Eşarp Ve Eşarp Kültürü

esarpEşarp, tesettürlü bayanların kıyafetlerini tamamlayan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Geçmişten günümüze üretimi devam etmekte olan eşarp, farklı modeller ve şekillerle bayanların beğenisine sunulmaktadır. Tesettürlü bayanların vazgeçilmezi olan eşarp, aynı zamanda farklı model ve tarz oluşturmak isteyen bayanlar tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır.

Çeşitli kumaşlarla üretimi mümkün olan eşarp üretiminde, genellikle ipek ve rayon gibi kumaş çeşitleri tercih edilmektedir. Bu kadar çeşitlilik söz konusu iken elbette kalite ve görünüm açısından farklılık gösterebiliyorlar. Birçok eşarp firması sürekli yeni modeller üretip piyasaya sürerek farklılıklarını sürdürmek istemektedirler. Eşarp üretim kalitesine bağlı olarak zamanla şeklini ve görüntüsünü kaybedebilmektedir. Eşarp kalitesi ile ön plana çıkan bir üründür. Bu nedenle eşarp seçimlerinde, üretim kalitesinde ki standartları göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Tesettürlü bayanların vazgeçilmezi olan eşarp, onları şık ve hoş gösterdiğini gibi aynı zamanda rahat ettirmelidir.

Eşarp modelleri oldukça çeşitli olduğu için, her zevke ve göze hitap eden seçenekler mevcuttur. Değişik renkler ve desenlerle beğenilere sunulan eşarpların yanı sıra sadeliği seven bayanlar için de çok şık eşarp modelleri görmek mümkündür.

 Eşarp üretimi yapan öncü ve tanınmış firmalarla birlikte, yan sanayi olarak bilinen bazı firmalar, imitasyon diye tabir edilen taklit ürünler üretmektedirler. Beğenilen markaların çeşitli ürünlerinde getirmiş oldukları yenilikler, özellikle genç kesime daha çok hitap etmeye başlamıştır. Renk renk ve model model eşarpları günlük yaşantımızda bir çok bayanın kullandığını görebilmekteyiz.

Piyasada ki eksikliklerden birisi ise, eşarp tasarımcısının çok az olmasıdır. Bu sebeple sektörün önde gelen firmaları moda tasarımcıları ile çalışmaktadırlar. Koleksiyon tasarımları yapan modacılar zaman zaman bu sektörde de kendilerini göstermekte ve piyasaya renk katmaktadırlar. Tüm bunlara rağmen ne yazık ki, ülkemizde ki eşarp tasarımları yeterlilik göstermemektedir. Bu sebeple yurtdışından ithal edilen ürünlerin çalışmaları örnek alınarak, yeni eşarp çeşitlerini hayata geçirmeye çalışan firmalar sıklıkla görülmektedir. Aynı zamanda İtalya’da bulunan desen stüdyoları ile çalışan firma sayısı da oldukça fazladır. Dolayısıyla sezon trendlerinin büyük bir bölümünde eşarplar görülmektedir.

 

Bir cevap yazın