Çanta Kullanımıyla İlgili

çantaŞüphesiz icadı en çok işe yarayan eşyalardandır çantalar. Çanta, en bilinen anlamıyla içerisine yanımıza almamız gerekenleri koyabildiğimiz ve kumaş, deri ya da farklı bir maddeden üretilmiş olan eşyadır. Kullandığımız alana göre çanta tercihimiz değişmektedir.

 

Kadınların son zamanlarda çantalarının büyüdüğünü ve içine lazım olabilecek her şeyi sığdırdığına şahit olmaktayız. Her dönemde çantayı taşıma modası devam etmektedir. Değişen ise sadece çantanın modelleri olmaktadır. Çantalar model olarak epey fazladır aslında. Omuz çantası, çapraz çantalar, el çantası, sırt çantası, evrak çantası, bel çantası, portföy bunlardan sadece birkaçıdır.

Peki, çantalar içinde en kullanışlı olanı hangisidir? Aslında bu sorunun bir cevabı yoktur. Mesela portföy çantalar abiye kıyafetlerin bir tamamlayıcı unsurudur. Küçük ve şık olmaları itibariyle kullanışlı değildir. Çünkü içine telefon ya da makyaj malzemesinden başka bir şey sığdıramayız. Fakat abiye bir kıyafetle çapraz çantalar ya da sırt çantası tercih edemeyiz. Bu sözlü ve bilinen bir kuralıdır modanın. Bu yüzden çantalar kullanım alanımıza göre kullanışlı olmaktadır diyebiliriz.

 

Çantasız çıkılan bir yolculuk düşünemeyiz. Gerek özel gerekse genel ihtiyaçlarımızı karşılayan her şeyi bu küçücük dünyamıza sığdırmamız mümkündür. Son zamanlarda çantaların model çeşitliliğinde oldukça artış gözlenmiştir. Orijinal markaların modellerini taklit eden üreticiler de bulunmaktadır. Gelir düzeyi daha kısıtlı kişiler bu taklit ürünlerden kullanırken, gelir düzeyi daha yüksek olanların pahalı ve orijinal ürünleri tercih ettikleri bilinmektedir.

 

Aslında ikisi de aynı amaca hizmet etmekte olup, tonlarca para harcanması çokta doğru bir seçim olarak görülmemektedir. Ayrıca çanta kullanım tercihi her ne kadar kadınlar arasında yaygın olsa da son zamanlarda çalışan erkeklerinde çantayı tercih ettiği gözlenmektedir. Tabi ki omuz ya da sırt çantası olarak değil de evrak çantası, sırt çantası ya da bel çantası olmaktadır tercihleri.

 

Tercih edenler bilir ki toplu taşıma araçlarını çantayla beraber kullanmak oldukça yetenek isteyen bir davranıştır. Bir de ayakta kalmak zorunda ise hem çantayı tutmak hem de tutunabilecek bir yer bulmak zordur. İşte bu gibi durumlarda çapraz çantalar imdadımıza yetişir ve çantamızı tutmak zorunda kalmayız. Her kıyafetin tamamlayıcısı olan çantalar şıklığımızın ya da rahatlığımızın son dokunuşu olarak da bizlere fayda sağlamaktadır.

 

Bir cevap yazın