En Çok Kullanılan Eşarp Modelleri

 

  LUİS CARDEN        Eşarp, renkleri ve biçimleriyle günümüzde birçok seçeneğe sahip ürünlerden biridir. Tesettürlü bayanların eşarbı tercih etme nedenleri görünüm olarak zarif bir duruşa sahip olmasıdır. Elbette ki bayanın zarafetini ön plana çıkaran bu ürünler, tarz olarak da birçok seçeneğe sahip. Kullanılan kumaşın türü, ince ve kalınlıklarına göre de kategorilere ayrılan eşarplar şunlardır:

 

Sura ipek eşarp

 

Tamamen saf ipekten üretilen bu eşarpların kullanımı, saf ipek olduğu için ilk kullananlara yapımı oldukça zor gelebilir. Parlak ve yumuşak bir dokusu vardır. Genellikle canlı bir dokusu vardır. Üretilen bu eşarplar çok çeşitli desenler tercih edilerek üretilmiştir. Oldukça güzel desenlere sahip olan bu eşarplar bayanlar tarafından tercih edilen ürünler arasında bulunmaktadır.

 

Twill ipek eşarp

 

Bu eşarp kumaşı da 0 ipekten üretilmiş özel bir kumaştır. Sura ipek eşarptan farkı ise kumaş olarak twill kumaşının biraz daha kalın olmasıdır. Kumaşın kalın olması, kullanımını oldukça rahat kılıyor.

 

Twill eşarp

 

İpek kullanılmadan sadece twill kumaşıyla üretilen bu eşarp türü fiyat olarak ipek eşarplara göre daha uygundur. Kalın kumaş kullanımını daha kolay kılar.

 

Saten eşarp

 

Parlak ve kaygan kumaştan üretilen bu eşarp türü çok kaygan olduğu için kesinlikle bone ile kullanılmalıdır. Son yıllarda kullanıcı sayısı azalmıştır.

 

Jakarlı eşarp

 

Bu eşarplar dokuması sırasında desenlendirilen eşarplardır. Kesinlikle kayma yapmaz ve kullanımı da oldukça kolaydır.

 

Rayon eşarp

 

Bu eşarp türü polyester kumaştan üretilir. Fakat görünümü ve dokusu ipek eşarpları andırır. Polyester kumaştan elde edilen bu ürün de kesinlikle kayma yapmaz. Fiyat olarak da uygun olduğu için bayanlar tarafından tercih edilmiştir.

 

Bu eşarp türlerinin kullanım şekilleri de farklılık gösterebilir. Son yıllarda en çok kullanılan eşarp türü olarak ipek eşarplar kullanılmaktadır. Görünüm olarak çok zarif ve alımlı gösteren bu eşarplar fiyat olarak diğer çeşitlerine göre oldukça yüksek gibi duruyor. Fakat fiyatının yüksek olması ticari anlamda alımını azaltmamış ki şu an toplumda en çok tercih edilen ürünler arasında yerini alıyor. Yaz aylarında ince kumaşlar tercih edilirken, kış aylarında kalın kumaşların tercih edilmesi sağlık açısından da faydalıdır. Bayanlar tercihlerinde bunu da göz önünde bulundurmalıdırlar.

 

Bir cevap yazın