Eskimeyen Moda: Tunikler

tunikTunik, sözlükte pantolon ve ya etek üstüne giyilen, genelde dizlere kadar uzanan bir üst giysisi şeklinde tabir edilir. Genellikle yazlık giysilerin arasında yerini alır. Trend bir kadın kıyafetidir. Özellikle muhafazakar genç bayanların üst giysi kategorisinde en çok tercih ettiklerinden biridir diyebilirim. Uzun ve salaş olması bayanları rahat ettirir. Çoğunlukla bir pantolon ya da taytla kombin edilen bu giysi, oldukça popülerdir.

Mağazalardan ve ya internet üzerindeki alışveriş sitelerinden beğenip satın alabileceğiniz gibi, kendi evinizde, kendi salaş tuniğinizi de dikebilirsiniz. Elinizdeki penye, şifon gibi kumaşları değerlendirmeniz için en iyi şanslardan biri olacaktır. Her renkte, birçok biçimde bu üst giysi türünden bulabilirsiniz. Kış ve yaz modelleri için ayrı ayrı koleksiyonları oluşturulur. Örnek verecek olursak, haki yeşili ve narçiçeği renklerinde bu parçayla bol bol karşılaşabilirsiniz.

Tunik için çoğunlukla ince kumaşlar tercih edilir. Şifon tuniklere yaz mevsiminde genç bayanlar üzerinde fazlasıyla rastlayabilirsiniz. Tabii ki sadece şifonla sınırlı değil. Penyeden oluşan modeller de bayanlar arasında sevilerek kullanılır. Gömlek veya kapüşonlu olanlarını da çok fazla görebilirsiniz çünkü yine kadınlar arasında, hem en rahat hem de en salaş tarz için kullanılır. Fazla kombin gerektirmez, altına giyeceğiniz bir etek, pantolon veya taytla bu iş tamamdır. En büyük özelliği zaten rahat olmalarıdır.

Etekle de kombin edilebildiğini söyledik ancak, daha çok etek zahmetinden kurtarması bayanları fazlasıyla cezp eder. Fiyatlarının da çoğu zaman cazip olması, bayanları artık tamamen kendine çeker. Bu yüzden en çok kullanılan parçalardan biri haline gelir. Ve yine bu yüzden, markalar tarafından sürekli olarak üretilir. Genellikle yaz mevsiminde rastladığımız gibi, her mevsimde bayanlar üzerinde görebilirsiniz.

Çoğunlukla dizlere kadar uzanan bir giysi diye tabir ettik ancak, tabii ki daha kısa olanları da var, bu şekilde sınırlandırmak mümkün değil. Şu aralar tesettür modasında en çok takip edilen ürünlerden biri olan bu salaş modelleri, kolye ve kemer gibi aksesuarlarla kullanarak rahatlığı şıklığa dönüştürebilir ve her yerde kullanabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın