Elbiselerde Eskiye Dönüş Modası

 

Modada zaman zaman eski kıyafetler ve eskiden moda olan kıyafetler tekrar moda haline gelir. Bir döneme damgasını vuran belirli tarzdaki kıyafet seçenekleri arasından belirli parçalar tekrar gün yüzüne çıkartılarak yeniden yorumlanır ve sergilenir. Bu durum moda dünyasında yeni fikirlerin bulunamadığı için değil bir döneme damgasını vuran kıyafetlerin aslında her dönem beğenildiğini göstermek için yapılır. Gerçekten günümüzde eski tarz gerek yöresel kıyafetleri gerekse çağ kıyafetlerini yeniden gördükçe kendimizde alıp kullanmak istiyoruz.

 

Beğenilen Yöresel Kıyafetler

 

Eski kıyafetler arasında hiç şüphesiz en beğenilenler arasında yöresel kıyafetler bulunuyor. Çünkü kendi geleneklerimize göre giyinmeyi zaman zaman bizde istiyoruz. Tesettür elbise modası bu isteği göz ardı etmeyerek eski kıyafetleri bu yıl tekrar yorumladı. Bu sayede kıyafetleri gerek günlük hayatta gerekse özel günlerde yeniden giyebilme şansınız olacak. Gotik bir hava veren bu elbiselerden mutlaka bir tane almalısınız.

 

Yöresel Tesettür Elbise Modelleri

 

Yerel kıyafetleri ve eski zamanda giyilen dönem kıyafetleri bu sene tesettür elbise modelleri arasında görmeniz mümkün. Sadece elbiseleri değil takı, eşarp, pardesü çeşitlerinde de bu yorumu görmek mümkün. Yöresel kıyafetler genellikle günümüzde özel günlerde ve özel davetlerde giyiliyor. Özellikle kına gecelerinde bu kıyafetler hem gelin olacak kız hem de arkadaşları tarafından otantik bir hava vermek için tercih ediliyor.

 

Günlük Hayatta Yöresel Kıyafetlerin Yeri

 

Günlük yaşamda yöresel kıyafetleri görmek pek mümkün değil. Yalnızca bazı yerlerde yerel halk tarafından hala giyilen ve tercih edilen bu kıyafetleri şehir hayatında görmek mümkün değil. Ancak eskiye dönüşün sıklıkla yaşandığı ve yeni yorumlarla eski kıyafetlerin yeniden hayat kazandığı moda dünyası tesettür elbise modellerinde bu sene hem günlük hayat için hem de özel davetler için gidilebilecek eski tarz ama modern kıyafetler bulunuyor. Bunlara birde otantik takılar ve süslemeler eklendiğinde tam bir dönem elbisesi havası veriliyor. Örneğin yakası dantelli çan elbise modelleri, uçları süslemeli elbise modelleri gibi pek çok eski tarz kıyafetler içinde yaşadığımız modaya uydurularak yeniden kadınların beğenisine sunuldu.

Bir cevap yazın