Doğru Bir Tesettür Kombin Yapmanın Püf Noktaları

tesettürKıyafet tercih ederken ve satın alırken moda olması, popüler bir akım olması dışında önemli olan bir unsur da kişiliğinizdir. Dikkat edilmesi gereken şey tesettür elbise seçimlerini yaparken kişiliğinize göre yapmalısınız. Seçtiğiniz elbise tarzınıza uygun olmalı kişiliğinizi yansıtmalıdır. Aksi durumda tarzınız olmayan, size uymayan bir elbiseyi gün boyunca huzursuz bir biçimde üstünüzde taşımak zorunda kalırsınız.

 

 Kıyafeti Giyilecek Yere Göre Seçin, Ona Göre Tercihler Yapın

 

Özel bir gece ya da organizasyona davetliyseniz, bir düğüne ya da nişana gidecekseniz

kesinlikle amacına uygun bir biçimde giyinmelisiniz. Dış kıyafet ile ev kıyafetlerinizin yanında abiye kıyafetlerinizi doğru bir biçimde kombinleyin.

 

 Elbiseleri Bedeninize Uygun Olarak Seçin

 

Elbise seçerken bedeninize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kilolu iseniz bel çevresini, basenleri gizlemeye çok önem vermelisiniz. Bu durumda yapılacak tesettür kombin daha kolaydır ve size daha fit bir görüntü katacaktır. Eğer çok zayıfsanız daha dökümlü kıyafetler giyinerek zayıf handikabını ortadan kaldırabilirsiniz. Zayıf kişiler için bol paçalı pantolonlar, dökümlü uzun etekler ve bol tunikler ve gömlekler bu konuda size yardımcı olacaktır.

 

 Ayakkabı Seçimi Önemlidir

 

Ayakkabılar kombin yapmada, elbiseleri bütünlemede çok önemlidir. Özellikle bayanlar açısından ayakkabının önemi o kadar fazladır ki bazı bayanların dolabında onlarca çift ayakkabısı vardır. Bu sebeple ayakkabı tercihlerinizi dikkatli bir biçimde yapmalısınız. Örneğin uzun tesettür elbise veya etek giyiyorsanız yüksek topuklu ayakkabı tercih etmemelisiniz. Orta boy topuklu bir ayakkabı sizi çok daha şık gösterecektir. Keten veya kumaş pantolon giyiyorsanız yüksek topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz. Kot pantolon giymişseniz veya uzun bir şort tercih etmişseniz spor ayakkabı ile muhteşem bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

 

 Çanta ve Aksesuarın Kıyafetlere Etkisi

 

Kıyafetinizi seçtikten sonra sıra çanta gibi aksesuar tercihine gelmektedir. Elbisenizin şıklığını ancak doğru ayakkabı ve doğru çanta ile pekiştirebilirsiniz. Beden yapınızla uyumlu olacak çantalar seçmelisiniz. Eğer kilolu bir bayansanız mini çantalar tercih etmemelisiniz. Eğer zayıf bir bayansanız sade bir el çantası ya da sade bir askılı çanta tercih edebilirsiniz. Çanta seçerken renk uyumuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Çanta rengi, deseni elbiseniz ve ayakkabınızın ile bir de aksesuarlarınızla uyumlu olmalıdır.

 

 

Bir cevap yazın