Bu Yılın Eşarp Modası

Her geçen yıl ayakkabı da ve giyimde moda değiştiği gibi tesettür eşarp modasında da değişiklikler olmuştur. 60’lı yılların eşarp modası daha küçük ve yerel motifler taşıyan eşarplardı. Günümüzde o boyutta eşarplar artık boyun bağı olarak kullanılıyor. Bir dönem çok uzun ve çok büyük eşarplar modaydı. Günümüz de ise bu görünüşte eşarplar daha demode bir görünüm veriyor. Bir dönem eşarp modasında ise büyük ve iri desenler, çiçekler ve çok belirgin karmaşık renklerde eşarplar modaydı. Yakın bir geçmişte ise eşarplarda ipek modası hakimdi. Aynı işlevi görmesine rağmen bugün bu eşarpları tekrar kullanmak şık görünüşünüzü etkiler.

 

Şal Eşarplar

 

Özellikle yaşı daha genç insanlar kalın kumaştan veya satenden yapılmış eşarplar yerine şal türü eşarpları kullanmayı tercih ediyor. Özellikle yaz aylarında daha kullanışlı olan şal eşarpları her yerde kullanmanız mümkün. Şal değişik türleri ve kullanılan kumaşı sayesinde daha şık duran bir eşarp türüdür. Tesettür şalı kullanılırken nasıl bağladığınız da önem kazanır. Örneğin bir kez önden bağlayıp iki ucu arkasına atabilir ve kenarına bir yaka iğnesi takabilirsiniz. Daha özel yerler içinse şalınızı daha özenli bağlayarak şık bir görünüş elde edebilirsiniz.

 

Modern Tesettür Ürünleri

 

Şalların eşarp olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte çeşitli şal bağlama teknikleri ortaya çıkmıştır.  Sizde kendinize yakıştırdığınız bir bağlama tarzı yaratabilirsiniz. Benim önerim ve daha çok moda olan şalın bir ucunu ön tarafa getirip diğer ucunu boynunuza dolayarak saklamanızdır. Bu sayede hem boyun gözükmeyecek hem de ön tarafınız eşarp ile kapanmış olacak. Tesettür şalların diğer şallara göre daha büyük boyutta olduğunu biliyoruz. Bu nedenle şal tercihi yaparken deneyerek almanızda fayda var.

 

İpek Şallar

 

Şalların eşarp kullanımında daha çok ortaya çıkmasıyla birlikte özellikle ipek şallar daha da önem kazandı. Diğer eşarplara göre daha pahalı olan bu şalları özellikle özel günlerde, düğünlerde, nişanlarda kullanabilirsiniz. Kullanımı saten eşarplara göre daha rahat olan bu türü rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Çünkü bazı şallar daha küçük boyutta üretiliyor. Bu da görünüşü ve kapatmanız gereken saçlarınızın görünmesine yol açıyor.

 

 

Bir cevap yazın