Doğru Tesettür Kombin Nasıl Yapılmalı ?

 

Herkesin şık ve zarif görünmeye hakkı olduğu gibi muhafazakâr bayanların da şık olmaya hakkı vardır. Neye göre şık ve neye göre uyumlu olması gerektiği konusunda da bilgili olunması elbette önemlidir. Özellikle tesettür giyim tercih edenlerin kombin yapmak için özel çaba harcaması gerekmektedir.

 

Hem şık olmanın hem de tesettür ruhunu bozmamanın ayrıntılarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Etek, şal, çanta, tunik, elbise, ayakkabı, ferace, kap, kaban, ayakkabı tüm bunların nasıl kombinlenmesi gerektiği konusunda sıkıntı duyanlar için pek çok tasarımcının kombin alternatifleri bulunmaktadır. Özellikle tesettür giyim üzerine online olarak satış yapan Modaselvim sitesin tasarım kombinleri görmek ve satın almak mümkün olmaktadır. Kombin yapmaya dair dikkat edilmesi gereken bazı hayati detaylar bulunmaktadır. İşte hayat kurtaran bu detaylar aşağıda yer almaktadır.

 

DAR KIYAFETLERDEN KAÇININ

 

Tesettüre uygun kombin yapmak isterken ilk başta vücut hatlarını belli etmeyen dar kıyafetlerden kaçmanız gerekmektedir. Dar ve vücut hatlarını olduğu gibi belli eden tesettür kıyafetler hiç hoş bir görünüm sergilememektedir. Pek çok tesettür markasının da bu konuya karşı hassas davranması gerekmektedir.

 

EŞARP VE ŞAL SEÇİMİ KONUSUNDA DİKKATLİ OLUN

 

Tesettür kombin yapma konusunda can alıcı noktalardan birisi de doğru şal ve eşarp seçimidir. Eşarp ya da şal seçimi yaparken mutlaka kıyafete uygun olarak seçilmesi gerekmektedir. Yaşı genç olanların desenli eşarplar yerine daha düz sade şalları tercih etmesi çok daha doğru bir yaklaşım olmaktadır. Tabi ki renk uyumu konusunda da dikkatli olmanız gerekmektedir.

 

TEN RENGİNİZİN UYUMUNA DİKKAT EDİN

 

Elbise seçiminde bulunurken mutlaka ten renginize yakışan renkleri tercih etmeniz gerekmektedir. Kombin oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli detaydır. Giydiğiniz kıyafetin tonları sizin ten renginize uyum sağlıyor ve yakışıyorsa daha şık ve zarif görünebilirsiniz. Pek çok rengi rahatlıkla kullanabilen açık tenli bayanlar bu konularda daha şanslı olmaktadır.

 

ÇİZGİLİ KIYAFETLER TERCİH EDİN

 

Boyuna çizgili elbiselere, eteklere ve tuniklere bu sezonda dolabınızda yer açın. Üstelik çizgili bir kıyafet tercihinde bulunduğunuzda mutlaka şal renginizi farklı bir renkten yana kullanın. Sade kombinlerin her zaman daha asil durduğunu unutmayın.

 

Bir cevap yazın