Değişmeyen Moda Tesettür Pardesü

tesettür pardesüPardesü, genellikle vücut hatlarını belli etmemesinden ve ayak bileklerine kadar uzun olmasından dolayı tesettürlü kadınların tercih ettiği bir dış giyim ürünüdür. Tesettür pardesü modelleri geniş renk ve desen yelpazesine sahiptir. Özellikle yaz sıcaklarında giyilebilecek ince; krep ve keten kumaşlardan üretilmektedir. Ayrıca kullanılan kumaşın çeşidine ve kalınlığına göre her mevsim kullanılabilir. Bütün kadınların tarzına ve zevkine uygun olarak tasarlanan pardesü modelleri oldukça şık görünüme sahiptir.

 

 Yeni Sezon Pardesü Modelleri

 

Günümüzde en çok tercih edilen tesettür pardesü modelleri arasında ferrmuarlı ve kemerli perdesüler yer almaktadır. Ayrıca koyu renklerde pardesü modelleri oldukça talep görmektedir. Fakat özellikle yaz aylarında sıcağı çekmemesi ve terlememek için koyu renklerden kaçınılmalıdır. Bu yüzden daha çok krem rengi, bej ve pudra renklerinde pardesüler kullanıma uygundur. Ayrıca bu renklerin modası hiçbir zaman geçmez.

Oldukça şık ve beklentilerin tamamını karşılayacak tesettür pardesü modelleri, günlük hayatta, iş ve okula giderken hatta özel günlerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Uzun yıllardan beri tesettür giyimin bir parçası olan pardesüler, dini inanca tamamen uygun bir kıyafet türüdür. Bu yüzden günümüzde tesettür giyim seçeneklerinin artmasına rağmen hala tercih edilmektedir. Fakat pardesüler, eskisinden çok daha fazla model seçeneğine de sahiptir. Böylece tesettürlü kadınlar dini kuralların dışına çıkmadan kendi tarzlarını ve şıklıklarını ortaya koyabilmektedirler.

 

 Pardesü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Pardesülerin tercih edilmesinin sebebi vücut hatlarını belli etmiyor olmasıdır. Bu yüzden öncelikle dikkat edilmesi gereken husus genişliğidir. Ayrıca hareket özgürlüğünü kısıtlamamalıdır. Kadınların üzerinde taşıyabileceği kadar hafif, kolay giyilebilen ve günlük hayatta rahat edebileceği bir tercih yapılmalıdır. Pardesü kumaşının ve dikiminin kalitesi de oldukça önemlidir. Kaliteli bir kumaştan üretilen pardesüler uzun yıllar boyunca yıpranmadan ve yırtılmadan kullanılabilir ve para israfını önler.

 

Pardesülerde en fazla kalıp hatalarına rastlanmaktadır. Bu yüzden deneyerek alınması gerekir ya da internet üzerinden alınıyorsa ürünü değiştirebilme imkanı olmalıdır. Kış ayları için pardesü tercih ediliyor ise su tutmaz ve geçirmez özelliğine dikkat edilmeli ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Bunun için satılan pardesünün etiketine bakmak yeterli olacaktır.

 

Bir cevap yazın