Bu Kışın Tesettür Modasında Öne Çıkan Trendler Nelerdir?

tesettürModacılar bu yıl da birbirinden şık tesettür kıyafetleri bayanların beğenisine sundular. Bu yıl özellikle ferace modellerinde oldukça farklı ve başarılı bir tarz oluştuğuna tanıklık ediyoruz. Aynı zamanda kap ve kışlık kabanlarda da her zevke yönelik modeller var.

 

  Feraceler Yenilendi

 

Feraceler, tesettür modasında pratik kullanımı ve rahatlığıyla bayanların en çok tercih ettiği kıyafetler arasında yer alıyor. Bu yılın feracelerinde ön kısımda düğmeler yerine geniş bir fermuarın kullanımı, oldukça hoş bir esinti sağlıyor. Hatta bu fermuarlar düz değil de eğimli olarak kapanabiliyor. Böylelikle alışılmışın dışında, gerçekten farklı bir tarz yakalandığına tanıklık ediyoruz. Bu kışın en moda feracelerinde dökümlü detaylar ilgi çekiyor. Bu dökümü sağlamak için kimi zaman roba kimi zaman da feracenin modeline göre abartılı olmayan fırfır gibi unsurların kullanımı söz konusu. Renklerde ise sütlü kahve tonları, haki yeşil sıklıkla tercih edilmiş.

 

  Kap Tasarımlarında Model Çeşitliliği

 

Bu senenin en gözde kap modellerinde bohem bir tarz gözlerden kaçmıyor. Hatta geniş, yanlara doğru açılan yakaların, spor tarzdaki kaplarda bir kapişon ile birleştiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra hakim yaka olarak tasarlanan kapların, ceket havası sunan çift düğmeleri, belde kalın ve şık bir toka ile tamamlanan kemerleri var. Bu kaplarda saks mavisi, bebe mavisi tonları kullanılıyor. Ayrıca bu yıl renk konusunda oldukça geniş bir yelpazeden hazırlanan kıyafetlerin olduğunu bilmek gerekli. Buna göre bordo, gri, taba sarısı, hardal en çok tercih edilen renkler.

 

  Soğuk Günlerin Sımsıcak Detayı Kabanlar

 

Kışın en soğuk günlerinde sımsıcak kalmayı sağlayan tesettür kaban modellerinde kaşe kumaşlar öne çıkıyor. Ekoseli koyu gri veya kahverengi tonlarından tasarlanan bu kabanlarda bazen yakalarda kürk detayıyla karşılaşabiliyoruz. Hatta kapişonlu modellerde bu kürkler, kapüşon çevresinde kullanılıyor. Bu senenin kabanlarında kullanılan kuşakların uzun tutulduğu gözlemleniyor. Bazı modellerde bu uzun kuşak detayı, büyük ceplerle birleştiğinde ortaya oldukça modern ve spor bir görünüm çıkmakta. Bu yıl, geçtiğimiz yıllardaki kabanların aksine kalın ve gösterişli düğmeler kullanılmamış. Bunun yerine gizli düğmeler ve fermuarlarla, kabanlara çok daha sade bir görünüm kazandırıldı.

Bir cevap yazın