Bu Yıl Tesettür Modası

tesettür elbise

Tesettür bayanlar dini inanışları nedeniyle başlarını kapatmak için kullandıkları bir giysi çeşididir. Dünya üzerinde binlerce din bulunmaktadır ve bu dinler arasında sadece bizim dinimiz yani Müslümanlık dini bayanların tesettür giymesi gerektiğini emretmektedir. Bu nedenle de sadece Müslüman kadınlar tesettür giymektedirler. Tesettürün anlamı örtünmektir.

 

Bu sadece baş örtünmesi olarak algılanmamalıdır. Tesettür baş örtmenin yanı sıra tüm vücudun örtünmesi anlamına gelmektedir. Yani sadece başı örtüp diğer yerler açık kalırsa bu tesettür sayılmaz. Tesettür alışkanlığının kızlara küçük yaşlarda kazandırılması gerekir. Aksi takdirde ileride kızlar tesettür giymekte oldukça zorluk çekebilirler. Tesettür ülkemizde de son yıllara damga vurmuş bir konudur.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarına tesettürlü girmek eskiden yasaktı. Çalışan bayanların çalıştıkları iş yerlerine öğrencilerin de okullara tesettürlü olarak girmeleri yasaktı. Bu konu çok uzun bir süre ülke gündeminde tartışıldı ve sonunda tesettür yasağı tamamen kaldırıldı. Artık tesettürlü bayanlar istedikleri her yere tesettürlü bir şekilde girmekte özgür oldular.

 

            Tesettür modası tıpkı diğer kıyafetlerde olduğu gibi çağa uygun olarak giyinmek anlamına gelmektedir. Moda insanların şu an en çok hangi kıyafetleri tercih ettiğini hangi kıyafetlerin daha revaçta olduğunu belirten hayali bir söylemdir. Modayı genellikle ünlü modacılar belirlemektedir. Tesettürde de tıpkı diğer giysilerde olduğu gibi yıldan yıla moda değişmektedir. Geçen yıl çok fazla giyilen bir elbise bu yıl hiç giyilmeye bilir bu nedenle modayı iyi takip etmek gerekir.

 

Modayı takip etmenin bir diğer zorunluluğu da toplum içinde daha fazla saygı görmektir. Giyim kuşamına özen gösteren çağın gereksinimlerini yerine getiren insanlar daha fazla saygı görürler toplum tarafından. 2015 yılı tesettür modası genellikle bol kesim tuniklerin üzerine renkli eşarpların giyilmesidir.

 

Bu moda şu an tesettürlü bayanlar arasında oldukça popülerdir. Bayanlar hem dini inanışları gereği kapanmakta hem de çağın gereksinimlerine ayak uydurmaktadırlar. Tunikler birçok kıyafet ile daha kombinlenebilir. Bu tuniklere uygun eşarbın takılmasından sonra güzel bir güneş gözlüğü ve sade bir çanta bayanlarda oldukça şık görünmektedir.Tesettür modasını her gün takip ederseniz daha şık görünürsünüz.

 

Bir cevap yazın