Büyük Beden Tesettür

Genç ya da yaşlı fark etmez, her kiloda olan her kadın için üretilen güzel kıyafetler bulunmaktadır. Eskisi gibi yaşı büyük gösteren klasik parçaların yerine günümüzde her kilodan kadının rahatlıkla kullanabileceği modern ürünler bulunmaktadır. Tesettürlü kadınların en büyük kurtarıcı parçalarından olan tunikler de büyük bedene uygun olarak üretilen ürünlerden biridir. Tunikler sayesinde hem kiloları kapatmak hem de kombin yapmak kolaylaşır. Basen bölgesinden kilolu kişilerin basene doğru genişleyen uzun kumaşlardan tunikler seçmesi, onları olduklarından daha ince gösterecektir. Göbek ya da göğüs bölgesi daha kilolu olan kişiler için göğüs altında oturma yapmadan inen A kesim modeller önerilmektedir.

Büyük Beden Elbise Modelleri

Hem özel günlerde hem de günlük hayatta en çok tercih edilenlerden biri de elbiselerdir. Kendini prenses gibi hissetmek isteyen büyük beden hanımlar için oldukça uygun tesettür elbise hatta büyük beden tesettür abiye modelleri bulunmaktadır. Elbise seçerken büyük beden hanımların dikkat etmesi gereken en önemli nokta, vücut tiplerini tanıyarak en ince ve zarif yönlerini öne çıkarmalarıdır. İnce belli hanımlar için elbiselerde kullanılan kemerler şıklık katıyor olsa da, daha kilolu hanımlar için kemer kullanımı önerilmemektedir. Kusurları vurgulamamak, güzeli öne çıkarmak her kilolu kadının olduğu gibi tesettürlü kadınların da en büyük gayesidir.

Büyük Beden Etek Modelleri

Etek ve pantolonlar, kombin yapmayı seven kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan parçalardır. Gömlekler ve bluzler, tunikler, ceket ve yelekler hatta t-shirtlerle kombinlenebildiklerinden önemli büyük beden tesettür giyim ürünlerinden sayılmaktadır. Eskisi gibi tek tip olmayan, her bedene göre bulunabilen büyük beden etek ve pantolon çeşitleri olsa da, büyük beden kadınların çok dar ve vücuda oturan etek ve pantolonlardan kaçınması önerilir. Kumaşın da ince olduğu durumlarda vücuttaki selülitin bile belli olduğu bu dar pantolon ve etekler, kullanım açısından da zorluk yaşatır.

Büyük beden hanımlar için önerilen bol paça ya da boru paça pantolonlar ile, çok pileli olmayan düz kesim etekler zamansız ve oldukça şık parçalardır. Etek demişken, çok pileli, pliseli ya da bol ya da balon etekler de büyük beden kadınların ilk tercihi arasında olmamalıdır.

 

Bir cevap yazın