Ekonomik Alışveriş Yapmanın Püf Noktaları

tesettür giyimVücut tipini bilmek, kıyafet modellerini seçerken lazım olan bir faktördür. Kıyafet kesimlerinin vücuda uyum sağlayıp sağlamayacağı ilk bakışta rahatlıkla anlaşılır. Birinin üzerinde güzel duran bir kıyafet, herkes için aynı güzellikte durmayabilir. Özellikle tesettür giyim modelleri daha bol kesimlerden ibaret olmakla birlikte, beden ölçülerine uygun üretilir. Dolayısıyla vücut tipine uygun bir kıyafetin doğru bedenini bulmak önemlidir.

 

 Beden Ölçülerinizi Belirleyin

 

Herkesin beden ölçüsünü bilmesi de giyinmede önemlidir. Boy uzunluğunuz, omuz genişliğiniz, bel kalınlığınız beden seçiminde dikkat edilecek özelliklerdir. Özellikle internet üzerinden, denemeden tesettür giyim alışverişi yaparken doğru beden ölçülerinde kıyafet almaya dikkat edilmelidir. Online satış siteleri her türlü kıyafet için değişik bedenleri bulundurmaktadır. Dolayısıyla beden ölçüsünü bilen herkes için istenen ölçülerde kıyafet seçilebilmektedir.

 

 Alışverişten Önce Dolabınıza Göz Atın

 

Alışverişten önce muhakkak elbise dolabına göz atılmalıdır. Dolapta olan kıyafetleri bilmek alışverişte her yönden artı kazanımlar getirir. Aynı renk ve modelde benzer kıyafetlerle eve dönmek veya online sipariş vermek ekonomik bir alışveriş olmayacaktır. Bunu fark ettiğinizde değişim ve iade talebinde bulunmak isteyebilirsiniz. Bu konuda online siteler sorun çıkarmıyorlar, koşulsuz iade ve değişim hizmeti veriyorlar. En iyisi evden çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlamak her zaman akıllıca olacaktır. Mümkün olduğu kadar da bu hazırlanan listeye uymak da önemlidir.

 

 Gereksiz Alışverişten Kaçının

 

Devir ekonomi devri olduğundan israftan kaçınmalısınız. Eğer iki parça arasında kararsız kaldı iseniz daha sade ve düz olanı seçin. Sade renkler hemen hemen her türlü kombine uyar. Ucuzu tercih etmek yerine işinize en çok yarayanı seçin. Alışverişi asla aceleye getirmeyin. İnternette tesettür giyim satan birçok sitede ürün karşılaştırma ve ürünleri bir arada görebilme imkanı bulunmaktadır. Aceleye getirmediğiniz alışverişte kafanız rahat olursa aldığınız parçalar daha çok içinize siner.

 

 Ten Renginize Uygun Kıyafetler Seçin

 

Cildinize ve teninize en çok yakışan rengi seçin. Ancak bu renk dışında kendinize bir şans tanıyın ve farklı renklere de yönelin. Sabit renkler kullanarak bütün görünümünüzü benzer hale getirebilirsiniz. Farklılık yaratmaktan çekinmeyin. Cildinizle uyuşmayan, üzerinizde daha kapalı bir görüntü yaratan kıyafetlerden uzak durun.

 

Bir cevap yazın