Bayanların Vazgeçilmezi Pelerinler

setrms-kis-gunesi-pelerin-15k413-ekru-kopya1-19880-41-B

Pelerin kelime anlamı; omuzlardan aşağı dökülen, geniş, kolsuz, bir çeşit üstlük anlamına gelmektedir. Bu kıyafetin geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Eski Roma İmparatorluğu dönemlerinde imparatorların taç giyme törenlerinde pelerin takılırmış. Ayrıca eski dönemlerdeki krallıklarda da krallar, kraliçeler, şövalyeler, prensler ve prensesler de gündelik yaşamlarında pelerini çok sık kullanırlarmış. 1900’lü yılların öncesinde aristokrat bayanların süslü kıyafetlerini leke ve tozlardan korumak için pelerin giydikleri binmektedir.

 

Geçmişte İngiliz kadın ve erkekleri yağmurdan korunmak için, Arap kadın ve erkekleri ise tozdan korunmak için bu kıyafeti kullanırlarmış. Dünyanın her yöresinde farklı modeller ve farklı kullanım alanlarıyla pelerinler insanların vazgeçilmez parçalarından biri olmuştur. Bazen de günümüz filmlerinde sıklıkla karşılaştığımız bazı kahramanların pelerin giydiğini görmekteyiz. Örneğin Süperman, Batman, Harry Potter vs. Bazen de sünnet düğünlerinde çocuklara farklı renk ve modellerde pelerin takıldığı görülmektedir.

 

Geçmişten günümüze kadar gelen bu kıyafeti genellikle bayanlar kullanmaktadırlar. Özellikle kış mevsimi için çok kullanışlı ve şık duran bir parça olmakla birlikte her mevsim farklı kreasyonlarla karşımıza çıkıyor. Her bayanın dolabında bulunması gereken parçalardan biridir pelerinler. Pelerinler sayesinde kışın soğukluğu artık bayanların şıklığını engelleyemez hale gelmiştir. Bayanların farklı renk ve modellerle kendilerine en uygun kombini yapıp farklarını ortaya çıkarabilecekleri bir parçadır.

 

Klasik mont ve kabanlardan sıkılan bayanların kış kıyafetleri arasında yer alan pelerin rahat ve hafif duruşuyla da bayanların ilgisini üstüne çekmektedir. Son yıllarda bayanların kıyafet seçimlerinde yer alarak öne çıkan

Bir cevap yazın