Hangi Özel Gün İçin Hangi Abiye Seçilmeli 

Kadınların özel günlerinde, evlilik, nişan, kına gibi özel davetlerde daha özenli elbiselere ihtiyaç vardır. En sevdiğiniz gece elbiseleri, kına gecesi gibi törenlerde giyilmek için üretilip tasarlanıyor. Çünkü tesettür abiye elbiseler daha çok o özel gecelerde tercih ediliyor. Bu tasarımların yanı sıra krep veya şifon benzeri kumaşlardan üretilen tesettür abiye modelleri de tasarlanıyor. Fakat kullanımları çok yaygın değildir.

Gece Elbisesi Hangi Noktalara Dikkat Edilerek Seçilir?

Öncelikle tesettür abiye seçimi yapılırken kullanım yeri ve zamanının belirlenmesi tavsiye edilir. Yani gece mi gündüz mü kına ile mi yoksa özel davetle mi giyileceğini belirlemek gerekir. Örneğin tesettür abiye düğün gibi sade bir tören için giyiliyorsa sade bir model seçmelisiniz. Aynı şekilde düz renkler de tercih edilebilir.

Örneğin bej ile siyahı kombinleyebilir ya da lacivert ve füme renkleri kombinleyebilirsiniz. Düğün, kına, özel kutlamalar ve daha fazlası için tesettür abiye ihtiyacınız olacaktır. Buna karşılık daha sade tesettür abiye elbiseler tercih edilebilir. Renk olarak çok koyu olanlar tercih edilebilir.

 Tesettür abiye elbise kombin oluştururken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Ayakkabı çantası seçimi ve takı aksesuarı seçimi, giyeceğiniz tesettür abiye elbisesi tarzına uygun olmalıdır. Aksi takdirde, tesettür elbisesi korkunç görünebilir.

Tesettürlü Hanımların İlk Dikkat Etmesi Gereken Nokta

Tesettür abiyede dikkat edilmesi gereken ilk şey gece elbisesinin kumaşıdır. Yani sadece kumaşın rengi değil kumaşın cinsi de önemlidir. Ayakkabı ve çantalar tesettür abiye modeli ile uyumlu olmalıdır. Örneğin, abiye elbisenize benzer renkte ayakkabı ve çantalar seçebilirsiniz. Moda uzmanlarına göre tesettür abiye ile en uyumlu topuklu ayakkabılar, burnu kapalı ayakkabılar. Ayrıca aksesuar ve takı seçiminde aşırıya kaçmamak gerekir.

Aşırı takılar bir tesettür abiye elbisenin şıklığını ve kalitesini gölgeleyebilir. Bu konuda abiye giyime uygun takılar, aksesuarlar, ayakkabılar ve eşarplar her şeyin önüne geçecektir. Tesettür abiyelerdeki ince ayrıntılar, zariflik destekleyen unsurlardır. Minik ışıltıları, minik takılar, minik bronşlar ve çok kabarık olmayan elbiseler bu tarzı destekleyen ayrıntılardır. Elbette ki herkes aynı tarzda giyinmek zorunda değil. 

Tesettür Abiyelerin Sezon Yenilikleri

 

Tesettür abiye kıyafetler özel günlerde kadınların zarafetini ortaya çıkartan ve güzelliklerini pekiştirerek kendilerini göstermelerine yardımcı olan parçalardır. Abiye seçimlerinde uyulan bazı kriterler sayesinde kadınlar görünümlerini zenginleştirebilir ve günümüz modasına uyumlu bir görüntü sergileyebilir. Trend bir abiye görünümü elde etmek için sezon yeniliklerini ve günümüz moda anlayışlarını takip etmek gerekiyor. Bu sayede abiye seçimlerinde daha doğru kararlar verilebilir ve elbise tercihlerinde hataya düşülmeden kusursuz bir şıklık yaratılabilir. Sezonun biye yenilikleri ve moda detayları şunlardır:

 

– Renkler:

 

           Tesettür abiye kıyafetlerin trend bir görünüme sahip olması için öncelikli olarak elbiselerde sezon renklerine yer verilmelidir. Abiye kıyafetlerde bu sezon bordo, lacivert ve yeşil tonlarının yoğun bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Bu renklerin yanı sıra pudra tonları ve siyah abiyeler de oldukça popüler ürünler arasında bulunuyor. Abiyelerin renklerine karar verirken ten rengi ile uyumlu olmasına dikkat etmek abiye şıklığınızı arttıracak ve elbisenin ruhunu yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

 

– Abiye detayları:

 

           Tesettür abiye kıyafetlerde bu sezon volanlı ve kabarık omuzlar önde gelen akımlar arasında. Dikkat çekici omuz detaylarına sahip abiye seçimleri trend bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır. Abiyeler de kullanılan işleme detayları romantik bir havayı size getirirken bu sezonun en popüler abiye akımları arasında da bulunuyor. İşleme tercihlerinde parlak detayların kullanılmış olmasına dikkat etmeli ve işleme şıklığının vurgulanmasına özen göstermelisiniz. Abiye kıyafetlerle birlikte kullanılan dantel detaylarda sezon şıklığını yansıtmanızı sağlayacak olan diğer bir alternatiftir. Dantel detayını baştan aşağı kullanabilir veya sadece elbiselerin kol, yaka ve eteklerinde kullanarak diğer sezon trendleri ile bir araya getirebilirsiniz. Bu sezon abiye kıyafetlerde payet kullanımı da görülmektedir. Ancak trend bir payet şıklığı yaratmak için payet detayını kemer, yaka ve kol gibi detaylarda kullanmalı, kıyafetin bütününe bunu yaymamalısınız.

 

– Şallar:

 

           Tesettür abiye kıyafetlerle birlikte kullanacağınız şallar elbiselerin renginden farklı olmalıdır. Bu sezon özellikle gümüş ve altın tonlarında şalların abiye kıyafetlerle kullanımı oldukça yoğun bir şekilde görülmektedir. Elbisenin sahip olduğu altın veya gümüş detaylara göre şal seçimleri gerçekleştirilerek abiye şıklığı tamamlanabilir.

 

Abiye Kıyafetleri Nerelerde Giyilir?

Bayanların özel giyim alternatifleri arasında ön planda tercih olan abiye kıyafetler giyim tercihi olarak özel davetlerde giyilebildiği gibi düğün merasimlerinde de girilebiliyor. Bunun yanında nişan törenleri ve özel davetler için de özel bir giyim tercihi haline gelen abiyeler, şık tasarımlarıyla bayanların özel giyim amaçlı olarak tercihi oluyor.

 

 Abiye Kıyafeti Seçiminde Öne Çıkan Tasarımlar

 

           Abiye kıyafet seçilirken öncelikle son dönemin trendi olan modeller ve kişisel beğeni ölçüleri göz önünde bulundurulmalıdır. Moda olan kıyafetler giyilerek ortamda uyumlu bir görünüm oluşturulurken aynı zamanda kendi tarzınızı yansıtan ve size has özellikleri gösteren kombin detaylarıyla karakteristik özelliklerinizi kıyafetinizle yansıtabilirsiniz. Son dönemin en trend abiye kıyafet tercihi olan ve bayanları dikkat çekici bir görünüme kavuşturan dantel ceket görünümlü balık abiye modeli özellikle lacivert – gold renk tasarımlı modeli ile bayanların özel tercihi oluyor. Bu model düğün merasimlerinde, nişan merasimlerinde ve yemek davetlerinde giyilebileceği gibi özel günler için de ideal bir alternatif olması yönünden işlevsel bir abiye modelidir. Öne çıkan renkleri olarak lacivert – gold tasarımı tercihini ele aldığımızda bu modeli ipek şal tercihi ya da ipek eşarp tercihi krem rengi ile tercih edildiğinde uyumlu bir tarz oluşuyor. El çantası ve lacivert kadife kemer ile bir saray kadını havasına bürünen bayanlar bel bölgesi dar kesim olan balık eteği ile bu kıyafet sayesinde ince bir yapıya da kavuşuyorlar.

 

 Abiye İle Tarzınızı Yansıtın

 

           Abiye kıyafetlerle genellikle klasik giyim tercihi oluşturulurken aksesuarı tercihleri ile bayanlar kendi tarzlarını yansıtma imkanına kavuşuyor. Örnek olarak tül ve dantel detaylı abiye elbise ele alındığında bu elbisenin ana hatları sabit iken bayanlar tercihlerine göre eşarp çanta ve ayakkabı tercih ederek bu kıyafeti kendi tarzlarına uydurabilirler. Pembe renk olan bu kıyafetinin üzerine beyaz dantelli işlemelerle şık bir görünüm oluşan bu modelle bayanlar özgür şekilde seçecekleri çantayla bu modeli özelleştirebilirken şal ve eşarp tercihleri ile de özgür seçimleri yapmaları mümkündür. Her tarza göre tasarlanmış özel abiyeleri özel aksesuarlarla kombinleyerek tarzınızı da yansıtabilirsiniz.

 

Abiye Kıyafet Seçimiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Özel bir gece, davet ya da düğün, nikâh gibi önemli günlerde kadınların tercihi abiye abiye kıyafetkıyafetten yana olmaktadır. Abiye kıyafetler, şık ve gündelik hayatta tercih edilemeyecek kıyafetlerdir. Abiye kıyafetin en sadesi bile günlük hayatta tercih edemeyiz. Abartıya kaçmış oluruz.

 

Abiye kıyafet tercihimizi sadece beğendiğimiz modele göre seçmemeliyiz. Vücut tipimizi bilip, buna göre seçimler yapmalıyız. Mesela göbek bölgemizde fazlalık varsa saten kumaşlardan ya da bel dekolteli abiyelerden uzak durmalıyız. Ya da mini elbiseler zevkimize hitap ediyor olsa da düzgün olmayan ya da çok toplu bacaklara sahipsek mini kesimleri tercih etmemeliyiz. Bunun gibi birçok püf noktaya dikkat edersek oldukça şık bir görüntüye kavuşmamız mümkündür.

Peki dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Bunlara kısaca değinecek olursak, dekolte tek bir yerde göze çarpmalı mesela. Hem sırt hem bacak hem de göğüs dekoltesi vermek, şıklıktan çok uzak olduğu gibi basitliğe doru yaklaştırır bizi. Bu yüzden seçimimizi buna göre yapmalıyız. Bunun dışında göğüs bölgesi önemlidir. Abiye kıyafetlerde son zamanlarda askısız yani straplez modeller ön plana çıkmaktadır. Trend olabilir fakat en çok bilinen klişe bir gerçek var ki moda aslında insanın kendine yakışanı giymesidir. İşte tam da bu söze uygun olarak büyük göğüslere sahipsek ve sırf moda diye straplez model bir abiye tercih edersek hiçte hoş olmayan bir görüntüye kavuşmuş oluruz.

 

Son zamanlarda abiye kıyafetler içinde uçuşan modeller hemen kendini fark ettirmektedir. Uçuşan bu kumaşlarda genellikle tülden faydalanılır. Mesela şık bir davette ya da nikâhta bu uçuşan kıyafetlerden faydalanabiliriz. Bir de açık alandaysa daha hoş bir konsept olmaktadır ve tam uyumu sağlayabiliriz. Abiye seçiminde balık kesim modeller yine çokça tercih edilenler arasındadır. Balık kesimleri uzun boylular daha çok tercih etmeli çünkü kesimi ve üretimi itibariyle adeta uzun boya yakışır bir kesim olmuştur.

Tabi ince bir belin olması gerektiği hiç tartışmasız bir gerçektir. Abiye kıyafet giyerken başka bir dikkat edilmesi gereken nokta ise iç çamaşırıdır. Belli olmayacak ve şıklığımızı bozmayacak seçimler yapmalıyız. Saçlarımız ve ayakkabılarımız da önemli dokunuşlardandır ve topuklu ayakkabı abiyelerin olmazsa olmazıdır.