Dış Giyimin Önemli Kıyafeti Feracedir

feraceFerace tesettür giyimde muhafazakar kadınlar tarafından en sık kullanılan dış giyim ürünlerindendir. Muhafazakar kadınların vücut hatlarını kolaylıkla örtmesini sağlar. Feraceler gerek yaz aylarında gerekse ilkbahar aylarında hem rahat hem de şık bir görünüme kavuşmaya yardımcı olur. Pratik kullanımı ve rahatlığı ile dikkat çeker. Feraceler sade ve şık görünmek isteyen tesettürlü kadınlar kadar spor giymeyi tercih eden kadınların da çok sevdiği kıyafetler arasındadır.

 

Eski Türk dünyasında bayanlar iç giyim üstüne oldukça bol ve dökümlü etek biçiminde, topuklara kadar inen, kol ağızları geniş bir giysi giyerlerdi. İşte bunun ismi feracedir. Ferace Osmanlı zamanında eğitimli kesimin giydiği elbiselerdir. Bu elbiselerde sırma işlemeler olduğu gibi günümüzdeki elbiselerde güpür ve danteller bulunabilir. Sözlük anlamı olarak ferace kadınların sokakta giydiği arkası bol paltoya, mantoya benzer yakasız çoğu zaman yerlere kadar uzanan üst giysisidir.

 

 Dünden Bugüne Ferace Modelleri

 

Günümüzde tesettür üst giyimin vazgeçilmesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Birbirinden şık, gösterişli ve kullanışlı ferace modelleri tesettür modasının içinde yer almaktadır. Feracelere her geçen gün yeni modeller eklenmektedir. Eskiden sadece fantezi kumaşlardan en popüler olarak da çuhadan yapılırdı. Genellikle sade ve düz modellerin kullanıldığı feraceler bugün çok daha çeşitlilik göstermektedir. En güzel ve farklı modeller için artık bir renk tanımlaması mevcut değildir. Kırmızı renk ferace bulabileceğiniz gibi siyah çok şık bir ferace modeli de bulabilirsiniz. Günümüzde tesettür giyim ile ilgisi olamayan bayanların bile farklı modeller ilgisini çekmektedir. Kot kumaştan yapılan türleri oldukça hızlı bir biçimde popüler olmaya başlamıştır. En çok da genç bayanların arasında kullanımı yaygındır.

 

 Mevsime Göre Ferace Modelleri de Değişir

 

Mevsimsel değişimlerle birlikte ferace modası önem kazanmaya başlamıştır. Bu yüzden her yıl ferace modası konusunda beklentiler çok yüksektir. Ülkemiz en güzel ferace modelleri konusunda sürekli bir yarış halindedir. Modacılar bayanların isteklerine göre sürekli en yeni ferace modellerini sunmaya çalışmaktadırlar. Daha uzun yıllar boyunca modası geçmeyecektir. Popülerliğini de kolay kolay yitirmeyecektir.

 

 Renk Seçimleri Önemlidir

 

Yaşınıza, kilonuza ve tarzınıza uygun renkler tercih etmelisiniz. Renk seçimleri sizin kişiliğinizi yansıtmaktadır. Renk seçimini mevsime ve havanın durumuna göre yapmalısınız. Kilolu bayanlar genelde koyu renk giymeyi tercih ederler. Yine olumsuz hava koşullarında koyu renk kıyafetler tercih edilmektedir.

 

Bir cevap yazın