Dersimiz; Tunik

tunikTesettür giyimin en önemli parçalarından ilki, muhakkak ki tuniktir. Pek çok çeşit giysi arasında, tesettür giyimde en büyük kolaylığı tunikler sağlıyor. Tüm yaş gruplarının tercih ettiği bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu makalede tuniklerle ilgili bilgilerimizi sizlerle paylaşacağız.

 

           Tunik Nedir?

 

           Tunik ismi verilen giysinin hangi topluma ait oluğu konusunda farklı görüşler var. Kimileri klasik Romalıların giydiği, diz kapaklarının üzerine kadar uzanan gömleklere verilen isim olduğunu söylüyor. Kimileri de aslında Asya toplumlarında görülen bir çeşit giysi olduğu fikrine sahip. Çıkış noktasının neresi olduğu tam olarak bilinmese de, ülkemizde çok yaygın olarak kullanılıyor. Bizler, tuniği; etek veya pantolon üzerine giyilen, uzun giysi olarak tanımlayabiliriz.

 

           Çeşit Çeşit Tunikler

 

           Tunik kullanımı o kadar yaygın ki, giysi üreticileri çeşit konusunda sınırları aşmış durumdalar. Tasarımcılar, işlerini yetiştirmek için harıl harıl çalışıyor. Özellikle genç kızların tercih ettiği tunikler, orta yaşlı muhafazakar kesimin de dikkatini çekiyor. Yani yaş grubunu keskin olarak belirlemek mümkün değil. Farklı kumaşların kullanıldığı tunikler göz alıcı detaylarla kullanıcının beğenisine sunuluyor.

 

Şifon, yün, örme, ipekli, pamuklu, kadife gibi pek çok farklı çeşit kumaşta üretilen tunikler kapış kapış satılıyor. Tunikler uzunluklarına göre de çeşitlilik arz ediyor. Hemen diz üzerinde biten boylarda üretildiği gibi, neredeyse elbise boyunda olan uzun tunikler de bulunmakta. Bu iki boy arası boylar da kullanıcının isteği üzerine hazırlanıyor. Bu giysinin, sadece tesettür giyim muhataplarının değil, tüm kadınların ilgi odağı olduğunu belirtmek isteriz.

 

           Vazgeçilmez Tunik Rahatlığı

 

Kombin yapmak bazen o kadar zor gelir ki. Özellikle de tesettür sahibi iseniz. Pek çok parça kıyafet giymekle alakalı olarak yaşanan bu sorunu tuniklerle çözmek mümkün. Ne giyerseniz giyin, üzerine bir tunik çektiğinizde düzen sağlanmış oluyor. Üstelik kullanımı da çok rahat. İçinde, inanılmaz bir rahatlık ile hareket ediyorsunuz. Her anlamda kolaylık sağlayan bu pratik giysiler her bütçeye hitap ediyor. Bütün bu sebepler tunikleri her kadın için vazgeçilmez kılıyor. Farklı desen ve renkleri ile hem şık hem de rahat olabileceğiniz bu ürünleri almak için pek çok sebebiniz var.

 

 

One comment

Bir cevap yazın