Çalışma Hayatında Tesettür Giyim Özellikleri

tesettürGenel olarak çalışma hayatı denildiğinde koyu veya daha soft renklerin birleştiği kıyafetler akla gelir. Bu genel olarak doğru bir yaklaşım olsa da, bayan giysileri biraz daha renkli ve hareketli olacaktır. Kurumsal bir yapıya sahip firmaların ve resmi dairelerin kıyafet yönetmelikleri bulunmaktadır. Bu yönetmelikte iş yerinde nasıl bir kıyafet giyilmesi gerektiği maddeler halinde anlatılmaktadır. Zaten genel olarak çalışma hayatına uyumlu bir kıyafetin nasıl olması gerektiği de geleneksel olarak belirli çizgilere dayanmaktadır.

 

 İkili Kıyafetlerin Birleştirilmesi

 

Alt ve üst olarak ikili bir kıyafet oluşturmak için tesettür tunikler en iyi seçim olacaktır. Özellikle siyah veya lacivert bir pantolonla ile birlikte kullanılacak tuniğin rengi de ona çalışma ortamına göre seçilebilir. Tunikler en kolay giyilebilir ve hazırlanan kıyafetlerin başında gelmektedir. Birçok renge ve modele sahip oldukları için hızlı bir şekilde hazırlanmayı da kolaylaştırır. Özellikle iş yerine geç kalma sorunu baş gösterdiğinde tunik kombinler her zaman hazır olmayı kolaylaştırır. Basit ama profesyonel hazırlanmanın en kolay yoludur.

 

 Kıyafetiniz Çalışma Ortamının Önüne Geçmesin

 

Kıyafetleri daha nötr renklerden seçmek akıllıca olacaktır. Çünkü her gün iş yerinde kıyafetle ilgili konuşmak bir süre sonra rahatsız edici bir durum olabilir. Çok parlak renkler ve aksesuarlar sizi akılda kalıcı yapabilir. Ancak ofis hayatının ve tesettür giyim kurallarını göz önünde bulundurduğunuzda, abartılı kıyafetlerden kaçınılması gerektiği anlaşılacaktır. Siyah, lacivert ve gri renkler her kıyafetlerle uyumlu renklerdir. Aynı zamanda kahverengi ve koyu yeşil renkler de bir iş yerinde kullanılabilecek kıyafet renkleri olarak seçilebilir. Bluz veya düğmeli gömleklerin altında koyu renk bir pantolon ile rahat bir kombin oluşturulabilir.

 

 Renkleri Yumuşatabilirsiniz

 

Kıyafetlerdeki keskinliği azaltmak için farklı renk tonları ekleyebilirsiniz. Koyu gri veya siyah bir pantolon için soluk mavi renkte bir bluz kullanılabilir. Bununla birlikte koyu renkteki bir gömlek veya tunik için desenli veya karışık renkli bir eşarp kullanmak çok da abartılı olmayacaktır. Dış görünüşü daha sade, modern hale getirebilirsiniz. Parlak renklerde kullanılan kıyafet parçalarına sınırlamalar getirerek, baskın renklerin çok ön plana çıkmadığından emin olmakta yarar var. Tunik veya gömleklerde parlak bir kırmızı veya turuncu tunik seçimi yanlış seçim olacaktır.

 

Bir cevap yazın