Tesettür Abiye Seçiminde İpuçları

Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, söz, nişan, düğün, kına gecesi, sünnet, özel davetler gibi organizasyonlar artmaktadır. Bu tarz özel organizasyonların en çok tercih edilen kıyafet modeli genellikle abiyeler olmaktadır. Tesettürlü kadınların, abiye çeşitleri diğer kadınlara göre daha kısıtlı olarak görülmekte ve genellikle tesettürlü kadınlar, kendi tarzlarına uygun abiye çeşidi bulmakta zorluk çekmektedirler. Böyle durumlarda, gidilebilecek mekan sınırlamalarını ortadan kaldırarak internet üzerinden abiye arayışına geçilmekte ve böylece daha çeşitli modeller bulunabilmektedir.

 

Tesettür Abiye Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Tesettür abiye seçimi yapılırken sadeliğin ve şıklığın bir arada olduğu modeller tercih edilmelidir. Vücut hatlarını çok belli etmeden, şıklığı ve zarafeti ön planda bulunduran abiye modelleri, kadınlar açısından kurtarıcı olmaktadır. Tesettür abiye modellerinde dikkat edilecek önemli bir husus ise kıyafetin üzerine yapılan işlemelerin kıyafetle ne kadar uyumlu olduğu, türban ve diğer parçaların birbirleriyle ne şekilde kombin edildiğidir. Alakasız işleme ve taşlar, göz yorgunluğuna, kötü bir görünüme ve karışıklığa sebep olmaktadır.

 

Tesettür abiye modellerinde abiyenin yapıldığı kumaşın kalitesi de diğer unsurlar kadar önem taşımaktadır. Kalitesiz bir kumaş, kıyafetin modeli ne kadar güzel olursa olsun kötü bir görünüm oluşmasına neden olmaktadır. Abiye elbise eğer mat bir kumaşa sahip ise kullanılacak türban parlak tercih edilmeli, eğer elbise parlak bir kumaşa sahipse türban mat olmalı yani mutlaka zıtlık yaratılmalıdır.

 

İnternet Üzerinden Abiye Almanın Avantajları Nelerdir?

 

İnternette, her zaman klasik bir alışverişten daha fazla seçenek bulunmaktadır. Aynı zamanda internette, abiye modelinin kombin edilme biçimlerini de görmek mümkündür. İnternet üzerinden alışveriş yapmanın bir diğer avantajlı tarafı da fiyat aralığını belirleyip ona göre alışveriş yapabilmektir. Herkesten farklı bir abiye kıyafete sahip olmak isteyenler için Moda Selvim, özel tasarım abiye kıyafetleri de müşterilerine sunmaktadır. Bu sayede, daha önce görülmemiş ve kullanılmamış abiye modellerine de sahip olmak mümkündür.

 

Büyük beden tesettür abiye bulmakta zorlanan kişiler de Moda Selvim aracılığıyla rahatlıkla bedenlerine uygun abiye modelini bulabilmektedirler. Aynı zamanda bir diğer kolaylık da yurt dışından alışveriş yapmak isteyen kişiler için sağlanmakta ve yurt dışına da kargo gönderilebilmektedir.

 

 

Abiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir ?

 

Yaz aylarının gelmesiyle daha da sıklaşan düğünler, kınalar, davetler, partiler kadınların endişeye kapılmasına sebep olur. Her kadının kafasın da bugün ne giymeliyim sorusu dolaşır. Bu tarz yerler kadınların birbirleriyle şıklıklarını yarıştıkları yerlerdir. Akla gelen ilk giysi ise abiye olacaktır. Her kadın giydiği abiye ile bakışları üzerin de hissetmek isteyecektir.

 

 Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Her kıyafette dikkat edilmesi gereken noktalar olduğu gibi abiye seçerken de oldukça dikkatli olmamız gerekmektedir. Abiye elbiseler de özen gösterilmesi gereken ilk nokta alacağımız elbisenin kumaşı olmalıdır. Düğün, kına, nişan gibi etkinlikler de saten ve polyester kumaşları tercih etmeliyiz. Toplantı ve yemek tarzı etkinlikler de ise şifon ipek ya da saten kumaşları tercih etmeniz de fayda vardır. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise mekandır. Eğer açık hava da bir etkinliğe katılacaksanız koyu renk abiye seçmeli ve şık takılar kullanmalısınız.

 

Kapalı bir mekan da geçecekse gününüz daha sade ve açık renk bir abiye tercih edebilirsiniz. Ve bunların yanın da cesaretli olmanız en önemli noktadır. Seçeceğiniz bir abiye elbisenin size yakışmayacağını düşünmeden denemeniz gerekmektedir. Çünkü her kıyafet askı da durduğu gibi durmayacaktır. Vücudunuz da beğendiğiniz yerleri ortaya çıkarmalısınız. Bundan da asla çekinmeyin. Sadece her işin bir dozu olduğu gibi abiye seçerken de abartıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Abiye modellerin de en dikkat çeken yerler sırt ve bacaklardır. Sırt ve bacak dekoltesi vermeniz zarif görünmenize sebep olacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da aksesuarlar olacaktır. Işıltılı taşlar kıyafetinizin daha da şık durmasını sağlayacaktır. Seçerken vücut hatlarınıza en uygun olan abiyeyi seçmeye özen göstermelisiniz. Bu sizin daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.

 

Abiye seçimi olarak en çok zorlanan bayanlar ise vücut yapısı iri bayanlardır. Onlar daha çok hatlarını saklamaya çalıştıkları için abiye elbise seçmek konusunda zorlanacaklardır. Abiye elbiseler de göbek saklamanın en kolay yolu, bel hizasına gelmeden genişleyen modelleri tercih etmektir. Ayrıca bedeninizi saran üzerinize yapışan modelleri tercih etmemelisiniz. Seçeceğiniz abiye elbisenin rengi ise koyu olmalıdır. Aynı zaman da bir korse yardımıyla hatlarınızı biraz da olsa kapatabilirsiniz. Bu noktalara dikkat ederek üzerinize yakışan abiye modelini seçebilirsiniz.