Bu Yıl Tesettürde Trend Olacak Modeller Nelerdir

 

 

Bayanlar genellikle şık ve güzel görünmeyi severler. Bunun için de her zaman modayı takip ederek; hem modaya uygun hem de kendilerine en çok yakışacak olan kıyafetleri dolaplarına koymayı tercih ederler. Siz de şık ve güzel görünmeyi seven bayanlardan biriyseniz, aşağıda sizler için bu yıl tesettür giyimde öne çıkan kıyafet, model ve kumaşlarını derledik. Makaleyi okuyarak bu yıl sizleri nelerin beklediğini öğrenebilirsiniz.

 

1- İç Giyim Tesettür Modası

 

– Bu yıl tesettür iç giyim kıyafetlerinde çiçek desenlerinin fazlaca kullanıldığını görebilirsiniz. Farklı renklerde çiçek desenli abiyeler, gömlekler, etekler, eşarplar ve elbiseler… Kısaca aklınıza ne geliyorsa bu yıl çiçek desenlerine mahkum olmaktan kurtulamayacaktır.

 

– Bu yıl gömleklerde kullanılan kumaş krep, kullanılan model ise fular yaka olacaktır. Ayrıca fular yaka bu yıl yalnızca gömleklerde değil; montlarda, etek ve ceketlerde de kullanılacaktır. Etek ve ceketlerde kumaş olarak da jakar kumaş kullanılacaktır.

 

2- Dış Giyim Tesettür Modası

 

Tesettür deyince ilk akla gelen dış kıyafetler arasında ilk sırada ferace yer almaktadır. Sonradan çıkan ve kısa sürede tesettürlü bayanlar arasında popüler olan feracelerde de diğer tesettür giyimlerde olduğu gibi bu yıl çiçek desenleri bulunacaktır. Kol kısımları yarasa şeklinde gelen ve farklı bir tarz oluşturan feracelerin kol kısımlarında yer alan çiçek desenleri moda severlerin beğenisine sunulmaktadır. Kimi ferace modellerinde ise komple çiçek desenlerine rastlamak mümkündür.

 

– Feracenin çıkması ile birlikte popülerliğini kaybeden pardösülerde de bu yıl koyu renkler raflardan inecek ve onların yerini açık renkler alacaktır. Hala pardesüden vazgeçemeyen bayanlardan biriyseniz size vizon, açık mavi, taba ve tozpembe tonlarında pardesü almanızı önerebilir.

 

– Özellikle genç kesim tarafından çok tercih edilen ve beğenilerek giyilen kabanlarda ise bu yıl detay olarak kürk yakalar, kürk manşet kollar ya da kürk cepler bulunacaktır.

 

Yukarıda da bahsettiğimiz jakar kumaştan üretilen bazı ceket modellerinde de kürk detayına rastlamanız mümkündür. Ayrıca bu yılın ceket ve kabanların yanı sıra montlarda da kürk detayları görmeniz mümkündür.

 

 

Bir cevap yazın