Boyu Kısa Olan Tesettürlü Kadınlar Nasıl Giyinmeli ?

 

C.M.N - Bebe Yaka İncili Elbise OBN247 Bordo (1)Tesettürlü kadınlar için pek çok tesettür giyim alternatifi bulunmaktadır. Herkesin vücut tipine ve boyuna göre giyinmesi daha şık olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle kısa boylu kadınların tesettür elbise tercihinde bulunurken biraz daha dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle yeni kapanan bayanlar tesettür elbise alırken tereddüt içinde olabilmektedir. Her zorluğun ayrı bir güzelliği olduğu unutulmamalı ve kendinize yakışan en doğru ürünü bulmalısınız. Hem kilolu hem de kısa boylu olan bayanların dikkat etmesi gerek hususlar bulunmaktadır.

 

 – BOYUNA ÇİZGİLİ KIYAFETLER TERCİH EDİN

 

Tesettürlü ve kısa boylu olan kadınların kısa tunikler yerine uzun tunikler tercih etmesi boylarının daha uzun görünmesini sağlamaktadır. Özellikle tesettür elbise modellerinde tercihiniz dikine çizgiler yada çapraz olan çizgiler yönünde olmalıdır. Bu sayede hem uzun hem de zayıf görünmek mümkündür. Çizgili olsun derken sakın yatay çizgili tesettür elbiseler almayın. Bu sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir.

 

 – KISA PAÇALI PANTALONLAR TERCİH ETMEYİN

 

Kısa paça pantolon hemen hemen her kadının dolabında bulunmaktadır. Ama bu kadar beğenilen kısa paça pantolonlar kısa boylu kadınların daha da kısa görünmesine sebep olmaktadır. O yüzden kısa boylu tesettürlü bayanların kısa paça pantolon giymemesi gerekmektedir. Ayak bileğinizden aşağıda olan pantolonlar sizin için çok daha uygundur. Pantolonun üzerine seçeceğiniz tesettür giyim parçanızı daha uzun giymeyi unutmamalısınız.

 

 – KISA TUNİKLER GİYMEYİN

 

Boyunuz kısa ve kilonuzda biraz fazla ise eğer kesinlikle kısa tunikler tercih etmemelisiniz. Pantolon üzerine giyilen tunikler gün içinde rahat olmak için çok önemlidir. Ama kısa boylu tesettürlü kadınların pantolon üzerine uzun tunikler tercih etmesi gerekmektedir. Pantolondaki bacak boyunun uzun görünmesi için uzun tunikler çok daha uygundur. Kısa tunikler bacak boyunu da kısa göstermektedir.

 

 – YÜKSEK BEL ETEKLER ALMALISINIZ

 

Yüksek bel kısa boylu kadınların alt bedenlerinin daha uzun görünmesini sağladığı için çok uygun olmaktadır. Yüksek bel etekler tesettürlü kadınlar tarafından en çok tercih edilen giyim ürünleri arasında yer almaktadır. Yüksek bel eteklerin üzerine ayak bileklerine kadar uzayan bir hırka tercih etmek de çok doğru olacaktır. Hatta etek ve hırkanın aynı renk olması daha zarif görünmenizi sağlayacaktır.

 

Bir cevap yazın