Eşarp Nedir?

esarpKadınların başlarını örtmeleri için kullanılan ipek kumaştan olan örtü çeşitlerine eşarp denilmektedir. Eşarp genellikle tesettürlü bayanların ve genç kızlarımızın tercih ettiği başörtü çeşididir. Tesettür kıyafetlerini tamamlayan faktörlerden biri haline gelen eşarp geçmiş zamandan bu güne kadar farklı model ve kumaşlarla üretimine hızla devam edilmektedir. Özellikle tesettür giyim tarzına uyan kızlar ve kadınların sayısının hızlı bir şekilde atışı sebebi ile ve bayanların eşarp yapım tarzlarında farklılıklar oluşturmuşlardır.

 

Eşarp nasıl kullanılır?

 

Eşarp genellikle ipek ve rayon gibi farklı kumaş türlerinden imal ederek tesettürlü bayanların kullanımına sunulmuştur. Eşarp türleri farklılıkları ve kaliteli görünüşleri ile bazı zamanlarda birbirinden ayrı düşebilmektedir. Eşarba duyulan yoğun ilgi nedeniyle birçok tesettür firması eşarp üretimine de yönelerek birbirinden farklı kaliteli ve şık eşarp modelleri ile farklılıklar göstermeye devam etmektedir.

 

Eşarbın kaliteli olması kendin fark ettiren bir tesettür ürünün olurken kalitesiz bir eşarp ise kullanıcılarını zaman zaman yorarak belli bir zaman sonra bozularak kötü bir görüntü oluşmasına sebep olabilir. Eşarp genellikle örtünmeden önce içine bone k takarak örtülür ve toplu iğneler ile şekillendirilerek günlük hayatta ve her yerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

 

Eşarp alınırken nelere dikkat edilmelidir?

 

Eşarp modelleri çok fazla olduğu için her zevke ve beğeniye hitap edebilen eşarp modelleri mevcuttur. Değişik modellerde ve tarzlarda eşarp modellerini tercih edilmesinin yanı sıra sadeliğe önem veren bayanlar için sade ve cıvıl cıvıl renkli eşarp çeşitleri de bulunmaktadır. Ayrıca eşarp alırken dikkat etmemiz gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi alacağımız eşarp renginin eşarbı kullanacak kişini yüz rengine uyum sağlayacak (eşarbın rengi yüz rengine yakışmış olmalı) Eşarp modelleri ve renkleri giyilen kıyafetin rengine ve modeline uyum sağlayabilecek renkte olarak birbirleri ile uyum sağlamalı, Eşarbın kalitesinden ve fiyatından önce kullanım kolaylığı olması gerekmektedir.

 

Ayrıca eşarp ufak tefek durumlarda çabuk kırışabilme gibi sorunlarının olmaması ve eşarp hiçbir şey yokken kullanan kişini başından kaymaması gibi sorunları olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca tesettür giyimim yaygın olduğu zamanlarda tesettür eşarp diye nitelendirilen ve tesettür kombinleri arasında yer alan eşarp modelleri oldukça yaygınlaştırılmıştır.

 

Bir cevap yazın