Büyük Beden Tesettürlü Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

 

KENZA - ModaSelvim”Giyecek hiçbir şeyim yok” cümlesini tüm kadınlar sıklıkla kullanır ancak büyük beden kadınların daha sık kullandığını bir gerçektir. Özellikle de tesettür giyim tercih eden ve büyük beden kıyafet giymek durumunda olan kadınların diğer bir sık kullandığı cümle, ”benim bedenime uygun kıyafet yok” cümlesidir. Çünkü tüm giyimlerde büyük beden kıyafet bulmak diğer parçalara göre daha zordur. Olan parçalar ise genelde özel üretim olduklarından dolayı her bütçeye uygun olmayan fiyatlar ile satılmaktadır. Ancak ne olursa olsun doğru parçaları bir araya getirerek, hem bütçeye hem de büyük bedene uygun kıyafetler oluşturmak mümkün.

 

Tek Renk Seçeneği Siyah Değil

 

Tesettürlü olsun ya da olmasın kilolu olduğunu düşünen tüm kadınlar sürekli olarak siyah rengini tercih etmektedir ve bunun dışında hemen hemen hiç bir renk kullanmamaktadır. Siyahın daha ince gösterdiği doğru ancak tek tercihiniz olmak zorunda değil. Siyah yerine kahverengi, lacivert, bordo gibi koyu renkleri de tercih edebilirsiniz. Bu renkler de vücudunuzu hemen hemen aynı derecede ince gösterecektir. Özellikle koyu renkleri alt parça olarak kullanarak, üst kısım için ve eşarp seçiminde daha canlı renkler kullanabilirsiniz. Bu sayede dikkati üst kısma vereceğiniz için kilolarınız göze çarpmayan bir hal alacaktır.

 

Desen ve Çizgileri Kullanmaktan Korkmayın

 

Genel olarak büyük beden ve tesettür giyim tercih eden kadınlar özellikle de çizgili desenlerden tamamen uzak durmaktadır. Ancak doğru biçimde kullanıldığı zaman çizgiler ve desenler sizi daha kilolu göstermeyecek, aksine farklı bir tarz elde etmenize olanak sağlayacaktır. Çizgileri kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yatay değil dikey çizgiler kullanmaktır. Tesettür giyim parçaları seçerken çiçek gibi figürlerin daha ufak şekillerde kullanıldığı parçaları seçmek gerekiyor.

 

Bol Kıyafetler Giymekten Kaçının

 

Büyük beden tesettürlü kadınların yaptıkları hatalardan biri kilolarını gizlemek adına bol giysilerin adına sığınmalarıdır. Oysa bu taktik sizi zayıf göstermeyecektir aksine kilolarınızı daha da belirgin hale getirecektir. Bu yüzden tesettür giyim tercih ediyor olsanız da kendi bedeninize uygun veya yalnızca bir beden büyük parçalar seçmenizde yarar var. Örneğin dar bir pantolon tercih ettiyseniz, üzerine bedeninizden bir beden büyük pastel tonlarında tunikler kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın