En Çok Tercih Edilen Abiye Modelleri Hangileridir?

 

Tesettür giyim en çok tercih edilen modellerinden biri olan abiye kıyafetler farklı modelleri ile farklı dizaynları bayanlara alternatif giyim seçenekleri sunuyor. Bayanlar bu modeller arasından amaçlarına göre ve beğenilerine göre tercihler yapıyor. En çok tercih edilen modellere baktığımızda şu dizaynların öne çıktığını söyleyebiliriz.

 

 Etek Ceket Tasarımları

 

Modern dizaynları ile bayanların en çok tercih ettiği tesettür modellerinden biri olan etek ceket şeklinde hazırlanmış abiye kıyafetler tasarım ve renk modelleri ile bayanların tercihi oluyor. Pul payet ceketli abiye tesettür modeli göz kamaştırıcı tasarımı ile bayanların en çok tercih ettiği ceketli abiye modellerindendir. Bu modelin ceket kısımları tamamen parlak malzeme ile tasarlanmış olup bel bölümünde işlemeli kemer detayı vardır. Kıyafetin iç kısmında ise balık etek tasarımı görülürken bu eteğin ince tasarımı bayanları zarif ve narin bir yapıya kavuşturuyor. Ceketli diğer modellere baktığımızda ise ceket görünümlü işlemeli abiye tasarımı bayanların bir diğer özel tercihi oluyor. Bu modelin renk tercihi olarak saks, bordo, yeşil, sarı ve mürdüm gibi renkler varken etek kısmındaki nakış işlemeleri de bu tasarımı bir saray kadını havasına büründürüyor. Ceketin kol kısmında bulunan Osmanlı işlemeleri ile beraber manşet kısmındaki uyumlu nakış tasarımları bu kıyafeti özel bir dizayn haline dönüştürüyor. Tasarımda öne çıkan diğer unsurlar da eşarp ve ayakkabı tercihidir. Nakış ile uyumlu renkte olan eşarp ve ayakkabı da altın renginde seçilerek bir saray kadını edasında davetlere katılmak mümkündür.

 

 Etek Ceket Tasarımında Aksesuar Uyumu

 

Etek ceket olarak tasarlanmış olan abiye kıyafetlerde aksesuarlar da oldukça önemlidir. Aksesuar tercihi olarak öncelikle topuklu ayakkabı tasarım ile bütünleşen klasik bir görünüm oluşması sağlanıyor. Topuklu ayakkabının rengi kıyafet ile değil daha çok seçilen çanta ile uyumlu olmalıdır. Çanta ayakkabı eşarp üçlemesinin renk uyumu önemli iken bu üçlemenin tasarım ve renk tercihi ana kıyafetle de zıt renkte olmayıp benzer tonlarda olması önemlidir. Kombin oluştururken kişisel renk tercihleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Böylece göze hoş gelen uyumlu bir ceket etek tasarımlı abiye kıyafeti kombini yapılmış olur.

 

Bir cevap yazın