekte fayda vardır. Yemek ve toplantılarda ise saten kumaşlar ve şifon ipek seçmeye özen göstermek de bizler için fayda sağlar. Renk seçiminde zorlananlar için abiye modellerinin modası geçmeyen renkleri de mevcuttur. Bu renkler siyah, neon, dore, platin gibi renklerdir. Ayrıca turkuaz ve mavi de iddialı renkler arasındadır.

 

YER VE ZAMANA GÖRE ABİYE TERCİHİ

 

           Abiye tercihi konusunda bir diğer ayrıntı yer ve zaman konusundadır. Eğer abiyeyi giymenizi gerektiren bir günde açık havada bulunacaksanız şık aksesuarlar ve koyu renkleri tercih etmelisiniz. Kapalı bir alanda bulunuyorsanız daha sade abiye modellerine yönelebilir ve açık renkler tercih edebilirsiniz. Açık havada olduğu gibi ışıklı ortamda da koyu renkler tercih etmeli ve abiyenize uygun şıklıkta takı ve aksesuarları göz önünde bulundurmalısınız.

 

           Abiye elbise modellerinde tercih yapılacağı zaman cesaretli davranılmalıdır. Hiç dönüp bakmadığınız bir abiyenin, size yakışacağını umduğunuz abiyelerden daha çok yakışacağını kestiremezsiniz. Bu tür durumlarda abiyeleri denemekten geri durmamalı. Kararsız kalınması durumunda straples kesim ve askılı modelleri tercih edilebilir, abiye tercihi konusunda cüretkar iseniz tek omuzu açıkta olan ya da geometrik kesimlere yönelebilirsiniz. Vücudunuzda beğenmediğiniz yerleri abartıya kaçmamak şartıyla ön plana çıkarabilirsiniz. Bilindiği üzere abiyelerde bacak ve sırt bölgeleri vücut da diğer bölgelere göre daha zarif görünür.

 

ABİYE ELBİSELERDE AKSESUAR SEÇİMİ

 

           Abiye elbise modellerinde önem arz eden konulardan biri de detaylar ve aksesuarlardır. Işıltılı taşlar ve payetler eskimeyen türde aksesuarlar olması nedeniyle abiye modellerinde ön planda bulunması gereken en önemli ayrıntılardandır. Hemen hemen her sezon moda olan şeffaf geçişler ve danteller de önem arz eden detaylardır. Ayrıca fırfırlar ve drapeler de son yıllarda kabul gören önemli ayrıntılardır.